Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

25 Kasım 2019 Pazartesi

Sinema: Alterscape - Savaş Alanına ve Duyguların Şiddetine Düşmüş Ruhların Anısına... / Konusu, Özeti, Afişler

Alterscape

Oyuncular; Charles Baker, Debbie Rochon, Michael Ironside, Ryan Buggle
Yönetmen; Serge Levin
Tür; Gizem, Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; Film, ruhsal bir bunalım içinde olan Sam Miller isminde bir adamın, bu zihinsel çaresizliğine deva bulmak amacı ile gittiği merkezdeki duygu nöro bilim uzmanlarının kendi üzerinde deneyler yapması sonrasında gelişen gizem ve gerilim dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Sam Miller, bir Irak savaşı sırasında kardeşini kaybetmiştir ve kardeşi ile birbirlerini çok seven Sam için O'nun ölümü dayanılmaz bir hal almıştır. Kardeşinin doğum gününde yokluğunun acısına dayanamayarak intihar eden Sam, apartman dairesinden atladıktan sonra gözlerini bir hastanede açacaktır. Sam, ölmemiştir ama bedeni oldukça hasar görmüştür. Bu sırada Sam'in doktoru John gelmiştir ve yeniden O'nunla ilgileneceğini söylemiştir. John'un kendisine bir çare bulamayacağını düşünen Sam, hastaneden taburcu olduktan sonra başarılı bir mühendis olduğu için John'un tavsiyeleri ile yeniden işine başlayacak ancak John, bu sırada Sam için bir tedavi sistemi bulduğunu söyleyecektir.




Öncesinde bunu kabul etmese de Sam, sonrasında bu tedavinin uygulandığı merkeze gidecek, doktor Roland Nash ile bir araya gelecektir. Dr. Rolan Nash, kendi tabiri ile Etkili Bilim uzmanıdır.

Duyguların araştırılması, yani tam olarak duygu nöro biliminin altında yatan gerçekleri araştıran bilim dalı uzmanıdır. Burada Sam'in üzerinde kendi icat ettikleri bir sistemi deneyecekler ve buna göre kafasına kontrollü ve etkili bir kaplama ünitesi yerleştireceklerdir. Bu ünite etkileşime giren zararsız fotonları yaymaktadır hemde direk görsel kortekse, sonrasında sinir sistemi duygusal yanıtlar vererek buna reaksiyon göstermeye başlar ve doktor Nash, bu reaksiyonları yakalayıp analiz etmektedir. Olay kişinin perspektifinin bölge anatomisini almaktır. Ünite duygusal spektrumu kartal bakışı ile görmelerini sağlamaktadır.

Anlatılanlardan anladığı kadarı ile tedaviyi kabul eden Sam, başlık ünitesini kafasına geçirecek ve üzerinde denemeler yapmaya başlayacaklardır. Bu denemeler sonrasında zihinsel yapısında değişiklikler olan Sam, hayatı başka şekilde algılamaya başlar. Bu sırada sistemin asıl sahibi olan Dr. Julian ile de tanışan Sam, sonrasında gitmek isteyecektir ve dışarıdaki hayatı yeni gözleri ile incelemeye başlayacaktır.




Ancak bazı şeyler ters gitmeye başlar ve Sam'i ikinci bir kez daha merkeze getirirler. Burada yine üzerinde deneyler yapacaklar, sonrasında yine merkezden ayrılan Sam, artık hiç acı hissetmeyen, duyguları yok olmuş ve uzaktan insanları zihinsel gücü ile etkileyebilen, öldürebilen bir insan haline gelecektir.

Bu hale dönüşen Sam, yeniden işine devam etmek için gittiği şirketteki patronunun sonradan ölmesini sağlayacak etkiler bırakacak, kendisi ile dalga geçen üç iş arkadaşının kendilerini öldürmesi ile ilgili zihinsel etkiler yaratıp iş yerinden ayrılacaktır. 

Bunun üzerine patronunun kafası patlayacak, iş arkadaşları da yaşadıkları zihinsel çalkantılar yüzünden teker teker kendilerini öldüreceklerdir. Sam, artık yürüyen bir ölüm makinesi haline gelmiştir ve Dr. Julian'ın da amacı böyle bir insan tipini oluşturmaktır. Kendisine fon sağlayanlar O'ndan savaşlarda kullanmak için özel güçleri olan insanlar yaratmasını istemiştir ve Sam'in Irak savaşında ölen kardeşi de onların daha önceki denekleridir. Sam'ın güçlerinin farkına varan Dr. Julian, O'nunla konuşarak kendisi için çalışmasına ikna etmeye çalışacak ancak Sam, Dr. Julian'ı da öldürmek üzere iken gördüğü bir görü sayesinde Julian kurtulacaktır. Bu sırada doktor Roland ise, kendi üzerinde denediği ünite sayesinde bitkisel hayata girmiştir ve üniteyi kullananların buluştuğu ortak bir zihinsel alanda ruhen sıkışıp kalmıştır.





Diğer tarafta ölmeyen Dr. Julian, Sam'i bayıltarak merkeze getirecek ve beyin haritasını çıkararak yeni silahlar oluşturmayı istediği sırada Dr. Roland ile aynı zihinsel alanda buluşan Sam, burada kardeşi Ray'in olduğunu görecekler ve kardeşi ile birlikte Dr. Roland'ı bitkisel hayattan çıkarmayı başaracaklardır.

Sam'in üniteyi kullandığı yerin yanında bulunan Dr. Roland, kendine gelince Dr. Julian'ın Sam'i öldürmek pahasına deneyine devam ettiğini görecek ve bunun üzerine Dr. Julian'ı öldürecektir. 

Sonrasında Dr. Roland, kendi hayatını kurtardığı için Sam'i üniteden çıkaracak ve hastaneye kaldıracaktır. Bu kadar olaydan sonra sağ kurtulmayı başaran Sam, üstün özellikleri ile yaşama gözlerini açacak ve film böylelikle son bulacaktır.

Savaş alanına ve duyguların şiddetine düşmüş ruhların anısına çekilmiş olan filmde, silah olarak kullanmak için insan hayatını hiçe sayan organizasyonların yaşadığı ve yaşattığı gerilim dolu olayları izleyeceğiniz gizem, gerilim ve bilim kurgu filmidir.