Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

15 Şubat 2021 Pazartesi

Sinema: Yıldız Tozu - Stardust - Bir Yıldıza Aşık Olan Tristan'ın Romantik Macera Tadındaki Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Yıldız Tozu - Stardust

Oyuncular; Charlie Cox, Claire Danes, Sienna Miller
Yönetmen; Matthew Vaughn
Tür; Fantastik, Macera, Aile, Dram

Konusu; Film, bir yıldız olan Yvaine isimli kıza aşık olan genç prens Tristan'ın macera ve aşk dolu hikayesini konu almaktadır.

Özeti; İngiltere'de her yani duvarlarla çevrili olan ve içerisinde fantastik bir çok varlık ve olayın yaşandığı büyülü Stormhold krallığında, yüzyıllar boyunca insanlıktan saklanarak yaşamaktadırlar. Ve genç bir adam, bir gün bu duvarı bulacak ve duvarın bekçisini kandırarak içeri girmeyi başaracak, içeride karşılaştığı büyülü şeylerin ardından bir cadı tarafından tutsak edilmiş prenses ile tanışacak ve O'nunla birlikte olduktan sonra İngiltere'deki evine dönecek ve aradan yedi ay geçtikten sonra duvara, bu genç adama ait olduğu söylenen bir bebek bırakılacaktır ve bekçi, adı Tristan olan bu bebeği genç adamın evine getirecektir. Ve aradan 18 yıl geçecek, Tristan Thorn büyüyecek ve babası ile yaşayan Tristan, ergenlik çağlarının gereği olarak aşık olduğu kız Victoria'nın kalbini kazanmak için uğraşlar vermeye başlayacaktır. Ve Victoria ile gece kırda şarap içtiği sırada Stormhold'un kralı da ölüm döşeğinde can vermek üzere olacaktır ve çocukları arasında tahtın yeni varisini açıklamak üzeredir.




Kral, çocuklarından birinin ölümüne neden olduktan sonra boynundaki yakut kolyeyi çıkaracak ve ancak onu eski haline getiren ilk kişinin Stormhold'un yeni kralı olacağını söyleyecek ve geriye kalan 3 kardeşin arasından yıldızlara uçan yakut, orada büyük bir patlamaya neden olarak yeniden yeryüzüne inecektir. Bu görüntüyü, kralın kızının oğlu olan Tristan'da görecektir ve bir yıldız kayması olarak yorumlayacaktır. 

Ve bu sırada Victoria'ya O'nunla evlenebilmek için Stormhold'un duvarını aşarak düşen yıldızı O'na getireceğini söyleyecektir. Ve yeryüzüne düşen yakut, kendisi ile bir yıldız getirecektir ve bu yıldız insan görünümünde ve kadın şeklinde yeryüzüne inecektir. Ve bu olayı gören bölgedeki cadılar, bu düşen yıldızı bulmak için aramalara başlayacaklardır. 

Aynı zamanda Tristan'da bir hafta içinde bu yıldızı bulmak için yola koyulacaktır. Ancak duvarın bekçisini geçemeyince evde babası ile bu konuyu konuşacak ve babası kendisi ile ilgili gerçekleri O'na anlatacaktır. Tristan, duvarın arkasında bir annesi olduğunu öğrenecek ve O'nun kendisine bıraktığı notu okuyarak içinden ışınlanma gibi bir özelliği yaşamasına neden olan babil mumunu bulacaktır ve mumu yaktığında kendisini düşen yıldızın içinden çıkan kızın yanında bulacaktır. Diğer tarafta kralın çocukları da birbirlerini öldürerek yakutu aramaktadırlar ve içlerinden ikisi Septimus ve Primus, galip gelerek yıldız kızın boynundaki yakut kolyeyi aramaya başlayacaklardır. Tristan ise Yvaine isimli yıldız kıza bir ip bağlayarak O'nu Victoria'ya götürmeye çalışmaktadır. Yvaine ile dinlemek için durdukları bir sırada, Yvaine'i sihirli zincir ile bir ağaca bağlayan Tristan, geldiğinde O'nu bulamayacaktır. Yvaine'i beyaz bir unicorn at gelip almıştır. Yvaine'in peşindeki cadı ise O'nun kalbini alabilmek için planlar yapmaktadır ve geçeceği yolda pusu kurmaya çalışmaktadır. 




Ve Yvaine'ni bulamayan Tristan, uyuya kalacak ve uykusunda yıldızlar O'nunla konuşarak Yvaine'in tehlikede olduğunu ve cadılar tarafından öldürüleceğini, O'nu koruması gerektiğini söyleyeceklerdir. Bunun için bu sırada bulunduğu yerden geçen Primus'un arabasına binmesi gerekmektedir ve O'nu fark eden Primus, duracak ve arabasına almayı kabul edecektir. 

Ve yağmurlu havada cadının büyüleriyle hazırladığı pansiyona gelen Yvaine, burada cadı tarafından öldürülmek üzere hazırlanacak ancak bu sırada Primus ve Tristan'da pansiyona gelince, planları altüst olacak ve önce Primus'u öldüren cadı, sonrasında Yvaine ve Tristan'ı öldürmek isterken ahırdan çıkan unicorn at buna engel olacak ve sonunda kendisindeki babil mumu ile ışınlanarak pansiyondan kaçacaklardır. 

Ancak bu mumu kullanırken nereyi düşünürseler orada olmak durumundadırlar ve ikisi de kendi evini düşününce kendilerini bulutların üzerine bulacaklardır. Burası ikisinin de evinin ortasıdır. Ancak bu seferde gökyüzünde gemileri ile gezen yıldırım korsanlarına yakalanacaklardır ve tutsak alınacaklardır. Ve aşağıda Primus'un öldüğünü gören Septimus, artık kalan tek varis olduğu için kral olacağının garantilendiğini düşünecek ancak Yvaine'in varlığını ve peşindeki cadının O'nun kalbini sonsuz yaşam kazanmak için aradığını öğrenince, Septimus'da artık sadece yakutu bulmak istemeyecek aynı şekilde Yvaine'in kalbinin peşinde olacaktır. Diğer tarafta yıldırım toplayan hava korsanlarının kaptanı Shakespeare, Yvaine ve Tristan'ı mürettebattan korumak için bir oyun hazırlayacak ve onların kendi odasında kılığını değiştirerek kaçması için imkan yaratacaktır. Kaptan Shakespeare, sanıldığı gibi kaba bir adam değildir, mürettebatının gözünde böyle sert ve acımasız görünen ancak oldukça yumuşak huylu ve nazik bir eşcinseldir. 





Ve onların duvara ulaşmaları için gitmeleri gereken yere bırakacak olan kaptan Shakespeare, bu yolculukta onlarla birlikte oldukça eğlenceli anlar yaşayacak, tüm ülkenin Yvaine'i aramasına rağmen ve O'nun bir yıldız olduğunu bilmesine rağmen onları güvenle karaya bırakacaktır. 

Ancak Septimus, her yerde Yvaine'i aramaktadır ve kaptan Shakespeare'i bularak yerini öğrenmek istese de bunu başaramayacaktır. Cadılar ise Yvaine'in yerini sürekli büyülerle takip etmektedirler ve şimdi üzerinde bulunduğu yolda yeni tuzaklar hazırlamakla uğraşmaktadırlar. 

Ancak yolda Tristan'ın yıllardır annesini tutsak almış olan cadı ile karşılaşacaklar ve Tristan'ın annesinden kalan ve O'nu koruyan kardelen çiçeğini cadıya vermesi ile Tristan'ı da bir hayvana çeviren cadı, O'nu arabasına alacak ancak diğer cadının kendisini etkilemesi nedeni ile bu cadı Yvaine'yi görememektedir ve Yvaine'de arabaya binecektir. Ve Tristan'ın bu halini fırsat bilen Yvaine, O'na olan aşkını itiraf edecek ve duvar köyüne geldiklerinde cadı, Tristan'ı serbest bırakacaktır ve eski haline geri getirecektir. Ve kendine gelen Tristan, Yvaine'in kendisine söylediklerini duyduğunu söyleyecek ve artık karşılıklı olarak aşklarını yaşamaya başlayacaklardır. Ve sabah Yvaine uyurken kaldıkları pansiyondan ayrılan Tristan, duvarı geçip Victoria'ya artık O'ndan hoşlanmadığını söylemeye gidecek ve bu sırada Yvaine'in saçından bir parça alarak verdiği sözü tuttuğunu ifade edecek ancak duvarı geçtiğinde saç telinin yıldız tozu olduğuna tanık olunca, Yvaine'in de duvarı geçmemesi için biran önce O'nu uyarmaya gidecektir. Bu sırada duvara doğru giden Yvaine'i gören Tristan'ın prenses annesi, cadının karavanı ile O'nun peşinden gidecek, Yvaine'i arayan diğer cadı ve prens Septimus'da duvara doğru Yvaine'e doğru geleceklerdir. 




Ve Yvaine'i burada bulan iki cadı, karşılıklı düello içine girecek ve kalbini almak isteyen cadı, diğerini mağlup ederek Tristan'ın annesini ve Yvaine'i tutsak alarak kardeşlerinin yanına götürecektir. 

Kısa bir süre sonra olay yerine gelen Tristan, olanları bekçiden öğrenecek ve cadının evine doğru yol alacaktır. Burada Septimus ile karşılaşan Tristan, birlikte cadılarla mücadele edecekler ve Septimus'u cadılar öldürmeyi başaracaktır. Tristan ise Yvaine için mücadele etmeye başlayacak ve iki cadının ölümünden sonra geriye kalan tek cadıyı da Yvaine, yıldızların yaptığı en iyi şeyi, yani parlamayı yaparak cadının yok olmasına neden olacaktır. Bunun için aşkı olan Tristan'a ihtiyacı vardır ve O'da artık yanındadır. 

Ve kraliyet soyundan gelen aynı zamanda Yvaine'in boynundaki yakutu eski haline getiren Tristan, son kalan varis olduğu için yeni kral olarak ilan edilecektir ve eşi kraliçe Yvaine ile birlikte mutlu bir hayat süreceklerdir. 80 yıl birlikte yaşadıktan ve çocukları büyüdükten sonra babil mumunu kullanarak yıldızların bulunduğu yere gidecekler ve sonsuza kadar mutlu bir şekilde yaşayacaklardır. Böylelikle film son bulacaktır.

Birbirinden eğlenceli fantastik bir alem olan Stormhold'da yaşanan aşk dolu bir maceraya tanık olacağınız macera, aile, fantastik romantik dram filmidir.