Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

1 Kasım 2019 Cuma

Sinema: Trendeki Kız - The Girl on the Train - Geçmişi İle Hesaplaşan Trendeki Kızın Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Trendeki Kız - The Girl on the Train

Oyuncular; Emily Blunt, Rebecca Ferguson, Haley Bennett
Yönetmen; Tate Taylor
Tür; Gizem, Dram, Gerilim

Konusu; Film, Rachel'in her gün işine giderken çıktığı tren yolculuğunda ilişkilerine imrendiği eski komşularından Megan'ın eşini aldattığına şahit olduktan sonra gelişen gerilim dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Rachel, eşinden ayrılmış alkol bağımlığı gibi bir problemi olan ve resimler çizerek zaman geçiren dul bir kadındır. Aslında ayrılmış olduğu iş yerine gitmek için her sabah aynı saatte trene binmektedir ve trenin yolu eski eşi ile birlikte yaşadığı evin önünden geçmektedir. Aynı zamanda yaşadıkları bu evin yeni bir komşusu vardır ve ilişkilerini sürekli trenle giderken camdan izlemek zorunda kalmıştır. Her gün tren ile gidip gelirken evin içini görmekte, balkonda yada bahçede olan bu çiftin sevgi dolu hallerine çok imrenmektedir. 






Uzun bir zaman bu şekilde hem kendi eski evini ve eski eşinin yeni karısı ile olan ilişkilerini gözetlerken, hemde onların ilişkilerine imrendiği komşularını gözetlemektedir.

Ve bir gün yine bir tren yolculuğunda ilişkilerine imrendiği çiftin evindeki kadını başka bir adam ile görür ve bu olayı kabullenemeyen ve aynı zamanda sürekli sarhoş olan Rachel, trenden inecek ve Megan isimli bu kadını takip edip bir tünelde yakalayıp, kendisine eşini aldattığı için hakaret edecek ve sonra gözlerini kendi yaşadığı evinde açacaktır. 

Bu olay üzerine geçen zaman sonrasında evine dedektifler gelecek ve Megan'ın kayıp olduğunu, bulunamadığını söyleyeceklerdir. Alkol yüzünden yaşadıklarını hatırlayamayan Rachel, o gün tünelde Megan'ı gördükten sonra neler olduğunu unutmuştur ve eve nasıl geldiğini bile hatırlamamaktadır. Megan'ın kaybolduğu saatlerde olay yerinde görüldüğü için suçlanmaktadır ve Rachel, bu olayla bir  ilgisi olabileceğine asla inanmamaktadır. Ancak Megan'ı başka bir adamla gördüğünü hatırlayan Rachel, bu durumu gidip Megan'ın eşine anlatacak ve Scott, Rachel'a Megan'ın terapistinin resmini gösterince, balkonda öpüşerek gördüğü adamın Megan'ın terapisti Dr. Kamal olduğunu onaylayacaktır.






Bunun üzerine polisler tarafından göz altına alınan Kamal, Megan'ın kocası ile sorunları olduğunu söyleyecek ve suçlu olmadığını belirtecektir. Ancak Megan'ın Kamal ile de bir ilişkisi olmuştur ve Rachel, gördüklerinde haklıdır.

Megan, geçmişte küvetin içinde uyuya kaldığı için kendi bebeğinin ölümüne neden olmuştur ve bu durum O'nun için hala psikolojik sorunlar yaşamasına neden olmaktadır. Bu gibi sorunlarını konuşurken tanıştığı Dr. Kamal ile aralarında bir ilişki başlamıştır. Aynı zamanda Scott ile Megan'ın komşuları olan Tom ve Anna ile yan yana evde yaşamaktadırlar ve Megan, Anna'nın bebeğine bakıcılık yapmaktadır. 

Tom, Rachel'ın eski eşidir ve ilk başlarda Rachel'dan alkol sorunları olduğu için ayrıldığı imajı verilmektedir. Ama gerçekler tamamen başkadır ve bütün gerçekleri Rachel,
polis tarafından suçlanıp, insanlar tarafından aşağılandıktan sonra trendeki Tom'un eski işinin patronunun eşinden öğrenecektir. Martha'dan en son görüştüklerinde yaptığı terbiyesizlik yüzünden özür dileyen Rachel, aslında kendisinin hiç bir şey yapmadığını, olayları saptırarak eski eşi Tom'un kendisini aciz hissetmesini sağlamak için yaptığını anlayacaktır. Tom, o dönemlerde Rachel'a kendisinin davette yaptığı terbiyesizlik yüzünden işinden kovulduğunu söylemiştir ama Martha, aslında Tom'un iş yerindeki çapkınlıkları yüzünden kovulduğunu söyleyecek ve o andan sonra Rachel, yaşanan bütün olayları hatırlamaya başlayacaktır. 






Aslında Tom, Rachel'ın alkol problemini kullanarak O'nu aciz gibi hissettirip, kendi hayatını özgürce yaşamanın derdine düşmüş ve O'ndan ayrılmıştır. Rachel ile birlikte iken Anna ile O'nu aldatmış, Rachel'dan ayrıldıktan sonra Anna ile evlenmiş ve Anna ile birlikte iken de bebeklerine bakıcılık yapan Megan ile birlikte olmaya başlamıştır.

Bu birliktelik sonucunda Megan hamile kalınca ve bu çocuğu doğurmak isteyince Tom, Megan'ı ormanda öldürmüştür. Ve Rachel'ın tünelde Megan'ı gördüğü sırada Megan, Tom'un arabasına binmek üzeredir ve Tom, bu sırada arabadan inerek Rachel'ı yaralayıp olduğu yerde bırakmıştır. 

Belirli bir süre sonra Megan'ın cesedini ormanda bulacaklar ve Anna'da Tom'un cebinde Megan'ın telefonunu görecek, bunun üzerine gerçekleri yüzüne vurmak için Rachel, Tom ile Anna'ın evine gidecek ve burada yaşanan gerilim dolu anlardan sonra Rachel'ı
öldürmek isteyen Tom, Rachel tarafından nefsi müdafaa yapmak kaydı ile öldürülecektir. Bu olay sonrasında gerçekler ortaya çıkacak, Anna'da Rachel'ı savunarak ifade verecek ve Rachel, artık başka vagonlara binerek seyahat etmeye başlayacaktır. Böylelikle film son bulur.

Paula Hawkins'in romanından uyarlanan, katilin kim olduğunu anlamaya çalışmak ile geçen seyir süresi içinde aşk, ihanet, pişmanlık ve tutkuların olduğu gizem, dram ve gerilim filmidir.