Annelik Nedir?, Babalık Nedir?, Annelik ve Babalık Erdemsel Özellikleri, Anneliğin ve Babalığın Felsefi Tanımı
Annelik, insanlığın şimdiye kadar tanık olduğu en kapsamlı, ideal, sahiplenici, koruyucu, birleştirici, fedakar, sevgi dolu, yaşamları en iyi şekilde koruma ve bakımlarını yapabilmek konusunda kendisinde içsel ve isteksel gereken donanımları bulundurabilen, kendisini bu anlamda en iyi şekilde ve art niyetsiz ifade edebilen, doğal bir bilme hali şeklinde söz konusu anneliği olduğu zaman hiç bir şekilde sevgiye ters bir davranışın olmamasının söz konusu olduğu, aksine kendi özellikleri ile daha fazla mücadeleci, daha fazla korkusuzluk, daha fazla istikrar, daha fazla kararlılık, daha fazla cesaret, daha fazla azim ve çaba, daha fazla inanç ve çalışkanlık ve benzeri erdemlerin oluşmasına neden olan özellikleri ile yaşadığı bir erdemdir ve kişiliği şekillendiren, kendisini sıfat olarak tanımlamasını sağlayan ve kesinlikle gerçekten istemeden ve beğenmeden, ve içeriğini özümseyerek uygulamadan olunamayacağı bir özelliktir annelik.
Anne olmak seçilen bir durum olmaktan çok yaşanan özellikleri ile ortaya çıkar. Bu bir bilginin kendisine ben bilgiyim demesi gibi, bir gücün kendisine güç, varlığın kendisine varlığım demesi gibi net ve belirgin özelliklerde yaşanan bir durum olarak annelerinde kendisine ben anneyim demesi şeklinde özüne kadar benimsenmiş ve yaşatılırken hiç bir şekilde rahatsızlığın olunmadığı bir kavramdır, durumdur, yapılanmadır.
Gerçek annelik, annelik yaptığı alanı geliştirmesi, koruması, bakımlarını yapması, kendisinde olanlardan onlara da vermesi, karşılık beklemeden ilgi ve sevgi uyumlu olarak davranması, onların her halini kabul etmesi, yanlışlarını düzeltmeye çalışması, doğru bildiklerini kesinlikle onlar için uygulatması, bir elmanın iki yarısı şeklinde gerçekten aralarındaki bağı temsil edebilecek en iyi karakter örneği, kişilik ve yönetici olmayla da uyumlu, merkezlik özelliğini de kendi içinde barındıran bir davranışlar ve bilgiler bütünlüğü uygulaması halidir.Bir yaşam halinin en büyük ihtiyacı ve temel dayanağı gerçek annelerin denetimi ve gözetimidir... Yaşamların mücadele eden askerlerden çok gerçek annelere ihtiyacı vardır. Yaşam halini bu denli özgür, rahat, sevgi bilgileri şeklinde bir yaşam alanı yapmak bir annenin ancak çocukları için olmasını istediği ortamın sağlanmış hali ile simgelenebilir. Gerçekten anneliği hisseden ve yaşayan, istemediği şekilde anne olanlardan uzaktır bu tanımlama, anneliği isteyerek yaşatan her anneye sorduğunuzda, çocuğunda yasak bilgilerinin hiç birinin yaşatılmasını istemez, elinden geldiğince izin vermez, bu onun doğal itilimidir ve zamanla gelişen annelik, önce çocuğu ile başlayan bu denli sevgi dolu bakışı, sonrasında çevresine de yansımaya başlar ve bitkilerden, hayvanlara, doğaya, tüm canlılara annelik şeklinde bir davranışlar bütünlüğü ile güzelliğini yaşatır. Annelik içeriğinde bir çok erdemsel özelliği yaşatan özel bir erdemdir.
Annelik doğurmakla ilgili değildir, annelik doğurulanları büyütmekle ilgilidir. İstemeden doğum yapmakta olanlar ile doğumdan sonra isteyerek çocuğunu büyütmek şeklinde gerçek annelik, bu ayrımlarla varlıklarda kendisini belli eder.Annelik erdemi sayesinde, belkide hiç bir kişilik örneğinin yaşarken göremediği şeyler görülür. Bazı felsefi anlamlar, çok sıradan yaşanan olaylar içinde ortaya çıkarak annelik için paha biçilemez değerde anlamlar olarak algılanır. Anneliğin kendisine ait bir annelik yaptığı konularla ilgili kesinlikle haklı olabilme durumu söz konusudur. Çocukları sorun iken ben her zaman haklıyım şeklinde annelik erdeminin yaşattığı içsel yapılanma, bu hakkı anneliği yaşayan varlıklara vermektedir ve kendinden emin, yıkılmaz bir duvar olma gücünü tanıyan anne olarak sorunun karşısında durulmaktadır. Yaşayanın daha çok bildiği sorunlara hemen çare olabilme özelliği annelikte her zaman devam edecektir ve bu duyunun ve erdemin bilgileri ilgili alanlarda kendisini tamamen yaşatarak gereken etkileri sağlar.
Şu örnek için tam sırası: Odamda camdan bakıp sigara içerken oldukça vahşi olan ve bir kumrunun üç katı büyüklüğündeki karga, yani kuş, diğer kuşların yavruları ile besleniyor, yapısı öyle işte, yanılgı hayatı, ancak kumruda bir o kadar sakin, nazik, kibar, sessiz ve küçük... Fakat kumru bir anne...
Karganın saldırışını ve sonrasında küçücük kumrunun kargayı nasıl kovaladığını gördüm. Normal şartlarda o kargalar kedileri öldürüyor, kumruların kendileri hiç işten bile değil. Ancak kumrunun o andaki yavrularını koruma iç güdüsü ona bambaşka ve tarifi olmayan bir cesaret veriyor ve karga korkup kaçıyor..
İşte bu örnekteki gibi kendi potansiyelini aşmasına neden olan bir takım özellikler ihtiyaç anlarında annelerde ortaya çıkıyor.
Bütün bilgilerin ve önlemlerin dışında anneliğinde kendisine ait koruma ve kapsayıcılığı her zaman gereken şekilde çalışır. İşte bu açıklama annelik üzerine yapılmış olmakla birlikte babalıkta aynı anlamları içeren özellikleri tanımlanır. Anne kelimesinin yerine baba kelimesini koyarak yazıyı yeniden okuyabilirsiniz.
Sevgiler.