Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

1 Şubat 2020 Cumartesi

Sinema: Madagaskar 2 - Madagascar: Escape 2 Africa - Alex, Marty, Melman, Gloria, Penguenler ve Kral Julien'in Afrika Macerası... / Konusu, Özeti, Afişler

Madagaskar 2 - Madagascar: Escape 2 Africa

Oyuncular; Quinn Dempsey Stiller, Declan Swift, Fred Tatasciore
Yönetmen; Eric Darnell, Tom McGrath
Tür; Aksiyon, Macera, Komedi, Animasyon

Konusu; Serinin ilk filminde Madagaskar'da kalan hayvanlar, şimdide penguenlerin yaptığı uçak ile New York'a geri dönmek üzere iken kendilerini Afrika'da bulacaklardır.

Özeti; Madagaskar'da kalan Alex, Marty, Melman, Gloria ve penguenler, artık buradan ayrılmaya karar verirler ve penguenlerin yaptığı bir uçak ile yanlarına Kral Julien ve Maurice'yi de alarak hep birlikte uçması mucizevi bir olay olan uçak ile seyahatlerine başlayacaklardır. Film, Alex'in bebeklik zamanlarında Afrika'dan avcılar tarafından kaçırılarak bir kasanın içinde deniz yoluyla New York'a nasıl geldiğinin görüntüleri ile başlamıştır ve uçak ile seyahat eden hayvanlar, uçağın yakıtının bitmesi sonucunda zorunlu olarak iniş yapmak durumunda kalacaklar ve aksiyon dolu bu iniş görüntüleri sonrasında kendilerini Alex'in ailesinin bulunduğu Afrika'da bir parkta bulacaklardır.







Bu doğal yaşam parkına geldiklerinde Alex, bir dejavu yaşadığını düşünecek ve karşılarına çıkan Afrika'lı hayvanlarla konuştuklarında parkın kralı olan Zuba'nın babası ve yanında annesi olduğunu öğrenecektir.

Alex'in patisindeki izin aynısı babasında da vardır ve bu işaret ile Alex'i tanıyan ailesi, büyük bir sevinç yaşayacaktır. Aynı zamanda diğer hayvanlarda parkta kendileri gibi zürafalar, zebralar, hipopotamlar ile karşılaşmışlardır ve hepsi bu kalabalık arkadaşlığın tadını çıkarmaya başlamıştır. Aynı zamanda Kral Julien'da parktadır ve ne kadar parktaki hayvanların haberi olmasa da O geldiği yeni parkın kralı olduğunu düşünerek davranmaya devam etmektedir.

Diğer tarafta penguenler ise düşen uçağı tamir etmekle uğraşmaktadırlar ve bu iş için kendilerine yardım eden maymunlar, kendileri gibi koca bir maymun sürüsü bulmuşlardır. Ancak Alex'in parka gelmiş olmasından rahatsız olan Makunga isminde bir aslan vardır ve kral olmak isteyen Makunga, kendi planlarını uygulatabilmek için kral Zuba'ya Alex'in geçiş ayinini yapmadığını söyleyecek ve ertesi gün Alex, aslan sürüsüne katılan yavru aslanlara yapılan geçiş ayinine katılacaktır. Bu ayinde yavru aslanlar seçtikleri bir aslanla dövüşmektedirler ve Alex'i etkilemiş olan Makunga, Alex'in çok daha büyük boyda bir aslanla kavga etmesine neden olacak, zaten kavga etmeyi bilmeyen ve ayini dans etmek üzerine kurulu bir uygulama sanan Alex, yenilecektir ve bu durum, Alex'in New York'un kralı olduğunu düşünen babası için hüsrana sebep olacaktır.







Ve bu olay sonrasında Makunga, Alex'in parktan sürülmesini isteyecek ama babası Zula, Alex'in sürülmemesi için krallığı bırakacaktır ve bu fırsattan istifade kral, Makunga olacaktır.

Diğer tarafta Gloria, kendine yeni bir aşık bulmuş. Melman, park için çalışan bir doktor olmuş. Marty ise kendisi gibi bir zebra sürüsü ile arkadaşlık etmeye başlamıştır. Kısa bir zaman sonra kendisinde büyücü doktor hastalığı olduğunu öğrenen Malmen, öleceğini düşündüğü için Gloria'ya bütün hislerini açıklayacak, Marty ise kendisi gibi bir çok zebrayı görünce bu durumdan sıkılacak ve Alex'te ailesini zor duruma düşürdüğü için pişmanlıklar yaşamaya başlayacaktır.

Ancak bu sırada parktaki penguenler uçak için malzeme aradıkları sırada insanların jiplerini çalmışlardır ve ormanda yaşamak zorunda kalan New York'lular, parka gelen akarsuya baraj yapmışlardır ve bu durum parkın gölünü kurutmuştur. Bu olay sonrasında susuz kalan parktaki hayvanları Alex ve Marty, birlikte çıktıkları macerada kurtarmaya çalışacak, diğer tarafta kral Julien dahiyane fikri ile Melman'ın yanardağda kurban edilmesine neden olacak ancak Melman'ın aşkını fark eden Gloria, Melman'ın ölmesine engel olacak ve penguenler ile maymunları da yanlarına alarak hep birlikte Alex ve Marty'ye yardım etmek için ormana gideceklerdir.







Aksiyon dolu bir uçak macerası yaşayan hayvanlar, insanların yaptığı barajı yıkmayı başaracaklar ve bu macera sırasında Zula'da oğlu Alex'in bir şov aslanı olmasından gurur duyacaktır.

Bu olay sonrasında yeniden parka geldiklerinde suyu onlar getirdikleri için kral olacaklar ve parkın içinde su arama çalışmaları sırasında bulunan elmas ve altınları alan penguenler, maymunlarla birlikte uçağa binerek kendi maceralarına doğru yola çıkacaklardır. 

Tüm bunların üzerine Gloria ve Melman artık sevgili olacaklar ve Alex, dostu Marty ve ailesi ile Afrika'da hep birlikte mutlu bir yaşam sürmeye başlayacaklardır. Tabi Kral Julien ve Maurice ile birlikte. Böylelikle filmde son bulur.

Alex, Marty, Melman ve Gloria'ın çocukluk zamanlarını izleyeceğiniz, birbirinden sevimli hayvanlar ile oldukça eğlenceli ve komik zamanlar geçiren dostların Afrika maceralarına tanık olacağınız, serinin ikincisi olan film, aksiyon, macera, komedi ve animasyon filmidir.