Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

30 Ekim 2019 Çarşamba

Sinema: Sessiz Kahraman - Mute - Konuşma Yetisini Kaybetmiş Bir Aşık... / Konusu, Özeti, Afişler

Sessiz Kahraman - Mute

Oyuncular; Alexander Skarsgård, Paul Rudd, Justin Theroux
Yönetmen; Duncan Jones
Tür; Romantik, Dram, Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu;Yakın bir gelecekte geçen film, Almanya'nın Berlin ilinde çalışan bir barmenin sevdiği kızın kaybolması sonrasında yaşanan gerilim dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Leo Beiler, çocukken geçirdiği bir kaza sonucunda konuşma yetisini kaybetmiştir ve işaret dili ve bazende yazı ile derdini anlatarak yaşamaktadır. Çalıştığı bardaki garson bir kızı seven ve O'nunla birlikte olan Leo, Naadirah isimli bu kızın sorunları olduğunu öğrenecektir. Sorununun tam olarak ne olduğunu anlamadan, birlikte oldukları bir gece ortadan kaybolacak ve ertesi gün çalıştıkları bara da gelmeyecektir. Bu sıralarda Amerika'dan Almanya'ya gelmiş ve yasa dışı işlerle uğraşan doktor Cactus Bill vardır ve arkadaşı Duck, Almanya'dan Bill'in ve kızının çıkarılması için uğraşmaktadır. 





Bill, yasa dışı işlerle uğraştığı için aranan biridir ve ülke dışına çıkması için sahte belgeler düzenlettirmesi gerekmektedir. 

Yanında kızı ile bu belgelerin düzenlenmesini bekleyen Bill, aynı zamanda yasa dışı işlerle uğraşıp belgeleri düzenleyenlere borcunu bu şekilde ödemektedir. Arkadaşı Duck ise, sapkın zevkleri olan, çocuk hastalarını kameraya çeken bir doktordur ve Bill ile eski arkadaşlardır.

Sevdiği kızın kaybolduğunu anlayan Leo, O'nu aramaya başlayacak, en son gittiği yerlere gidecek, Naadirah'ın peşinde olan insanları bulacak, elindeki fotoğraf ile O'ndan bir iz arayacak ama bulamayacaktır. Bu sırada aklına Naadirah kaybolmadan önce kendi defterine yazdığı not gelecek ve kara kalem ile yazılı olan alanı karalayınca, Naadirah'ın yazdığı adres ortaya çıkacak ve bu adres ile Naadirah'ın fotoğraflarını çeken birinin yerini öğrenecektir. Bu kişiden Nick'e ulaşacak, Nick'den sonra Naadirah'ın ev arkadaşı olan Luba isimli bir trans birey ile görüşen Leo, Luba tarafından bayıltılacak ve kendine geldiğinde buzdolabının üzerindeki kayıtlardan Naadirah'ın annesinin telefonuna ve adresine ulaşacaktır.






Diğer tarafta Bill, kendi kızı da olduğu için arkadaşı Duck'ın sapkın yönelmelerini yakalayacak ve buna son vermesi adına O'nu tehdit edecek, kendi kızından kesinlikle uzak durmasını isteyecektir. 

Leo ise, Naadirah'ın annesi ile görüşmeye gidecek ve annesi burada Naadirah'ın sorununun ne olduğunu anlatacaktır. Naadirah, birlikte olduğu bir adamdan hamile kalmıştır ve çocuk doğup büyüdükten sonra babası gelip çocuğu Naadirah'dan almak istemiştir. 

Bu çocuğun babası da Bill'dir ve Naadirah'ı, Leo ile birlikte oldukları son gece, Leo'nun evine gizlice girerek uyudukları sırada kaçırmıştır. Kaçırdıktan sonra Naadirah'a karşı hala tutkulu bir şekilde hisler besleyen Bill, kızını da alarak Naadirah'ı öldürecek ve evinde kapalı bir yerde saklayacaktır. Bill'in Naadirah'ın kaybolmasından sorumlu olduğunu anlayan Leo, arkadaşı Duck'tan aldığı bilgiler ile çalıştıkları bara gidecek, bardaki herkesi etkisiz hale getirip, Bill için düzenlenen pasaport bilgilerine ulaşacak ve ev adresini öğrenecektir. Bunun üzerine Bill'in evine giden Leo, burada işkence ettikleri bir adamı kurtaracak ancak sonrasında evine kızı ile gelmiş olan Bill, bu adamı kaçarken öldürecektir. Ardından alt katta Bill ile Leo karşılaşacak ve Bill, Naadirah'ın kapalı kaldığı odanın anahtarını Leo'ya verecek ve Leo, içeriden Naadirah'ın cansız bedenini çıkaracaktır. Bu olay sonrasında kendisindeki bıçak ile Leo'yu öldürmeye çalışan Bill, bunu başaramayacak ve Leo, bu bıçağı Bill'in boğazına saplayıp olduğu yerde bırakacaktır.






Naadirah'ın cesedi ile dışarı çıkan Leo, bir ağacın altında video görüntülerine bakarak duygulu anlar yaşayacak, diğer taraftan eve gelen Duck, Bill'in yerde hala canlı olduğunu görecek ancak kısa bir zaman önce kendisine kötü davrandığı için O'nu ölüme terk edip, kızını da alıp evden ayrılacaktır.

Dışarıdaki Leo'yu gören Duck, arkadaşını öldürdüğü için Leo'ya sinirlenecek ve bayıltıp ofisine götürecek ve burada Leo'ya konuşabilmesi için boğazına bir aparat yerleştirecektir. Baygın, bitkin ve yaralı olan Leo, konuşmayacak, bu duruma sinirlenen Duck, Bill'in kızını da alarak, Leo'yu da arabanın arkasına yerleştirecek ve Bill ile Naadirah'ın aşk yaşadıkları zamanlarda isimlerini kazıdıkları bankın olduğu yere götürecektir.

Amacı, Naadirah'a aşık olan Leo'ya duygusal acı çektirmek ve sonrasında köprüden aşağı atarak öldürmektir ancak bunu başaramayacak ve O'nu kolları ile sarmalayan Leo, kendisi ile birlikte suya atlayacak ve suyun içinde Duck'u boğarak öldürecektir. Sonrasında Leo, sudan çıkacak ve kendisine takılan aparat sayesinde konuşmaya başlayacak, Naadirah'ın kızını da anneannesine götürecek ve film böylelikle son bulacaktır.

Filmde ki ortam, gelecek yaşam konulu teknolojik görüntüler, sıra dışı insanların hayatları filmi izlemeye değer kılıyor. Bir netflix yapımı olan film, aşkı için gözü kararan bir insanın verdiği mücadeleleri anlatan, yer yer aksiyon sahnelerinin de olduğu, romantik dram, gerilim ve bilim kurgu filmidir.