Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

19 Şubat 2021 Cuma

Sinema: Yeni Mutantlar - The New Mutants - Birbirinden Farklı ve Etkileyici Özellikleri Olan Beş Mutantın Özgürlük Mücadelesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Yeni Mutantlar - The New Mutants

Oyuncular; Maisie Williams, Anya Taylor-Joy, Charlie Heaton
Yönetmen;  Josh Boone
Tür; Aksiyon, Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; Film, mutant oldukları için bir tesiste kapalı tutulan 5 gencin özgürlük ve kendilerini tanıma hikayesini konu almaktadır.

Özeti; Dani, bir gece uyurken babası tarafından aniden uyandırılacak ve kaosa dönmüş mahallelerinden kaçmaya başlayacaklardır. Ne olduğunu anlayamayan Dani'yi bir ağacın içine saklayan babası, kısa bir süre sonra hayatını kaybedecektir ve kendisine yaklaşan şiddeti hisseden Dani, saklandığı yerden kaçacak ve sonrasında bayılacaktır. Gözlerini açtığında hastanede olduğunu ve havalandırma borusunun içinde birini görecek ve ellerinin yatağa bağlandığını fark edecektir. Ve odasına gelen Dr. Reyes, O'na ailesinin çıkan kasırgada öldüğünü söyleyecek ancak Dani, bunun kasırga olmadığını, kendilerini kovalayan ve hırlayan bir şey olduğunu söyleyecek ve doktorda bunun travma olduğundan bahsedecektir. Ve Dani'ye bir mutant olduğunu ve bu yüzden bu kasırgadan bir sıyrık bile almadan kurtulduğunu ve buranın kendisi gibi mutantlara sahip çıkan bir merkez olduğundan bahsedecektir. 




Ve ertesi gün kendisi gibi mutantlarla yapılan seansa katılan Dani, burada diğerleri ile tanışacak ve içlerinden Illyana, O'na etrafı gezdirdiğinde dışarı çıkacak ve buradan kaçmaya çalıştığında görünmez bir koruma kalkanı ile bulundukları alanın tamamen kapalı olduğunu ve bir kafes misali burada tutulduklarını anlayacaktır. 

Bunun üzerine kendisini öldürmek için kuleye çıkacak ancak yanına gelen diğer mutant kız Rahne sayesinde intihar etmekten vazgeçecek ve kendisi gibi mutantların burada hapis hayatı yaşadığını kabullenerek yaşamayı tercih edecektir. 

Ve geçen zamanla bu tesisi tanımaya çalışan Dani, Illyana ile kavga edince onları Dr. Reyes, özel koruma kalkanı ile ayıracak ve ikisini de hücreye kapatacaktır. Bu gençlerin hepsinin kendisine ait özel yetenekleri vardır ve sürekli kontrol altındadırlar. Dr. Reyes, yeni mutantların güçlerini kontrol edemediklerini düşündüğü için buradan inzivaya çekilerek kendilerini tanımalarını ve kontrol etmelerini sağlamaya çalıştığını söylemektedir. Ve 5 mutant genci kendi bildiği yöntemlerle rehabilite etmeye çalışmaktadır. Ancak hepsi kendi olumsuz anıları ile ilgili korkunç kabuslar ve halüsinasyonlar görmektedir. Ve sonraki günlerde Dr. Reyes'in çayına O'nu uyutacak şeyler ekleyip uyumasını sağladıktan sonra tesisin içinde özgürce zaman geçiren genç mutantlar, burada yine kabuslar görmeye başlayacaklar, aralarından Roberto, havuzun içinde ölümüne neden olduğu kızı görünce kendi özel gücü aktifleşecek ve tamamen alev halini alacaktır. Bunun üzerine uyanan Dr. Reyes, yine onları kilit altında tutacaktır. Ve Illyana ile Rahne'nin yalnız olduğu sırada onların geçmişteki yaşadığı olumsuz olaylar çevrelerinde yaşanmaya başlayacak ve Illyana, bunu yapanın Dani olduğunu söyleyecektir. 




Hepsinin zihnine girerek onları etkisi altına alan Dani'in, şeytani bir kötülüğü tesise getirdiğini söyleyecektir. Dani ise kendisine birşeyler olduğunu ve bunu kontrol edemediğini söyleyecektir. Aralarındaki Rahne bir kurt olabilmekte, Illyana ise metale dönüştürdüğü kolunda kılıç ortaya çıkarıp kendi oluşturduğu başka boyutlara gidebilmektedir, Roberto alev şeklini alabilirken Sam'de roket misali çok hızlı hareket edebilmekte ve enerji yayabilmektedir. 

Dani ise henüz gücünün ne olduğunu yeni yeni anlamaya başlamaktadır. Ve bu tesiste geçen zaman zarfında birbirlerinden hoşlanan ve bir çift olan Dani ve Rahne, Dani'nin kontrolleri sırasında uyuşturulduğunda, buradan sonra gidecekleri ve çok daha kötü şartları olan tesisi görmesi ile kaçma planları yapmaya başlayacaklardır. 

Sonrasında yine Illyana'nın çocukluk zamanlarında kendisine saldıran yaratıkların bulunduğu bir anı canlanacak ve Illyana ve Sam'a saldıracaklardır. Bu mutantların anıları gerçek olmaktadır ve olumsuz olanlar olunca hepsi bundan olumsuz etkilenmektedir. Aynı zamanda Dr. Reyes, Dani'yi tedavi etmek amacıyla sedyeye bağlamıştır ve O'nu öldürmeye karar vermiştir. Kontrol edemediği gücü ile ilgili aldığı raporlar sonucunda bu karara varmıştır. Ancak Rahne, bu durumu fark edecek ve Dani'yi kurtaracak, sonrasında Roberto, Sam ve Illyana'da birlik olarak İllyana'nın anılarından çıkan yaratıkları yok edeceklerdir. Ve sonrasında birlikte olup tesisin çevresindeki koruma alanlarını açabilmek için Dr. Reyes'i öldürmeye karar verecekler ancak yaralı olan Reyes, onların hepsini koruma balonları içinde hapsedecektir ve Dani'yi öldürmeye çalışacaktır. Dani, elinde olmadan insanların içindeki korkuları ortaya çıkararak onların gerçek olmasını sağlamaktadır ve bu sırada Dani'nin kendi korkusu olan ve kötülüğü temsil eden dev ayı ortaya çıkacak ve Renes'i öldürecektir. 





Ve baygın halde olan Dani'in peşinde olan dev iblis ayıdan kaçan arkadaşlar, kilisede sıkışacaklar ve hepsi dev ayı ile mücadele ederken Rahne'de Dani'yi uyandırmaya çalışacaktır, çünkü bir tek O iblisini yok edebilecektir. 

Ve ölüm ile yaşam arasındaki yerde babası ile karşılaşan Dani, babasının desteği ile yeniden yaşama dönmeyi başaracak ve bu sırada ayı tarafından öldürülmek üzere olan Rahne'yi kurtaracaktır ve kendi iblisi olan dev ayıya durmasını söyleyecek ve ondan korkmadığını ve her şeyin iyi olacağını ekleyerek iblisin karanlık bulutlar şeklinde yok olmasına neden olacaktır. 

Ve bu olaylar sonrasında tesisin çevresindeki kubbe şeklinde koruma alanı da yok olacaktır ve özgür olan mutant arkadaşlar, hep birlikte dışarı çıkacaklardır.

Birbirinden farklı ve etkileyici özellikleri olan beş mutantın özgürlük ve kendilerini tanıma mücadelesini izleyeceğiniz aksiyon, gerilim ve bilim kurgu filmidir.