Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

17 Eylül 2020 Perşembe

Sinema: Ruhlar Bölgesi, Bölüm 3 - Insidious, Chapter 3 - Astral Alemde İblislerle Mücadele Eden Elise... / Konusu, Özeti, Afişler

Ruhlar Bölgesi, Bölüm 3 - Insidious, Chapter 3

Oyuncular; Dermot Mulroney, Stefanie Scott, Angus Sampson
Yönetmen;  Leigh Whannell
Tür; Korku, Gizem

Konusu; Ruhu bir iblis tarafından ele geçirilmeye çalışılan Quinn Brenner isimli bir kızın yaşadığı gerilim ve korku dolu anları konu almaktadır.

Özeti; Lambert hayaleti olayından bir kaç yıl öncesinde yaşanan olayda, annesi kanser hastası olduğu için ölen ve O'nunla iletişime geçmeye çalışan Quinn isimli bir kız, Elise'i ziyarete gelecektir. Burada annesinin ruhu ile görüşmek istediğini söyleyen Quinn, Elise'in işi bıraktığını duyacak ancak ısrarlarına dayanamayan Elise, Quinn ile bir seans yapmayı kabul edecek ve yaptığı seansta annesi ile iletişim kuracağı sırada yine iblislerle karşılaşacak ve Quinn'in isteğini yerine getiremeyecektir. Aynı zamanda Quinn'i de bu konuda uyaracak ve evinden gönderecektir. Annesi ölmüş olan Quinn, babası ve kardeşi ile yalnız yaşamaktadır. Okul seçmelerine katıldığı bir gün caddede kendisine el sallayan bir adama bakarken birden arkasından bir araba gelecek ve O'na çarparak ağır yaralanmasına neden olacaktır. 






Aradan 3 hafta geçtikten sonra bacağındaki sargılarla eve taburcu edilen Quinn, bu sırada hastanedeki başka bir hasta tarafından kendisini takip eden nefes alamayan adam isimli bir varlığı öğrenecektir. Bunun ne anlama geldiğini anlamayan Quinn, kısa bir süre sonra evinde garip olaylar yaşamaya başlayacak ve bu sırada Elise'de Quinn ile ilgili bir görü elde edecektir. O'nun tehlikede olduğunu anlayacaktır. 

Aynı zamanda Quinn, nefes alamayan adam isimli bir iblisin saldırısı altındadır artık ve odasında uyurken saldırıya uğrayacak ve evin tavanı çökecektir. Bu duruma tanık olan babası yukarı kata çıkıp baktığında kimsenin yaşamadığını görecek ancak boş olan bu evde ayak izlerine rastlayacaktır. Elise ise Quinn'in tehlikede olduğunu bildiği için annesi Lili ile iletişime geçmeye çalışacak ancak yine aynı iblis gelecek ve Elise'e evinde saldıracaktır. İblis, artık sürekli Quinn'e saldırmaya başlamıştır ve her gece uyuduğunda odasına gelip O'nu rahatsız etmektedir. 

Tüm bu olanlara babası bir anlam veremeyecek ve başka bir gece yine Quinn uyuduğunda astral aleme geçecek ve bu sırada kendisine saldıran iblis sayesinde attığı çığlıkları duyan babası, Quinn'in odasına gelecek ve yukarı katta gördüğü ayak izlerini görünce artık Quinn'in peşinde doğa üstü bir varlık olduğuna inanmaya başlayacaktır. Bu olay sonrasında babası Sean, Elise ile görülmeye karar verecek ve kendisinden yardım isteyecektir. Sonunda Elise'i ikna edecek ve Elise, evlerine gelerek Quinn ile bir seans düzenleyecek ve astral aleme çıkarak peşindeki iblisi aramaya başlayacaktır. Burada bir çok varlık ile karşılaşacak ve sonrasında siyah gelinlikli Parker'ın saldırısına uğrayacaktır. Kendisini bir gün bu siyah gelinlikli Parker'ın öldüreceğini bilen Elise, bu durumdan çekinecek ve işi bırakacaktır. Elise'in işi bırakması üzerine babası Sean, internetten hayalet avcıları ekibini arayacak ve onların yardımını isteyecektir. 






Tucker ve Specs isimli bu iki hayalet avcısı, kendilerindeki ekipmanlarla evin içinde çalışmalara başlayacaklar ve Quinn'in üzerine bir kamera yerleştirerek izlemeye başlayacaklardır. Ayağında sargılar olmasına rağmen Quinn'in ayaklandığını görünce O'nu takip edecekler ve Quinn'i bulduklarında peşindeki iblisin Quinn'in bedenini ele geçirdiğini görecekler ve onlara saldıran Quinn, sonrasında kendisini öldürmeye çalışacaktır. Buna engel olan ekip ve babası Sean, Quinn'i yatağa bağlayacaklar ve sonrasında Elise'in de yardıma geldiğini göreceklerdir.

Yardıma gelen Elise, onlara iblisin Quinn'in kazası sırasında ruhunun yarısını aldığını ve diğer yarısınıda almak istediğini söyleyecek ve buna engel olmak için birlikte bir seans düzenleyerek astral aleme geçecek ve oradan Quinn'în ruhunun yarısını geri almaya ve iblisi yok etmeye çalışacaktır. Seansı düzenleyecekler ve astral aleme çıkan Elise, burada iblisin tutsak aldığı bir çok varlık ile karşılaşacak ve sonrasında kendisine yine siyah gelinlikli Parker saldıracaktır. 

Ancak kısa bir süre önce arkadaşı Carl'dan bu konuda aldığı tavsiyeyi hatırlayan Elise, kendisinin ondan güçlü olduğunu anlayacak ve siyah gelinlikli Parker'ı etkisiz hale getirip Quinn'in kalan ruhunu aramaya devam edecektir. Bu sırada iblis, Elise'in intihar etmiş olan kocasının kılığına girecek ve Elise'in kendisini öldürmesini isteyecek ancak bu oyuna kanmayan Elise, onun iblis olduğunu anlayacak ve verdiği mücadeleler sonucunda Quinn'in kalan ruhuna ulaşmayı başaracaktır. Quinn'in yarım kalan ruhu ile astral alemden çıkmaya çalışan Elise'e, iblis engel olmaya çalışacak ve tam çıkmayı başardıkları anda iblis yeniden Quinn'in ruhunu esir almayı başaracaktır. Ancak bu sırada Quinn'in annesi yardıma gelecektir ve ışıklar içinde Quinn'in ruhunun bütünleşmesini sağlayacak ve kendisine gelen Quinn, iblisi yok etmeyi başaracak ve hayata geri dönecektir. 









Kızının yeniden hayata döndüğünü gören baba Sean, bu duruma çok sevinecek ve son olarak Elise, anneleri Lili'den onlara mesajlar verecek ve yeni ekibi ile Elise, yeni işlere çıkmaya başlayacaklardır. Bu olay ile kendi ekibi ile tanışan Elise, sonraki günlerde evinde iken kırmızı başlı iblisin evinde olduğu görünecek ve film böylelikle son bulacaktır.

Yine bir iblis tarafından ele geçirilmeye çalışılan bir insanın bundan kurtulma çabalarına tanık olacağınız, Elise'in kendi ekibi ile tanışma zamanlarını izleyeceğiniz, yine siyah gelinlikli Parker'ın da içerisinde olduğu, serinin üçüncüsü olan gizem ve korku filmidir.