Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

19 Şubat 2021 Cuma

Sinema: E.T. - E.T. the Extra-Terrestrial - Bir Uzaylı İle Bir Çocuğun Sevgi Dolu Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

E.T. - E.T. the Extra-Terrestrial

Oyuncular;  Henry Thomas, Drew Barrymore, Peter Coyote
Yönetmen;  Steven Spielberg
Tür; Dram, Aile, Bilim Kurgu

Konusu; Film, Elliott isimli bir çocukla E.T. isimli sevimli uzaylı bir varlığın sevgi dolu hikayesini konu almaktadır.

Özeti; Bir uzay gemisi ile gelen E.T. isimli uzaylı varlık, geldiği ormanlık alanda belirli bir süre gezindikten sonra bölgeye gelen insanlar yüzünden  uzaylı dostları gemilerini havalandıracaklardır ve Dünya'dan ayrılacaklardır. Çok istese de uzay gemisine yetişemeyen E.T., ormanlık alanda yalnız başına kalacaktır. Ve bu olay üzerine çevredeki şehri gören E.T., Elliott ve ailesinin yaşadığı eve gidecek ve kilerlerine saklanacaktır. Elliott, burada kilerlerinde bir şeyler olduğunu fark edince annesine ve kardeşine haber verecek, hep birlikte kileri inceldiklerinde köpeklerin gelmiş olduğunu düşüneceklerdir. Ancak Elliott, gece uyanıp kileri kontrol ettiğinde yandaki ses gelen mısır tarlasına girecek ve burada E.T ile karşılaşıp çığlıklar içinde evine geri dönecektir. 




Ertesi gün olanları annesine ve kardeşlerine anlatsa da O'na inanmayacaklar ve Elliott, gece nöbet tutarak E.T.'nin yeniden ortaya çıkmasını bekleyecektir. Ve E.T. ile karşılaşan Elliott, O'nunla iletişim kuracak ve kendi odasına getirecektir. 

Burada E.T. ile biraz ilgilendikten sonra E.T., Elliott'ın uykusunu getirecek ve Elliott, uyuyacaktır. Sonraki gün annesini hastaymış gibi kandıran Elliott, E.T. ile tanışacak ve onunla zaman geçirerek birbirlerini anlayacaklardır. Sonra eve abisi Michael gelince O'nunla da tanıştıracak ve kız kardeşi de odaya gelince çığlık atmaya başlayacak ve annelerinden E.T.'yi saklamak için odadaki elbise dolabına sokacaklardır. 

Ve anneleri gidince üç kardeşte şaşkınlıkla oldukça sevimli olan E.T.'yi izlemeye başlayacaklardır. Aynı zamanda bölgede her yerde araştırmacılar E.T.'yi aramaktadırlar ve Elliott ve kardeşlerinin bundan haberi yoktur. Ve E.T.'in insanlara göre doğa üstü gelebilecek yetenekleri vardır. Ve E.T., karşılaşmaları sonrasında Elliott ile aralarında bir bağ kurmuştur ve ayrılarken yaşadığı şeyleri Elliott'da hissetmektedir ve Elliott, okuldayken evde yalnız kalan E.T., dolaptan bira içtiğinde sarhoş olacak ve bu sarhoşluğu okulda Elliott'da yaşayacaktır. Sonrasında inceleme yapa yapa konuşmayı öğrenen E.T., kardeşlerle eğlenceli zamanlar geçirmeye başlayacaktır ve bir yandan da kendi gezegenine gitmeye çalışacaktır. Bunun için kendi gezegeni ile iletişim kurmak istediğini söyleyecek ve E.T.'ye bu iletişimi sağlaması aletler bulmaya başlayacaklardır. 




Ve kendi ailesi ile iletişim kurmak için alet yapan E.T.'yi uygun bir araziye çıkarmak için cadılar bayramı gününü kullanacaklar ve E.T.'ye hayalet kostümü giydirerek annelerinden gizli bir şekilde dışarı çıkaracaklardır ve Elliott ile yalnız giden E.T., O'nu bisikleti ile uçuracaktır. 

Ve Elliott ile geldikleri ormanda sabaha kadar iletişim kurmaya çalışacaklar ve Elliott uyuduğunda E.T. ortalıklardan kaybolacaktır ve eve geldiğinde panik içinde olan Elliott'in annesi, O'nun evde kalmasını sağlayınca abisi Michael, E.T.'yi aramaya çıkacaktır. Ve E.T.'yi beyaz renk olmuş ve baygın bir şekilde bulan Michael, O'nu eve getirecek ve annesine gösterecektir. 

Annesi E.T.'nin bu zehirlenmiş halini görünce panik yapacak ve çocuklarını ondan uzaklaştırmaya çalıştığında bu seferde kapılarına araştırma ekibi gelecektir ve oldukça kalabalık bir şekilde gelen bu insanlar, E.T.'yi almak isteyeceklerdir. Ve E.T.'yi bu baygın haliyle alarak laboratuvara götürecekler ancak Elliott'da aralarında bağ olduğu için aynı şekilde rahatsızlanacaktır ve doktorlarla bilim insanları onları iyileştirmek için ellerinden geleni yapmaya çalışacaklardır. Ancak ne yapsalar da E.T.'yi kurtaramayacaklardır ve Elliott ile bağını kesen E.T.'nin ölüm haberini vereceklerdir. Ve E.T.'nin cesedini dondurucu bir kabine yerleştirdikten sonra Elliott'ın O'nunla yalnız konuşmasına izin verecekler ve bu sırada kendi ailesinden mesaj alan E.T., yeniden gözlerini açacaktır ve Elliott, bu duruma çok sevinecektir. 



Ve kardeşi Michael ile gizlice plan yaparak E.T.'yi buradan kaçıracaklardır. E.T., kabini ile arabaya yüklendiğinde arabayı kaçıracaklar ve E.T.'nin kendisini almaya gelen ailesine onu ulaştırmaya çalışacaklardır. 

Ve Michael'in arkadaşları ile birlikte sonrasında bisikletlerle E.T.'Yİ taşıyacaklar ve polislerin onları sıkıştırdığı bir yolda E.T., hepsini uçuracaktır ve ormandaki buluşma yerine uçarak gideceklerdir. 

Kısa bir süre sonra E.T.'nin ailesi uzay gemisi ile gelecek ve Elliott ve diğerleri ile duygu yüklü bir ayrılık sonrasında uzay gemisine binerek Dünya'dan ayrılacaktır. E.T., ayrılırken Elliott'a her zaman kendisi ile iletişim içinde olacağını söyleyecek ve film böylelikle son bulacaktır.

Uzaydan Dünya'ya gelen ve Elliott isimli bir çocukla tanışan E.T. isimli uzaylı bir varlığın yaşadığı sevgi dolu bir maceranın anlatıldığı film dram, aile ve bilim kurgu filmidir.