Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

2 Ocak 2020 Perşembe

Sinema: Kedi Kadın - Catwoman - Kedi Özellikleriyle Yeniden Hayata Gelen Bir Kadının Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Kedi Kadın - Catwoman

Oyuncular; Halle Berry, Benjamin Bratt, Sharon Stone 
Yönetmen; Pitof
Tür; Macera, Fantastik, Aksiyon

Konusu; Film, çalıştığı şirketin kirli sırlarını öğrenmesi ile öldürülen Patience'yi bir kedinin yeniden hayata döndürmesi ve O'na kedi özellikleri kazandırması ile gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Sıradan bir hayatı olan Patience, bir estetik şirketinde grafiker olarak çalışmaktadır. Yalnız yaşadığı evinde bir gün bir kedi O'nu takip edecek ve penceresine gelerek Patience'nin dikkatini çekecektir. Kedinin penceresinin üzerindeki korkuluklara çıkması sonrasında onu bulunduğu yerden kurtarmak isteyen Patience, kedi yüzünden ölüm tehlikesi geçirecektir ve bu sırada polis memuru Tom ile tanışacaktır. Tom, Patience'nin intihar ettiğini sanmıştır oysaki O, kediyi kurtarmaya çalışmaktadır. Bu tanışma sonrasında ayrılırken Patience, cüzdanını düşürecek ve Tom, bu vesile ile O'nunla yeniden görüşecek ve çıkma teklif edecektir.






İlişkiler konusunda utangaç ve ürkek olan ve Tom ile nasıl buluşacağının derdine düşmüş olan Patience, o gece iş yerine tekrar girmek zorunda kalacak ve bütün kapıların kapalı olması nedeni ile ayrı bir giriş arayacaktır.

Şirketin arka kapılarından içeri girdiğinde ise kimi şirket çalışanlarının yeni üretecekleri özel bir cilt kremi hakkında toplantı yaptıklarını ve bu toplantıda kremin insanları güzelleştirmekten daha çok hasta ettiğini, ölümcül yan etkilerinin olduğunu ancak şirketin bunu bile bile piyasaya süreceğini öğrenecek ve güvenlik görevlileri Patience'nin farkına varınca, O'nu öldürmek için kovalamaya başlayacaklardır.

Kaçarken şirketin atık borularına giren Patience'yi öldürmek için atık sistemini çalıştıracaklar ve Patience, şirketin atıkları ile denize düşecektir. Bu olay sonucunda Patience, hayatını kaybedecek ancak cesedinin bulunduğu yere toplanan kediler ve aralarından bir tapınak kedisi olan tür, yani geçen gün evine gelip O'nu test eden kedi, Patience'ye yeni bir hayat verecek ve Patience, aynı zamanda kedi özellikleri kazanmış bir varlık olarak hayata geri gelecektir. Gözlerini açtığı gibi kediler gibi görüp duymaya başlayacak ve yüksek binaları tırmanarak evine gelecektir. Sabah uyandığında ise kendisinde farklılıklar olduğunu görecek, bu hali ile iş yerine gidip patronunu azarlayacak ve işten kovulacak, sonrasında çok sevdiği bir mücevher mağazasında soyguncuları görünce içeri girip hem soyguncuları etkisiz hale getirecek hemde bütün mücevherleri çalacaktır.






Artık çok iyi duyan, gören, zıplayan, cesur ve güçlü biri olmuş olan Patience, aynı zamanda evindeki siyah bir deri kıyafetini giymektedir ve polisler O'nu kedi kadın olarak anmaya başlamıştır. Yaşadıklarına anlam getirebilmek için evine gelen kedinin sahibine ulaşacak ve kediler konusunda uzman profesör O'na her şeyi anlatacaktır.

Patience, Gece Yarısı isimli bir mısır tapınak kedisi tarafından Kedi Kadın yapılmıştır ve hayatı artık böyle yaşayacaktır. Kendisinden öncede kedi kadınlar olmuştur ve şimdi sıra Patience'dedir. Bunları öğrenen Patience, neden öldürüldüğünü hatırlamaya çalışacak ve bunun üzerine kendi şirketinin kirli işleri ile karşılaşacaktır. 

Buna son vermek için mücadele içine giren Patience, aksiyon dolu bir çok olay yaşayacak, gece Kedi Kadın olarak gündüz Patience şeklinde yaşadığı hayatında gündüzleri polis Tom ile sevgili olacak ancak geceleri Tom'un aradığı bir suçlu olarak yaşayacaktır. Şirketin üretmeyi düşündüğü güzellik kremini deşifre etmeye çalışan Patience, bu sırada kendisinin ölümüne neden olan asıl sorumlunun patronun sevgilisi olan Laurel olduğunu öğrenecek ve bir çok kişiyi, kocasını öldürmüş olan Laurel'in bütün suçları Kedi Kadın'ın üzerine yıkmaya çalışması ile geçen mücadeleler sonunda Kedi Kadın'ın masumiyeti anlaşılacak ve Laurel, sonunda hayatını kaybedecektir.





Kedi Kadın'ın masumiyeti anlaşıldıktan ve kim olduğu ortaya çıktıktan sonra Tom ile ilişkisini bitirecek ve bir kedinin özgürlüğüne yakışır şekilde yalnız başına yaşamayı seçecektir. Böylelikle film son bulur.

Halle Berry ve Sharon Stone'un baş rolünde yer aldığı, eksikliği hissedilen bir süper kahraman modelinin sergilendiği, bol aksiyonlu ve eğlenceli sahneleri ile bir macera ve fantastik aksiyon filmidir.