Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

18 Eylül 2020 Cuma

Sinema: Lanetli Tepe 2 - Lanetli Tepeye Dönüş - Return to House on Haunted Hill - Baphomet Heykelinin Etkisi ile Psikopat Bir Hayalete Dönüşen Dr. Vannacutt'un Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Lanetli Tepeye Dönüş - Return to House on Haunted Hill 

Oyuncular; Amanda Righetti, Cerina Vincent, Erik Palladino
Yönetmen; Víctor García
Tür; Gizem, Gerilim, Fantastik, Korku

Konusu; Serinin ilk filminde evden kurtulan Sara'nın kız kardeşi Ariel Wolfe, hastanedeki bütün hayaletleri yöneten Baphomet heykelini yok etmek için lanetli tepeye gitmek zorunda kalacaktır.

Özeti; Serinin ilk filminde evden sağ kurtulan Sara, intihar ederek kendisini öldürdüğü ortaya çıkmıştır. Kız kerdeşi Ariel, Sara'nın evine giderek araştırma yaptığı sırada eve arkeolog Dr. Richard Hammer gelecek ve Sara'daki Dr. Vannacutt'un günlüğünü aradığını söyleyecektir. Bu günlükte ünlü Baphomet heykelinin yeri yazmaktadır ve Richard, çok uzun zamandır bu heykeli aramaktadır. Söylenenlere göre heykel, lanetli tepede saklıdır ve Sara'da bu yüzden öldürülmüştür. Bu konuşma üzerine sevgilisi Paul ile eve giden Ariel, burada evine zorla giren insanlarla karşılaşacak ve ablası Sara'dan yeni gelmiş olan postayı açtığında Dr. Vannacutt'un günlüğünü görecektir. 





Ancak evine zorla gelenlerde bu günlüğü aramaktadırlar ve Sara'yı da öldüren onlardır. Olaya intihar süsü vermişlerdir ve şimdide Ariel'i esir alarak yanında Paul ile birlikte lanetli tepeye gideceklerdir. Aynı zamanda Richard'da kendi ekip arkadaşları ile lanetli tepeye gitmiştir ve orada herkesten önce Baphomet heykelini bulmak istemektedir. 

Hastanenin kapıları açıktır ve içeri giren Richard ve arkadaşları kısa bir süre sonra içeriye Desmond ve zorla getirdiği Ariel'e tanık olacaklardır. Desmond, kendi ekibi ile gelmiştir ve içeride Richard ile gergin anlar yaşadıktan sonra hep birlikte heykeli aramaya karar vereceklerdir. Bu sırada evin kapıları kapanmaya başlayacak ve buna engel olmak için kontrol odasına gidip evin mekanizmasına silah ile ateş edecekler ve mekanizmayı bozacaklardır. Bunun üzerine herkes gruplar halinde ayrılacak ve heykeli arayacaklardır. 

Ekipten biri Warren, heykeli aradığı sırada zamanında duvarlara örülerek kapatılmış bir hastanın hayaleti ile karşılaşacak ve cani bir şekilde can verecektir. Diğeri Harue ise, iki lezbiyen hayaletle sevişirken onların aslında hayalet olduğunu anlayacak ve onlardan kaçmaya çalışırken Dr. Vannacutt'un hayaleti gelerek yüzünü parçalayarak öldürecektir. Ariel ise bu sırada bir odada hapis kalacak ve akıl hastalarından biri, hastanenin yandığı gece isyana önderlik yapan hasta, Ariel'e anılarını gösterecektir. Hastalar artık öldürecekleri kişilere önceden kendi yaşadıkları anılarını göstermektedirler. Ekipten Norris ise, bir çok hastanın hayaleti tarafından bedeni parçalanarak öldürülecektir. 








Tüm bunlar olurken Paul ve Samuel dışarıda beklemektedirler ancak Norris ölmeden önce onları içeri çağırmıştır. Ancak Norris'in ölümünden sonra olay yerine gelen ekibin geride kalanları birden evin mekanizmalarının yeniden çalıştığını görecek ve bunu gören Ariel, fırsat bulduğu sırada kapaklar kapanmadan dışarı çıkmayı başaracaktır. 

Ancak bu seferde sevgilisi olan Paul içeri girmiştir ve yanına silah alarak yeniden eve girecektir. Ev, Ariel'in girmesi için O'na özel bir kapı açacaktır. Bu sırada Samuel, hemşirelerden birinin hayaleti tarafından kaçırılmıştır ve Dr. Vannacutt tarafından kafası cerrahi bir müdehale edilerek cani bir şekilde öldürülmüştür.

O'nun ölümünün çığlıklarını geride sağ kalanlar aynı anda çalan cep telefonlarından duyacaklardır. Tüm bu ölümler üzerine artık iyice telaşlanmaya başlamışlardır ve çıkış yolu aramaya çalışacaklardır. Ellerinde hastanenin haritası vardır ve haritadan kanalizasyondan çıkılabileceğini anlayacaklardır. Ariel, Paul, Kyle ve Richard dışarı çıkmak isterken Desmond ve Michelle heykeli bulmak istemektedirler. Bu heykel büyülü bir heykeldir, erkekleri olumsuz etkilemektedir ve Dr. Vannacutt ve hastalarınıda bu heykel kullanmaktadır. Heykel yüzünden hayaletler tutsak alınmıştır ve kukla gibi kullanılmaktadır. Hep birlikte çıkış yolunu ararlarken havuz tedavisi yapılan alana gelecekler ve burada Desmond ile aralarında çıkan kavgada Kyle, havuzun içine düşecek ve O'nu kurtarmaya çalışan Ariel, sonrasında havuzun içinden cesetlerin çıktığını görecektir. Kyle ile havuzdan çıkmaya çalıştıkları sırada bu cesetler canlanacak ve Ariel ile Kyle'ye saldıracaklardır. Ancak Kyle, kurtulamayacak ve O'nu suyun içine çekeceklerdir. 










Diğer tarafta Desmond, Michelle ile kavga edince kaçan Michelle, Dr. Vannacutt'e yakalanacak ve kafası buzdolabının altında kalarak can verecektir. Ariel, Richard ve Paul kanalizasyon alanından kaçmak üzereler iken Ariel ile iletişime geçen hayaletlerden biri O'na, heykeli yok etmesi gerektiğini söyleyecektir ve bunun üzerine Ariel, heykelin yerini öğrenecek ve heykeli bulmaya gideceklerdir. 

Heykel, ceset fırınlarının içinden açılan bir odadadır ve oraya gidip heykeli yok etmeye çalışacaklar ancak yok olmayan heykeli alıp kanalizasyondan dışarı çıkararak bütün hayaletleri özgür bırakmayı düşüneceklerdir. Hastanedeki bütün hayaletler bu heykel yüzünden hapis olarak kalmışlardır ve heykeli alıp gitmek üzereler iken yanlarına gelen Desmond, heykeli almaya çalışacak ancak fırınların içinden çıkan yanan hayaletler Desmond'u fırının içinde yakarak öldüreceklerdir. 

Elindeki heykel ile kaçmayı başaran Ariel, tam heykeli kanalizasyondan atmak üzere iken heykelin etkisi altında giren Richard, Ariel'e engel olacak ve aralarında çıkan kavga sırasında bütün hayaletler çevrelerine toplanacaktır. Bu olay sırasında heykelin etkisinden çıkmayı başaran Richard, Dr. Vannacutt ile mücadele ederken kendisine gelen Ariel, heykeli son anda kanalizasyona atmayı başaracak ve bütün hayaletler özgürleşeceklerdir. Bu olay sayesinde başka bir alanda ölmek üzere olan sevgilisi Paul'da kurtulacak ancak Richard hayatını kaybedecektir. Heykelin evden çıkması ile bütün hayaletler yok olmuştur ve sadece Ariel ve Paul evden sağ çıkmayı başarmışlardır. Birlikte biran önce evden uzaklaşmalarının görüntüleri sonrasında film son bulur.

Yıllar sonra yeniden lanetli tepeye giden insanların, burada tüm bu olanlara bir heykelin sebep olduğunu anlaması ile gelişen olayların konu edildiği, serinin ikincisi olan gizem, gerilim ve fantastik korku filmidir.