Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

31 Ocak 2020 Cuma

Sinema: Riddick 3 - Birbirinden Vahşi Yaratıkların Bulunduğu Bir Gezegende Yaşam Mücadelesi Veren Riddick'in Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Riddick 3

Oyuncular; Vin Diesel, Karl Urban, Katee Sackhoff
Yönetmen; David Twohy
Tür; Aksiyon, Macera, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Riddick, Necromonger'lar tarafından ihanete uğrayınca evrendeki en ücra ve tehlikeli gezegenlerden birine gönderilmiştir ve bu gezegen birbirinden tehlikeli yaratıklarla doludur.

Özeti; Serinin ikinci filminde Necromonger'lara liderlik yapmaya başlamış olan Riddick, Necromonger'ların kumandanı Vaako tarafından ihanete uğramıştır ve Riddick'i evrende bilinmeyen ve tehlikelerle dolu bir gezegene göndermişlerdir. Bu gezegene geldiklerinde bir Necromonger askeri olan Krone, Riddick'i yaralayıp ölüme terk ederek gemisi ile gezegenden ayrılmıştır. Gezegende toprağın altında kalarak yaşam mücadelesi vermeye başlayan Riddick'in bu hali filmin ilk sahnesidir ve topraktan çıkan Riddick, çevreyi gözlemlemek ve su bulmak için arayışa çıktığında vahşi ve oldukça büyük olan bir köpek sürüsünün saldırısına uğrayacaktır.







Onlardan kurtulduktan sonra bir mağaraya gidecek, su bulduğu bu mağarada çamurlu suyun içinden çıkan iki ayaklı hipnotik şekilde hareketler eden ve kancalı kuyrukları olan oldukça zehirli yaratıklarla karşılaşacaktır.

Bulunduğu gezegende her yerde tehlikeli yaratıklar vardır ve Riddick, dinlenmek için kapalı bir alana girecek ve zaman geçtikten sonra buradan çıkıp gezegenin yaşamına uyum sağlamaya çalışacaktır. Öncelikle yemek için balıklar tutacak ve bu sırada kendisine saldıran dev köpeklerden birinin yavruları ile karşılaşacak ve onlardan birini alarak kendisine arkadaş olması için eğitecektir. 

Gezegende kancalı kuyrukları olan zehirli yaratıklardan oldukça fazla vardır ve Riddick, bu yaratıkların saldırısına karşı önlem almak için küçük olanlarından elde ettiği zehri düzenli olarak köpeğine ve kendisine enjekte edecek, bu sayede yaratıkların zehirlerine karşı zamanla bağışıklık kazanacaklardır. Bu şekilde uzun bir zaman geçiren Riddick, büyüyen köpeği ile birlikte gezegende yaşamaya alışmıştır ancak gezegende oluşacak olan büyük bir fırtınayı fark edince gezegenden ayrılması gerektiğini düşünecektir. Çünkü bu fırtına sonucu yağan yağmur sonrasında çamurlu olacak olan topraktan bir sürü zehirli yaratık çıkacaktır ve bu olay olmadan gezegenden ayrılması gerekmektedir.








Bunun için yakın bir zaman önce gezegenin üzerinde bulduğu bir istasyondaki acil durum bilgisayar sistemine kendini tanıtacak ve Riddick'in yaşadığını öğrenen paralı askerler, O'nun başına koyulmuş ödülü almak için gemileri ile gezegene gelecektir.

Riddick'in amacı gelen bu paralı askerlerin gemilerinden birini alıp gezegenden gitmektir. Gelen paralı askerlere niyeti ile ilgili not bırakmış olmasına rağmen, O'nu ciddiye almayacaklar ve Riddick'i öldürmek için çalışmalara başlayacaklardır. 

Bu sırada başka bir gemi ile askerlerde gelecek ve onlarda Riddick'in peşine düşeceklerdir. Bu yeni gelenler ise serinin birinci filminde ölen Johns'un babasıdır ve oğlunun ölümü ile ilgili bilgiler edinmek için Riddick'i bulmak istemektedir. Ancak Riddick, bir çoğu ile mücadele etmek zorunda kalacak ve aralarından bazıları hayatını kaybedecektir. Bu mücadele sırasında Riddick'in köpeği de O'nu korurken ölecek ve sonrasında geriye kalanlar tarafından Riddick, esir alınacaktır. Ama Riddick'ten de büyük bir tehlike kapıdadır, oda yakında fırtınanın kopacağıdır ve Riddick, bu durumu bildiği için iki uzay gemisinin de bataryalarını alarak saklamıştır ve onlar olmadan kimse gezegenden ayrılamayacaktır.







Yağmurun başlaması ile toprağın altından çıkan zehirli vahşi yaratıklar, askerlere saldırmaya başlayacak ve bu olaylar sonrasında geride sağ kalanlar Riddick'i özgür bırakıp sakladığı bataryaları alarak gezegenden ayrılmanın doğru olduğuna karar vereceklerdir.

Bunun üzerine özgür kalan Riddick ile birlikte Johns ve Diaz, bataryaları sakladığı alana uçan motorlar ile gidecekler ancak dışarısı tamamen yaratıklarla doludur ve üç kişi çıktıkları bu yolculukta paralı askerlerden biri olan Diaz, Riddick ve Johns'a ihanet edecek ve bu ihanet sonucu kendi canından olacaktır.

Çevrelerini sarmış yüzlerce yaratığın arasından motorları olmadan geri dönmek zorunda kalan Riddick ve Johns, zorlu mücadeleler içine girecekler ve bu sırada Riddick, yaratıkların biri tarafından ağır bir şekilde yaralanacaktır. O'nun bu durumunu gören Johns, O'nu yalnız bırakıp gemiye gidecek, gemide kendisini bekleyenler ile gemiyi havalandırıp geri dönecek ve Riddick'i kurtaracaklardır. Riddick ise bu sırada yara aldığı yeri dağlamıştır ve yüzlerce dev yaratıkla savaşmaktır. Ancak Riddick'in imdadına Johns ve arkadaşları yetişecek, Riddick'i kurtarıp gemilerden birini O'na verecekler ve kendisine ait gemisine binen Riddick, evrenin bilinmezliğine doğru yola çıkacaktır. Böylelikle film son bulur.

Evrendeki ücra bir gezegende birbirinden ilginç yaratıkların içinde yaşam mücadelesi veren Riddick'in yaşadıklarını izleyeceğiniz, aksiyon ve heyecan dolu sahneleri ile izlemekten sıkılmayacağınız, serinin üçüncüsü olan film aksiyon, macera ve fantastik bilim kurgu filmidir.