Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

29 Aralık 2019 Pazar

Sinema: 300: Bir İmparatorluğun Yükselişi - 300: Rise of an Empire - Yunanistan'ın Özgürlük Mücadelesi... / Konusu, Özeti, Afişler

300: Bir İmparatorluğun Yükselişi - 300: Rise of an Empire

Oyuncular; Sullivan Stapleton, Eva Green, Lena Headey
Yönetmen; Noam Murro
Tür; Epik, Fantastik, Tarihi, Savaş

Konusu; Film, Persler ile Atinalılar'ın karşı karşıya geldiği Artemis Savaşı'nı ve sonrasında bu savaşa katılan bütün Yunanistan halkının özgürlükleri için verdiği mücadeleleri konu almaktadır.

Özeti; Serinin ilk filmindeki 300 Spartalının Leonidas önderliğinde Persler ile girdiği savaş sırasında diğer tarafta Themistocles önderliğinde Atinalılar, Perslerin Artemisia isimli bir kadın önderliğindeki diğer birlikleri ile savaşmaktadırlar. Artemisia, aslında bir Yunan'dır, ancak çocukken ailesini öldürüp kendisine defalarca tecavüz eden ve ölmesi için sokaklara atan Yunanlılara kinlenmiş ve O'nu bu kötü durumundan kurtaran bir Persli ile birlikte yetişmiş ve büyümüştür. Savaş konusunda eğitimler alan ve oldukça başarılı olan Artemisia, sonrasında kral Darius'un dikkatini çekmiştir ve O'nu en yakın koruması olarak görevlendirmiştir.







Ancak Yunanlılarla yapılan bir savaş sırasında Themistocles, çok uzaklardan gönderdiği ok ile kral Darius'u öldürmüştür ve O'nun ölümü sonrasında Xerxes ortaya çıkmıştır.

Babasının ölümüne çok üzülen Xerxes'e, babası ölürken Yunanlılarla savaşmayı bırakmasını, onları ancak Tanrıların öldürebileceğini söylemiştir ve bunun üzerine Artemisia, Xerxes'i Tanrı kral yapmak için kurak çöldeki bazı karanlık yaratıkların arasına göndermiştir. Ve Xerxes, burada kendi ruhunu çok kötü bir güce tamamen teslim etmiştir. Öyle ki bu teslimiyet sonrasında ortaya çıkan Xerxes'ten insana dair hiç bir şey kalmamıştır. Ve bu yeni hali sonrasında Tanrı kral olarak Artemisia ile birlikte Persleri yönetmeye başlamıştır. İlk olarak Yunanlılardan intikam almayı ve orayı feth etmeyi istemektedir.

Bunun üzerine Spartalılara haberci göndermişlerdir ve Leonidas, habercilerini öldürmüş ve 300 askeri ile Perslerin karşısına çıkmıştır. ( Serinin ilk filmindeki geçen olaylar bu sırada yaşanmıştır. ) Diğer tarafta ise Artemisia, Atina donanması ile bir mücadele içine girmiştir ve denizin içinde gemilerle aksiyon dolu bir savaş yaşanacak, bu savaş sırasında Atina'lılar Perslerin gemilerini batırarak ve sisli denizde önlerine engeller çıkararak onları yenilgiye uğratacaklardır.








Bu iki ardı ardına yapılan yenilgi sonrasında Artemisia, Atina kumandanı Themistocles'i görüşmek için gemisine davet edecek, burada kendi halkını satmasını ve Perslere katılmasını isteyecek ancak Themistocles, bunu kabul etmeyecektir.

Sevişmek ve savaşmak arasında geçen kısa bir cinsel deneyimlerinden sonra ayrılan Themistocles ve Artemisia, kıyasıya bir savaş için hazırlık yapacaklardır. Diğer tarafta ise Leonidas ve adamları ölmüştür ve Sparta'lılar birleşik Yunan ordusu kurulması için davet edilmişlerdir ancak kabul etmemişlerdir. 

Atina'lılar ve diğer Yunan eyaletlerinden birlikler bu savaşta Spartalılar olmadan ellerinden geleni yapmaya çalışacaklar ve Persliler tüm donanmaları ile saldıracak ve  Atinalılara çok büyük zararlar vereceklerdir. Artemisia, bu sefer denizin içine petrol dökmüştür ve Atinalıların bütün gemilerini yakmışlardır. Bir çok Atinalı öldükten sonra yeniden savaşmak için bir araya gelen Atinalılar ve Persler, aksiyon dolu bir savaşın içerisine girecekler ve bu sırada Themistocles, Artemisia'yı yalnız bulacak ve tam öldürmek üzere iken ufuktan binlerce askerle Sparta donanması gözükecek ve sonrasında Artemisia ve Pers orduları teker teker yok edilecektir.







Leonidas'ın ölümünden sonra Persler yine Yunanistan'ı ele geçirememiştir ve Xerxes'in uzaktaki bir tepeden yenilgilerini izlemesi ve gitmesi ile film son bulmaktadır.

Çok fazla kan ve vahşet görüntüleri olan bir savaş filmi ile karşı karşıya kalacağınız, Spartalılardan sonra şimdide bütün Yunanlıların özgürlükleri için verdikleri mücadelenin konu edildiği, aynı zamanda Xerxes'in Tanrılığını nasıl ilan ettiğini izleyeceğiniz, serinin 2. olan epik, fantastik ve tarihi savaş filmidir.