Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

18 Eylül 2020 Cuma

Sinema: Geri Sayım - Countdown - İnsanların Ne Zaman Öleceğini Söyleyen Bir Cep Telefonu Uygulaması İle Ortaya Çıkan Şeytani Bir Lanet... / Konusu, Özeti, Afişler

Geri Sayım - Countdown

Oyuncular; Elizabeth Lail, Jordan Calloway, Talitha Eliana Bateman
Yönetmen; Justin Dec
Tür; Gizem, Gerilim, Korku

Konusu; İnsanların ne zaman öleceğini söyleyen bir cep telefonu uygulaması ile insanlara musallat olan şeytani bir varlığın yaşattığı gerilim dolu anları konu almaktadır.

Özeti; Courtney isimli bir kız, arkadaşları ile bir cafede otururlarken yanlışlıkla bir cep telefonu uygulaması ile tanışacak ve insanların ne zaman öleceğini söyleyen bu uygulamayı indirip aralarında iddiaya gireceklerdir. En erken ölecek olan olan Courtney'in 3 saati vardır ve sonrasında cafeden ayrılan Courtney, bu durumdan panik yapacak ve sevgilisi Evan ile arabaya binmeden yürüyerek eve gitmeye karar verecektir. Arabaya binmemiş olması uygulamaya göre sözleşmeyi ihlal ettiği anlamına gelecek ve yoldayken peşinde gizemli varlıkların olduğunu fark edecektir. Eve giden Courtney, tam uygulamanın gösterdiği zaman geldiğinde banyosunda şeytani bir varlık tarafından öldürülecektir. Aynı zamanda sevgilisi Evan'da trafik kazası geçirmiştir ve Courtney'in oturması gereken koltuğa ağaç dalı saplanmıştır. Bu kaza sonrasında hastaneye kaldırılan Evan'ın da zamanı az kalmıştır.





Ve Evan'ın bu durumunu öğrenen Quinn Harris isimli hemşire, uygulama yüzünden olan ölümlere inanmayacak ve sonrasında diğer hemşirelerle kendiside uygulamayı yükleyecektir. Quinn'de 2 günü kaldığını öğrenecek ve aldırış etmeyecektir. Ancak kısa bir süre sonra Evan'ın öldüğünü duyunca bu durumdan şüphelencek ve Evan'ın telefonunu kontrol ettiğinde uygulamanın gösterdiği sürenin bittiğini görecektir. 

Evan'ın ameliyatta ölmesi gerekmektedir ama ameliyata girmediği için anlaşma ihlal edllmiştir ve şeytani varlıklar ortaya çıkarak O'nu öldürmüştür. Evan'ın ölümünden sonra kendi zamanınında az kaldığını bilen Quinn, hastanede Dr. Sullivan'ın tacizine maruz kalacaktır ve sonrasında evden internette araştırma yaparak uygulama hakkında bilgi edinecektir. 

Ölen insanların videolarını izleyecek ve panik yaparak uygulamayı telefondan silmeye çalışacak ancak olmayacak ve odasında ürkütücü bir varlık gördükten sonra telefonunu kıracak ve aşağı inerek arabasında sabahlayacaktır. Ertesi gün telefoncuya giderek yeni bir telefon alacak ancak kısa bir süre sonra uygulamanın yeniden telefonuna yüklendiğini görecektir. Arabasına bindikten sonra zamanı az kaldığı için yine şeytani bir varlığın saldırısına uğrayacak ve bu sırada telefoncuda aynı konudan dolayı bulunan Matt ile tanışacaktır. Matt ile sorunlarını paylaştıktan sonra bu konuda bir çare aramaya başlayacaklar ve bir bardaki adamın telefonundan uygulamanın sözleşmesini okuyacaklar ve sözleşmede kişilerin kaderlerine razı olması gerektiğinden yoksa anlaşma ihlali olduğundan bahsedecektir. Bunun üzerine bu uygulamanın şeytani bir durum olduğunu anlayacaklar ve bir kiliseye giderek pederden yardım isteyeceklerdir. 







Bu peder onları başka bir pedere gönderecek ve şeytani konularla ilgili olan bu peder, onlara geçmiş zamanlarda yaşanmış bir çingene ve prensin hikayesinden bahsedecektir. Bu hikayede anlatılan olayda tıpkı günümüzdeki uygulamanın insanları öldürme yöntemine benzemektedir ve bunun bir lanet olduğunu söyleyen peder, uygulamanın içindeki kodlara ulaşmaları durumunda bu laneti bozabileceğini söyleyecektir. 

Bunun için uygulamanın hacklenmesi gerekmektedir ve yine aynı telefoncuya giden Quinn ve Matt, burada telefoncu ile birlikte uygulamanın kodlarına ulaşacaklar ve latince yazılmış olan bu kodları alıp kendi sürelerini uzatacaklardır. Aynı zamanda Quinn'in kardeşi Jordan'da uygulamayı indirmiştir ve O'nun da zamanı çok az kalmıştır. Kardeşinin de süresini uzatan Quinn, Matt ile birlikte aynı evde geceyi geçirecekler ancak o gece Quinn'e yine şeytani bir varlık saldıracak ve sürelerinin yine eskiye geri döndüğünü fark edeceklerdir. 

Bunun üzerine pederin yanına gidecekler ve peder, kodları okuduğunda laneti tanıyacak ve bu lanetten korunmak için tuz ve bazı sembollerin kullanması gerektiğini söyleyecektir. Bu sırada kardeşine ulaşan Quinn, O'nuda yanlarına alıp hep birlikte bir sembol çizecekler ve çevresi tuzlarla kaplı bu sembolün içerisine girerek ölüm zamanı geldiğinde ölmeyerek uygulamanın yanlış çalıştığını bildirip lanetin bozulmasını sağlayacaklardır. Ancak önce zamanı gelen Matt, şeytani varlığın anılarını kullanması nedeni ile sembolün içinden çıkacak ve feci bir şekilde araba çarpması ile can verecektir. Bu sırada Jordan'da yaralanınca Quinn, O'nu hastaneye götürecek ve hastanede tacizci Dr. Sullivan ile karşılaşacak ve O'nun da uygulamayı indirdiğini hatırlayıp, O'nu zamanından önce öldürerek uygulamadaki laneti bozmaya çalışacaktır. 








Bunun için Dr. Sullivan'a kur yaparak O'na tuzak kuracak ve gizli bir yerde öldürmeye çalışırken şeytani varlık buna engel olacak ve Quinn'i etkisiz hale getirecektir. 

Quinn, ne yapsa da doktoru öldüremeyecek ve bu sırada kardeşinin de ölüm zamanı gelince çareyi kendisini vaktinden önce öldürmekte bulacak ve tam şeytani varlık kardeşi Jordan'ı öldürmek üzere iken kendisine ağır dozda morfin enjekte eden Quinn, ölecektir. Quinn'in bu ölümü uygulamanın hesap etmediği bir ölüm olduğu için şeytani varlık ve laneti artık yok olacaktır, lanet bozulacaktır. 

Hayatta kalan Jordan ise kardeşi Quinn'i yeniden hayata getirmek için Quinn'in kolundaki kendisine bıraktığı notu görecek ve bir iğne enjekte edince Quinn hayata geri dönecektir. Tüm bu olanlar sonrasında ertesi günlerde Dr. Sullivan'ın taciz suçundan dolayı tutuklandığını öğrenen Quinn'in telefonuna gelen bir mesaj sonrasında film son bulacaktır.

İnsanların ne zaman öleceğini söyleyen bir telefon uygulaması ile insanların peşlerine takılan şeytani bir varlığın yaşattığı gerilim dolu anların konu edildiği gerilim, gizem ve korku filmidir.