Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

16 Eylül 2020 Çarşamba

Sinema: Ruhlar Bölgesi, Bölüm 2 - Insidious, Chapter 2 - Bedeni Bir İblis Tarafından Ele Geçirilmiş Olan Josh'un Yaşam Mücadelesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Ruhlar Bölgesi, Bölüm 2 - Insidious, Chapter 2

Oyuncular;  Patrick Wilson, Rose Byrne, Barbara Hershey
Yönetmen; James Wan
Tür; Korku, Gizem

Konusu; Serinin birinci filmine kaldığı yerden devam edilen filmde bir iblis tarafından bedeni ele geçirilmiş olan Josh Lambert'in, bu iblisten kurtulma çabaları konu alınmaktadır.

Özeti; Film, 1986 yılında Josh'un çocukluğunda Elise ile yaşadığı paranormal tecrübelerle başlamaktadır. Bu yıllarda Josh çocukken, annesi Lorraine peşindeki iblis varlığın farkına varmıştır ve yardım etmesi için Elise'yi çağırmıştır. Elise, Josh ile bir seans düzenleyip evin içindeki iblisi fark edecek ve onun bir parazit varlık olduğunu anlayıp Josh'un hayatını almak istediğini söyleyecektir. Bunun üzerine Josh'un astral gezgincilik olan yeteneğini unutturmaya karar verecekler ve günümüze döndüklerinde serinin birinci filmine kaldığı yerden devam edilecektir. Josh'un bedenine peşindeki iblis girmiştir ve Josh'un bedenini kontrol eden bu iblis, Elise'yi öldürmüştür. Renai, bu durumun farkına varamamış, polise verdiği ifadesinde kocasının yapmadığını söylemiştir.





Oysaki Elise ölmeden önce çektiği resimde iblisin görüntüleri vardır. Tüm bunlar üzerine Josh ve ailesi, annesi Lorraine'in evine yerleşecekler ve polisler kendi evlerini araştırana kadar burada kalmaya karar vereceklerdir. Ancak evde yine garip şeyler olmaya başlayacak, Renai, küçük çocuğunun yataktan çıkarıldığını ve kendi kendine çalan piyano seslerini duyunca peşlerindeki varlığın hala gitmediğini anlayacak ancak Josh, içindeki iblis yüzünden Renai'yi bunların olmadığına inandırmaya çalışacaktır. 

Josh'un içindeki iblis, Josh'un bedenini kullanarak evin içinde varlıklarla konuşmaya başlamıştır ve oğlu Dalton, babasının bu durumu görmüştür. Lorraine ise Josh'un söylediklerine aldırmayıp ölen Elise'in ekip arkadaşlarından yardım isteyecek ve Josh'un çocukluk video görüntülerine ulaştıklarında videoda Josh'un şimdiki halinin görüntülerine ulaşacaklardır. 

Bu sırada Renai, evde yalnızken iblislerden birinin saldırısına uğrayacak ve bayılacaktır. Diğer tarafta Lorraine, Elise'in eski meslektaşı Carl ile iletişime geçecek ve Elise'in ruhu ile bağlantı kurmaya çalışacaklardır. O'ndan bu şekilde yardım almayı planlayacaklardır. Zarlar ile ruhlarla konuşan Carl, Elise'in ruhu ile iletişime geçecek ve peşlerindeki iblisin yerini öğrenmek isteyeceklerdir. Zarlar onlara Lorraine'in eski çalıştığı bir hastanenin adresini verecek ve hep birlikte bu eski harabe olmuş hastaneye gittiklerinde Lorraine, eski çalıştığı zamanlarda karşılaştığı bir hastasını hatırlayacaktır. Parker ismindeki bu sorunlu adamın öldükten sonra ruhu ile karşılaşan Lorraine, tüm bunları hatırlayacak ve Parker'ın evine gitmeye karar vereceklerdir. Burada bir çok varlık ile karşılaşacaklar ve peşlerinde olan iblisin Parker'ın annesi olduğunu ve onları buraya getirenin de Elise değil, Parker'ın annesi olduğunu anlayacaklardır. Burada Parker'ın annesinin saldırısına uğrayacaklar ve evin gizli odalarını bulduklarında Parker'ın yıllar önce aranan siyah gelinlikli seri katil olduğunu öğreneceklerdir.





Josh'un peşindeki varlık aslında bir kadın değildir, siyah gelinlik giymiş Parker isminde bir seri katildir. Parker, bu cinayetleri annesinin zorlaması ile işlemiştir ve şuan Josh'un bedeninin içindedir. Annesi şimdide Josh'un ailesini öldürmesini istemektedir ve Parker'da bunu yapmaya çalışmaktadır. Aynı zamanda Josh'un bedeni git gide çürümeye başlamıştır, çünkü Josh'un bedeninden ayrılan ruhu git gide bağlarını koparmaktadır.

Diğer tarafta gerçek Josh ise bedenine girmeye çalışmaktadır ancak astral alemde kaybolmuştur.Tüm bunların farkında varan Lorraine, Carl ve diğer ekip arkadaşları ile birlikte içinde iblis olan Josh'un bulunduğu eve gidecekler ve onu bayıltarak içindeki iblisi çıkarmayı planlayacaklardır. 

Ancak Carl, eve girdiğinde iblis onların amacını fark edecek ve Carl ve diğer ekip arkadaşlarını etkisiz hale getirecektir. Bu mücadele sırasında yaralanan Carl, astral aleme geçecektir. Renai ise çocuklarını alıp evden ayrılmıştır ve Lorraine, O'na da tüm gerçeklerden bahsetmiştir. Josh ile mücadele sırasında astral aleme geçen Carl, burada gerçek Josh ile karşılaşacak ve birlikte Elise'e ulaşmaya karar vereceklerdir. 

Büyük uğraşlar sonunda Elise'a ulaşacaklar ve birlikte Parker'ın yaşadığı, anılarının olduğu evi öğrenmeye çalışacaklardır. Bunu Josh'un çocukluk zamanlarındaki Elise ile olan paranormal tecrübesi sırasında öğrenecekler ve evin gizli bir bölümünden girdikleri bu yerde Parker'ın anılarına ulaşacaklar ve Parker'ın annesinin O'nu zorla kız çocuğu yapmaya çalışmasını ve kötü bir şekilde davranmasını izleyeceklerdir ve buradaki iblis annenin saldırısına uğrayacaklardır. Diğer tarafta Lorraine ve Renai'de Josh'un bulunduğu eve girecekler ve Carl'a yardım etmeye çalışacaklar ancak artık içindeki iblisi saklamayan Josh'un saldırısına uğrayacaklardır.






Josh'un bedenini kullanan iblis, bu saldırı sırasında Lorraine'yi bir odaya kapatacak ve Renai'yi de bayılttıktan sonra, babasını astral alemden kurtarmaya çalışan Dalton'ı öldürmek üzere iken diğer taraftan Elise, Parker'ın annesi olan iblis kadını yok edince Parker, Josh'un bedeninden çekilecek ve yok olacaktır. 

Bu sırada babasını astral alemden kurtarmaya çalışan Dalton'da gerçek Josh'a ulaşmayı başaracak ve babasını kendi bedenine geri getirecektir. Carl'da bu olay sonrasında ölmeyip bedenine geri gelmiştir. 

Ve tüm bunlar üzerine baba Josh ve oğlu Dalton'un astral gezgincilik yeteneklerinin unutturulmasına karar verecekler ve bir seansla bu yeteneklerini unutacaklardır. Son olarak artık kendi ekibi ile astral alemden iletişim kurarak insanlara yardım etmeye başlayan Elise, ekibi ile Allison isimli bir kızın evine gidecekler ve burada gördükleri karşısında şaşkınlık geçiren Elise'nin görüntüleri ile film son bulacaktır.

Serinin birinci filmine kaldığı yerden devam edilen filmde Josh'un bedenine girmiş olan iblisin gerçek kimliği ve yok edilmesi ile ilgili mücadelelerin konu edildiği, yine astral alem ile ilgili bir çok konunun işlendiği serinin ikincisi olan film, gizem ve korku filmidir.