Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

31 Ocak 2020 Cuma

Sinema: Riddick Günlükleri - The Chronicles of Riddick - Riddick 2 - Riddick, Gezegenleri İstila Eden Necromonger'lara Karşı... / Konusu, Özeti, Afişler

Riddick Günlükleri - The Chronicles of Riddick - Riddick 2

Oyuncular; Vin Diesel, Thandie Newton, Karl Urban
Yönetmen; David Twohy
Tür; Aksiyon, Macera, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Serinin birinci filminden sonra yalnız bir hayatı seçen Riddick, şimdide Necromonger isimli evrende gezegenleri istila eden bir ordu ile mücadele etmek zorunda kalacaktır.

Özeti; Riddick, 6. Gezegen'de yalnız bir hayat sürmektedir ancak peşine paralı askerler takılmıştır. Riddick'in başına oldukça fazla para ödülü koyulmuştur ve bunun asıl nedeni Riddick'in yardımına ihtiyacı olan insanların olmasıdır. 6. Gezegen'de yaşanan aksiyon dolu kovalamaca sonrasında Riddick, peşindeki paralı askerlerden başına ödül koyanların Helion Prime gezegeninde olduğunu öğrenecektir ve paralı askerlerin gemisi ile Helion Prime gezegenine giderek, serinin ilk filmindeki din adamı arkadaşı Imam'ı bulacaktır.





Imam, burada evlenmiş ve bir çocuğu olmuştur. Riddick'in başına ödül koyanlarla iş birliği içindedir ve bulunduğu yeri de O söylemiştir. Bunu neden yaptığına dair açıklama yaptığı sırada yanlarına elemental ırktan Aereon isimli bir kadın gelecek ve başına ödülü kendisi koyduğunu ve bunu kendilerine yardım etmesi için yaptığını söyleyecektir.

Evrende Necromonger isimli, gezegenleri istila edip üzerinde yaşayanları kendine itaat eden askerlere çeviren bir ordu vardır ve yakında Helion Prime gezegenine geleceklerdir. Aynı zamanda kahin olan elemental Aereon, onları sadece bir Furyan'lının durdurabileceğini öğrenmiştir ve Riddick, son kalan Furyan soyundandır. 

Bu sırada bulundukları yerleri askerler basacak ve Riddick, hepsini etkisiz hale getirdikten sonra Helion Prime Gezegenine Necromonger'lar gelecektir. Dev uzay gemileri ile gezegene inen Necromonger'lar, bir çok insanı öldürecek ve geriye kalanlara kendilerine itaat etmesi için baskı uygulayacaklardır. Necromonger'ların lideri Lord Marshal, yarı canlı yarı ölümlü olarak üstün özellikleri olan biridir. Aynı zamanda Underworld isimli karanlık bir dünyadan gelmişlerdir. Tamamen baskıcı ve zorba bir yönetim sistemi olan Necromonger'lar, Helion Prime gezegenindeki insanlara baskı uyguladıkları sırada arkadaşı Imam'ın ölmesi ile O'nu öldürenden intikam almak için olay yerine gelen Riddick ile tanışacaklar ve güçlü yapısından etkilenen Lord Marshal, zihin aktarımı sağlanması için Riddick'i götürecektir.





Götürdükleri yerdeki hassas medyum varlıklar Riddick'in zihnine girecek ve O'nun Necromonger'ları yok edecek olan bir Furyan'lı olduğunu göreceklerdir. Bunun üzerine Riddick'i biran önce öldürmek isteyecekler ancak Riddick, kaçmayı başaracaktır.

Kaçtıktan sonra Riddick'i peşinde olan paralı askerler yakalayacak ve O'nu gündüzleri 700 derece olan Crematoria gezegeni hapishanesine götüreceklerdir. Riddick'te zaten bu hapishaneye gitmeyi amaçladığı için paralı askerlere teslim olacak, hapishanede serinin birinci filmindeki Jack isimli küçük kızı arayacaktır. 

Hapishane yerin 29 km altındadır ve içeride yüzlerce mahkum vardır. Yerin altındaki bu hapishaneye giren Riddick, içeride yeni adı Kyra olan Jack'ı bulacak ve O'nun artık büyüyüp genç bir kız olduğunu görecektir. Kyra, kendisini bıraktığı için Riddick'e öfke duymaktadır
ancak hapishane içinde yaşanan kargaşalar sırasında yeniden yan yana gelerek hapishaneden kaçmanın yollarını bulacaklar ve kendileri ile birlikte bir kaç mahkumla beraber gündüzleri 700 derece olan yeryüzüne çıkacaklardır. Bu sıcaklıkta oldukça zor zamanlar geçiren Riddick ve Kyra, kendilerini arayan Necromonger'larla karşılaşacaklar ancak bu sırada güneş doğunca yaşanan aksiyon sırasında Riddick, baygınlık geçirecek ve Kyra'yı Necromonger'lar götürecektir.



Riddick, kendine geldiğinde bir Furyan olan Necromonger'ın kendisini kurtararak intihar ettiğini görecek ve bunun üzerine Kyra'yı kurtarmak için Helion Prime gezegenine gidecektir. Burada Necromonger kıyafeti giyerek ana geminin içerisine giren Riddick, içeride Lord Marshal'ı öldürmeye çalışacak ve ilk denemesinde başarılı olamayınca yaşanılan aksiyon dolu mücadele sonunda öldürmeyi başaracaktır.

Ancak bu ölüm aynı zamanda Kyra'nın ve Lord Marshal'ı öldürmek isteyen bir Necromonger komutanı sayesinde olmuştur. Necromonger'lar da ki bir geleneğe göre öldürdüğün şeyi alırsın ve Lord Marshal'ı öldürmek O'nun koltuğuna geçmek anlamına gelmektedir. Komutan bu yüzden Lord Marshal'ı öldürmek istemiştir ancak O'nu öldürmeyi Riddick başarmıştır ve bu olay üzerine bütün Necromonger'ların lideri artık Riddick olmuştur. 

Ancak bu olaylar yaşanırken Kyra ölmüştür ve Riddick'in önünde Necromonger ordusunun diz çökmesi görüntüleri sonrasında filmde son bulur.

Gezegenleri istila eden bir ordu ile savaşan Riddick, bu bölümde hiç aklından çıkarmadığı Jack'in büyüdüğünü görmüş ve sonunda O'nu kaybetmiştir. İlk bölümü gibi oldukça etkileyici ve heyecan dolu aksiyon sahnelerini olan, hareketin hiç bitmediği aksiyon, macera ve fantastik bilim kurgu filmidir.