Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

11 Kasım 2020 Çarşamba

Sinema: Ninja Kaplumbağalar - Teenage Mutant Ninja Turtles - Mutasyona Uğramış Olan 4 Kaplumbağanın Aksiyon Dolu Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Ninja Kaplumbağalar - Teenage Mutant Ninja Turtles

Oyuncular; Megan Fox, Will Arnett, William Fichtner
Yönetmen; Jonathan Liebesman
Tür; Aksiyon, Macera, Komedi, Fantastik

Konusu; Film, üzerlerinde yapılan deneyler sonrasında mutasyona uğrayan dört kaplumbağanın aksiyon ve macera dolu hikayelerini konu almaktadır.

Özeti; New York şehrini etkisi altına almış olan kurt kılan çetesine karşı Ninja kaplumbağalar mücadele etmektedir ve ele başları Shredder'dır. Ninja kaplumbağaların babası olarak fare usta Splinter, Donatello, Leonardo, Michelangelo ve Raphael'u usta bir savaşçı olarak yetiştirmiştir ve mutant Ninja kaplumbağalar New York şehrini korumayı kendilerine vazife edinmişlerdir. Yine kurt kılanın bir yasa dışı kimyasal maddeleri çalmaları sırasında gazeteci April O'Neil olanlara tanık olacak ve bu sırada onlara engel olmaya çalışan Ninja kaplumbağaları görecektir. Shredder, New York şehrini ele geçirmek istemektedir ve önlerinde Ninja kaplumbağalar engeli vardır.





Bunun için bir metro istasyonunda insanları rehin alan kurt kılan üyeleri, bu sırada April O'Neil'ı da bu rehinelerin arasına katacaklar ve Ninja kaplumbağalar ortaya çıkarak üstün döğüş teknikleri ile bütün rehineleri kurtaracak ve kurt kılan adamlarını tutsak alacaklardır. 

Bu sırada April O'Neil, onları video kaydına çekmiş olacak ve şu zamana kadar insanlardan saklanan Ninja kaplumbağalar, ilk kez görüntü vermiş olacaklardır. Bunu fark eden ninjalar April O'Neil'deki bu görüntüleri silmek için iletişim içine girmek zorunda kalacaklar ve gördükleri karşısında şok geçiren April O'Neil'de ki bütün görüntüleri silip yanından ayrılacaklardır ancak April, yine de bir kaç kare çekmeyi başaracaktır. 

Ve Ninja kaplumbağaların isimlerini duyan April O'Neil, çocukluğunda babasının yaptığı Rönesans projesi deneylerini hatırlayacak ve bu kaplumbağaların bu deneyler sonucunda mutant olduğunu ve kendi evcil hayvanları olduğunu anlayacaktır. Aynı zamanda Splinter'da aynı laboratuvarda deney hayvanı olarak kullanılmıştır ve bu şekilde hepsi mutant olmuşlardır. Ancak bu durumu kimseye ispatlayamayacaktır. Splinter ise ninjaların şehre çıkarak insanlara göründükleri için onlara ceza vermiştir. Ve April O'Neil ile görüştüklerini duyunca O'nun hayatının tehlikede olduğunu düşünerek ninjaların April O'Neil'i bulmasını ve yanına getirmelerini isteyecektir. Ve April, bu olayı konuşmak için ölen babasının iş arkadaşı Eric Sacks ile görüşüp ninjaların çektiği fotoğrafını gösterecek ve mutasyonun sebeplerini öğrenmeye çalışacaktır. Ancak Eric Sacks, Shredder'ın öğrencisidir ve April bundan habersizdir. 





Ve kaplumbağaların kanlarındaki mutojen onlar için çok önemlidir. Sonrasında ninjalar Splinter'ın istemesi üzerine April'i kaçırıp Splinter'ın yanına getirecekler ve April, Splinter'ı görünce tanıyacaktır. Fare iken O'nun evcil hayvanıydı.Ve Splinter, April'e bütün gerçekleri anlatacaktır. Babasının deney yaptığı sırada yangını kendinin çıkardığını ve bu yangın sırasında April'in onları kurtarması ve dışarıda güvenli bir yere bırakması sonrasında mutasyona uğradıklarını ve şu an bu halde bulunmalarının sebebinin April olduğunu söyleyecektir. 

Ancak April'i takip eden Shredder ve adamları ninjaların kanalizasyondaki özel alanlarına gidecek ve burada ninjalar ile aksiyon dolu bir mücadele içine girecek ve 3 ninja kaplumbağayı esir alacaklardır. Bir tanesini ve Splinter'ı öldü sanarak bırakacaklardır ve April'de kaçmayı başaracaktır. Ve geriye kalan Raphael, April ile birlikte diğerlerini kurtarmak için yola koyulacaklardır.

Eric ve Shredder, kendi ürettikleri bir zehiri tüm dünya insanlığına bulaştırarak insan nufusunu hasta edip New York şehrini karantinaya almak ve ninja kaplumbağaların kanlarından ürettikleri panzehirle tüm dünyaya satış yaparak zengin olmayı ve insanlar üzerinde hüküm sürmeyi planlamaktadırlar. Bunun için kaçırdıkları ninjaların kanlarını boşaltmaya başlamışlardır. Ancak Raphael, April ile arkadaşlarını kurtarmayı başaracak ama kanlarından örnek alan Eric, tüm şehri ve insanlığı zehirlemek için çalışmalara başlayacaktır. Ve karlı dağların üzerine araçlarla aksiyon dolu bir kovalamaca yaşayacaklardır. Ve sonrasında tam zehri şehre vermeye çalışan Shredder'ı iş üzerinde yakalayan Ninja kaplumbağalar, aksiyon dolu bir mücadele içine girerek O'na engel olmaya çalışacaklardır. 





Sonunda Shredder'ın hain planlarına engel olacaklar, zehiri yok edip Shredder'ı etkisiz hale getireceklerdir ve elde ettikleri mutojenle Splinter'ı iyileştireceklerdir. Son olarak bir araya gelen Ninja Kaplumbağalar, April'e yaptıkları için teşekkür edecekler ve O'na olan aşkını ilan eden Michelangelo'nun serenatı sonrasında film son bulacaktır.

Mutasyona uğramış olan dört kaplumbağa ve bir farenin insanlığı koruması üzerine gelişen olayların konu edildiği, eğlenceli bir çok sahnesi ile komedi, aksiyon ve fantastik macera filmidir.