Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

21 Aralık 2020 Pazartesi

Distopik Filmler Listesi - Baskıcı Düzeni Olan Toplum Anlayışının Yaşandığı Filmler - Distopya Konulu Filmler

Ölümcül Makineler, Mortal Engines


Oyuncular; Hera Hilmar, Robert Sheehan, Hugo Weaving
Yönetmen; Christian Rivers
Tür; Aksiyon, Fantastik, Macera, Bilim Kurgu 

Konusu; Post apokaliptik bir zamanda geçen filmde, insanların yüksek teknolojik silahları kullanması nedeniyle dünya artık yaşanmaz bir hale gelmiştir. Yeryüzü artık yaşanılacak bir alan olmaktan çıkmıştır ve bunun üzerine hayatta kalan insanlar yürüyen şehirler şeklinde dev makineler icat etmişlerdir ve bunların üzerinde yaşamaktadırlar. 


Andron - Siyah Labirent - The Black Labyrinth

Oyuncular; Alec Baldwin, Michelle Ryan, Danny Glover
Yönetmen; Francesco Cinquemani
Tür; Ütopik, Post Apokaliptik, Aksiyon, Bilim Kurgu

Konusu; Film, insanların köle gibi yaşadığı post apokaliptik bir dönemde, 10 kişinin içerisinde yaşam mücadelesi verecekleri ileri teknoloji bilgisayar sistemi ile yönetilen bir labirente koyulması ile yaşanan aksiyon dolu mücadeleyi konu almaktadır.


Açlık Oyunları Serisi, The Hunger Games Series

Oyuncular; Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth
Yönetmen; Gary Ross
Tür; Aksiyon, Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; Film, yoksullar ve zenginler olarak ikiye ayrılmış ütopik ve distopik bir toplum düzeninde, zengin kısımdaki insanların yoksul kesimdeki insanları yavaş yavaş yok etmesini ve kullanmasını, bu sırada düzenlediği yarışmalarla da kendilerine eğlence çıkarmasını konu almaktadır. Ve filme ismini veren yarışma Açlık Oyunları bu toplumdaki yoksulların birbirlerini öldürmesi üzerine kurulu olan bir yarışmadır.


Repo Men

Oyuncular; Jude Law, Forest Whitaker, Alice Braga
Yönetmen; Miguel Sapochnik
Tür; Aksiyon, Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; Yakın bir gelecekte geçen filmde toplumun neredeyse hepsi yapay organlar kullanmaktadırlar ve kredi ile satın aldıkları bu organların ödemesini yapamadıkları zaman organları geri vermek zorunda kalmaktadırlar. Film, böyle distopik bir toplumda yaşanan sıra dışı olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.

Yedinci Hayat, What Happened to Monday?

Oyuncular; Noomi Rapace, Glenn Close, Willem Dafoe
Yönetmen; Tommy Wirkola
Tür; Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; Dünyada ki insan nüfusu çok artmış, kaynaklar azalmış ve bunun üzerine hükumet nüfus sınırlandırması getirerek her aileden sadece bir tane çocuk yapılmasına izin vermiştir. 

Seçilmiş - The Giver

Oyuncular; Jeff Bridges, Meryl Streep, Brenton Thwaites
Yönetmen; Phillip Noyce
Tür; Aksiyon, Dram, Macera,Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Film, ütopik ve distopik bir toplum anlayışının hüküm sürdüğü bir yaşam alanında, renkler, farklılıklar, sevgi, nefret v.b. bir çok insani duygu ve hislerin yok edilmesi, insanların anılarının silinmesi sonucunda yaşanan olayları konu almaktadır.


Vulcania

Oyuncular; Miquel Fernández, José Sacristán, Silvia Abril, Ana Wagener
Yönetmen; José Skaf
Tür; Distopik, Dram, Gerilim

Konusu; Film, dünyadaki şehir yaşantılarından izole edilmiş bir kasabada dış dünyadaki her şeyden habersiz bir şekilde yaşayan insanların içinden bazılarının, bu distopik toplumdan kurtulma çabalarını konu almaktadır.


Elysium; Yeni Cennet

Oyuncular; Matt Damon, Jodie Foster, Sharlto Copley, Alice Braga
Yönetmen; Neill Blomkamp
Tür; Distopik, Aksiyon, Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; 2154 yılında geçen filmde, bu tarihlerde dünyada hastalık, kirlilik ve dünya nüfusu oldukça artmıştır ve dünyanın en zengin sakinleri yaşam şartlarını korumak için gezegenden kaçmışlardır. Kendilerine dünyanın yörüngesinde bulunan Elysium isminde bir yaşam alanı yapmışlardır ve burada yaşamaktadırlar. Elysium'da insanlık için bütün imkanlar söz konusu iken dünyada tam tersi bir yaşam koşulları söz konusudur.


Aşk Uğruna, Equals

Oyuncular; Kristen Stewart, Nicholas Hoult, Guy Pearce
Yönetmen; Drake Doremus
Tür; Distopik, Romantik, Dram, Bilim Kurgu

Konusu; Film, insanların duygularını hastalık olarak gösteren bir toplumun bulunduğu bir şehirde, Silas ve Nia ismindeki iki gencin birbirlerine aşık olduktan sonra gelişen duygu yüklü olayları konu almaktadır.


Uyumsuz Serisi, Divergent Series

Oyuncular; Shailene Woodley, Theo James, Kate Winslet
Yönetmen; Neil Burger

Özeti; Dünyanın geri kalanının yok olduğunu düşünen bazı insan toplulukları, kendi aralarında çevresi duvarlarla örtülü bu yaşadıkları şehirde beş gruba ayrılmışlardır. Bu gruptakiler, zeki olanlar mantık ve bilgiye değer verenler, bunlar bilgelerdir, herşeyi bilirler. Barışcıllar toprağı ekerler, bu onlar için iyilik ve ahenk demektir, her zaman mutludurlar. Adiller dürüstlüğe ve disipline değer verir, doğruyu söylerler, bazen söylemelerini istemeseniz bile. Birde korkusuzlar vardır, onlar koruyuculardır, askerler, polisler, cesur, korkusuz ve özgürdürler. Bazıları cesurların deli olduğunu düşünürler, bir bakıma öyleler. Ve fedakarlar, diğerleri onlara tutucu diyorlar, basit hayatlar yaşıyorlar, özverili, kendini başkalarına yardıma adamış, hiç bir yere uyum sağlayamayan grupsuzlara bile yardım edip onları besliyorlar. Kamu çalışanları oldukları için devleti yönetmek için onlara güvenilmektedir. Toplumda her şey işler ve herkes nereye ait olduğunu bilir, uyumsuzlar hariç.


Mad Max; Furry Road

Oyuncular;Tom Hardy, Charlize Theron, Zoë Kravitz
Yönetmen; George Miller
Tür; Distopik, Post Apokaliptik, Aksiyon, Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; Post apokaliptik bir zamanda geçen filmde, dünya artık kurak bir çöl haline gelmiştir ve geriye kalan insanların çoğu yarı ömürlü olarak adlandırılan insan tipindedir, yani bazı uzuvları tam olarak işlevini göremez ve çok az insan tam ömürlü insan olarak hayatta kalmıştır. 

Su Dünyası - Waterworld

Oyuncular; Kevin Costner, Jeanne Tripplehorn, Dennis Hopper
Yönetmen; Kevin Reynolds
Tür; Distopik, Post Apokaliptik, Aksiyon, Macera, Bilim Kurgu

Konusu; Film, kutuplardaki buzulların erimesiyle bütün Dünya'nın sular altında kaldığı bir gelecekte yaşanan macera ve gerilim dolu olayları konu almaktadır.


Blade Runner 2049: Bıçak Sırtı

Oyuncular; Ryan Gosling, Harrison Ford, Jared Leto
Yönetmen; Denis Villeneuve
Tür; Dram, Gizem, Distopik, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Serinin ilk filminin üzerinden 30 yıl geçtikten sonra devam eden hikayede, bu sefer Rachael ve Deckard'ın birlikteliklerinden dünyaya gelmiş olan çocuğu bulup bir devrim başlatmayı planlamaktadırlar. Film, bir insan ve replikant melezi olan bu çocuğun varlığının anlaşılması üzerine yaşanan olayları konu almaktadır.


Bu liste sizin için seçtiklerimizdir, daha bir çok türde film özetlerine sitemizdeki arama bölümünden yada arşiv bağlantılarını kullanarak ulaşabilirsiniz.