Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

20 Aralık 2020 Pazar

Kısa Film: Karlar Ülkesi: Olaf'ın Macerası - Olaf's Frozen Adventure - Anna ve Elsa'nın Noel Aile Geleneklerini Bulmaya Çalışan Olaf'ın Macerası... / Konusu, Özeti, Afişler

Karlar Ülkesi: Olaf'ın Macerası - Olaf's Frozen Adventure

Oyuncular; Josh Gad, Idina Menzel, Kristen Bell
Yönetmen; Kevin Deters, Stevie Wermers
Tür; Animasyon, Macera, Kısa Film

Konusu; Kısa film, noel zamanının gelmesi ile Anna ve Elsa'nın aile geleneği olduğunu öğrenen Olaf'ın macerasını konu almaktadır.

Özeti; Film, Olaf'ın herkese sürpriz yapması ile başlamaktadır ve herkesten daha değil tepkisi alan Olaf, Elsa ve Anna ile bir araya gelerek Noel'i kutlayacaklar ve saraya gelen çan ile tatilin başlamasını açıklayacaklardır. Ve bu açıklama sonrasında herkes kendi Noel tatilini kendi geleneklerine göre geçirmek için evlerine gidecek ve Anna ile Elsa, partiye katılmaları için kimseyi saraya davet edemeyeceklerdir. Herkes aile geleneklerini yaşatmak için evine gidince Elsa ve Anna, kendi aile geleneklerinin olmadığı için üzüntülü anlar yaşayacaklar ve Elsa, Noel gecesini yalnız geçirmek isteyecektir. Onların bu sebeple üzüldüğünü gören Olaf, Sven'i de alarak birlikte onlar için en iyi aile geleneğini bulmaya çalışacak ve kasabadaki bütün evleri dolaşarak herkesin aile geleneğini öğreneceklerdir. 










Eğlenceli geçen bu aile ziyaretlerinde bir çok not alan Olaf, birbirinden farklı gelenekleri öğrenecek ve geleneklerini ifade eden eşyaları toplayacaktır. En son evden bir sauna odası alan Olaf, yolda gelirken saunanın içinden çıkan kömür nedeni ile bütün gelenek eşyalarının yanmasına neden olacaktır. 

Bu kaza sonrasında Olaf ile Sven, iki uçurumun ayrı taraflarında kalınca Olaf, kendisinde kalan son gelenek olan keki Elsa ve Anna'ya götürmek için yalnız başına karanlık ormana girecektir ve ona kurtlar saldıracaklardır. Bunu gören Sven, Kristof'a haber verecek ancak ne dediğini Kristof anlamayınca Sven'in söylediklerini Anna ve Elsa anlayacaktır. 

Ve Olaf'ı kurtarmak için çanları çalacaklar ancak Olaf, ormandan kurtulmayı başaracak ve kurtarmaya çalıştığı keki bu seferde elinden bir şahin kapacaktır. Bu durumun üzüntüsü ile saraya gitmeyen Olaf'ı her yerde arayan Anna ve Elsa, O'nu ormandaki ağacın kenarında üzerinde karlar varken bulacaklar ve Olaf, Anna ve Elsa'ya bulduğu gelenekleri kaybettiğini söyleyince, Anna ve Elsa, onların zaten geleneklerinin var olduğunu söyleyecek ve anı kutularından gelenek olarak kardam adam yaptıklarını göstereceklerdir. Ve bu kardan adam Olaf'tır, onların gelenekleri Olaf'tır. Ve bunu duyan Olaf'ın mutluluğu ve geleneklerini hatırlayan Elsa ve Anna'nın müzikal eşliğindeki Noel ağacı gösterisi sonrasında kısa filmde son bulacaktır.

Noel zamanının gelmesi ile Anna ve Elsa'nın aile geleneklerinin kendi olduğunu öğrenen Olaf'ın maceralarını izleyeceğiniz, 22 dakikalık süresi ile animasyon, macera ve kısa filmdir.