Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

30 Ekim 2019 Çarşamba

Sinema: Kaçış Planı 3 - Escape Plan: The Extractors - Şeytan Kapısı Hapishanesinde Ray'in Son Macerası... / Konusu, Özeti, Afişler

Kaçış Planı 3 - Escape Plan: The Extractors

Oyuncular; Sylvester Stallone, Dave Bautista, Jin Zhang
Yönetmen; John Herzfeld
Tür; Gerilim, Suç, Aksiyon

Konusu; Film, serinin birinci filmindeki Lester Clark'ın oğlunun Hong Kong'lu bir teknoloji devi şirketi sahibinin kızını ve Breslin'in kız arkadaşı olan Abigail Ross'u kaçırması ile gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Çin'li bir iş adamının kızı olan Daya, Amerika'da bir iş kurmak istemektedir ve babası buna karşı çıkmasına rağmen korumaları ile Amerika'da ki iş yerini görmeye gitmiştir. Bu sırada yanında en güvendiği koruması Bao varken, bazı örgüt üyeleri tarafından kaçırılır. Bu sırada baygın olan Bao'nun cebine bir bellek koymuşlardır ve bunu Ray Breslin'e götürmesini istemişlerdir. İçerisinde Ray'in görmesi gereken bir video vardır ve Bao, bu belleği alarak Ray'i bulup O'na videoyu izletecektir.





Bu sırada Shen isimli bir Çin'li ile yolları kesişen Ray, aynı ortamda görüşme yaparken yanlarına Bao gelecek ve kendinde olan bellekteki videoyu hep birlikte izleyeceklerdir. Bu videoda Daya'nın kaçırıldığını söyleyen Ray'in geçmiş zamanlardaki ortağı olan ve kendisini bir geminin içinde ölüme terk ettiği Lester Clark'ın oğlu vardır.

Clark, babasının intikamını almak istemektedir ve Bao'nun getirdiği belliğin içine takip cihazı yerleştirmiştir. Bu sayede Ray'in bulunduğu yeri öğrenecek ve kimse fark etmeden Ray'in kız ve iş arkadaşı Abigal'i kaçıracaktır. Daya ve Abigal'i Şeytan Kapısı olarak adlandırdıkları bir hapishaneye götürecekler ve burada Daya'nın babasından fidye isteyip, Daya'nın yanında getirmiş oldukları aynı şirkette çalışan elemanlardan şirketin özel sistemleri ile ilgili bilgiler almak isteyeceklerdir. 

Diğer tarafta Abigal'in kaçırıldığını öğrenen Ray, yakın dostu olan Trent DeRosa'dan yine yardım isteyecek, O'ndan Şeytan Kapısı'nın yerini öğreneceklerdir. Bunun üzerine ekip olarak hazırlık yapacaklar, Bao, Shen, Ray ve Trent DeRosa hep birlikte Şeytan Kapısı'na gidip içerideki sevdiklerini kurtarmaya çalışacaklardır. Shen'in aynı zamanda Daya ile bir geçmişi vardır ve O'nu kurtarmayı çok istemektedir. Savaş konusunda oldukça tecrübeli olan Shen ve Bao, birlikte içeri girmeye çalışacaklar, Trent DeRosa yalnız takılmayı sevdiği için gruptan ayrı bir şekilde içeri girecek, Ray ise yerin altından buldukları kanalizasyon borularından içeri girmeye çalışacaktır.





Bao ve Shen, içeri girerken Clark ve ekibinin tuzaklarına düşecek ve yakalanıp hapse atılacaklardır. 

Ancak Shen, içerideki duvar kağıtlarını, kendisini içeri atan görevliden çaldığı elektro şok cihazı ile yakmayı başarıp, elindeki plastik kelepçeleri çıkaracak ve içeriden çıkan duman nedeni ile içeri giren bütün görevlileri etkisiz hale getirip kaçmayı başaracaktır. Shen, kaçınca diğer arkadaşlarını da kurtaracak, bu sırada Clark'ın ekibi onların çevresini saracak ama imdatlarına Trent DeRosa yetişecek ve hepsini öldürecektir. 

Öteki tarafta Clark ise Ray'den intikam almak için Abigal'in boğazını keserek öldürecek ve bu videoyu Ray'e gönderecektir. Bu duruma oldukça sinirlenen Ray, bu sinirle Clark'ı olduğu yerde bulacak ve aralarında yaşanan aksiyon dolu mücadele sonrasında Ray, Clark'ı aynı şekilde öldürecektir. Diğer tarafta Shen, kendisine engel olmak isteyen Clark'ın adamlarından biri ile aksiyon dolu bir mücadele içine girecek ve sonunda galip gelip Daya'yı kurtaracaktır. Bu olay sonrasında Abigal'in ölümü dışında herkes kurtulacak ve Ray'in artık hapishane işlerini bıraktığını söyledikten sonra film son bulacaktır.

İlk filmi kadar heyecan verici bulamayacağınız, tipik bir aksiyon filmi gibi görünen, kaçırılanlar ve kovalayıp kurtaranlar dışında üzerinde durulacak bir atraksiyonun olmadığı, sadece aksiyonun ön planda tutulduğu gerilim, suç ve aksiyon filmidir.