Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

28 Kasım 2019 Perşembe

Sinema: Süper Karanlık Zamanlar - Super Dark Times - Bir Kaza İle Arkadaşlarının Ölümüne Neden Olan Gençlerin Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Süper Karanlık Zamanlar - Super Dark Times

Oyuncular; Owen Campbell, Charlie Tahan, Elizabeth Cappuccino
Yönetmen; Kevin Phillips
Tür; Suç, Dram, Gerilim

Konusu; Film, 4 kişilik arkadaş grupları olan lise çağındaki gençlerin bu gruptan birini kaza sonucu öldürmeleri ile gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Zach ve Josh, çok yakın iki arkadaştırlar ve sürekli birlikte zaman geçirmektedirler. Son zamanlarda onların arasına Darly ve Charlie isminde iki kişi daha dahil olacaktır ve artık dördü birlikte zaman geçirmeye başlayacaklardır. Hep birlikte Josh'un evine gittikleri bir gün, Josh'un abisinden kalan esrarı gören Darly, ısrarla O'nu kullanmak isteyecek ancak Josh, izin vermeyecektir. Aynı zamanda abisine ait olan bir kılıç ile ilgilenen gençler, kılıçla dışarıda oyun oynamak isteyecekler ve bunun üzerine dışarı çıkıp süt kutularına su doldurup kesmeye çalışacaklardır.




Ancak diğer tarafta evden çıkarken Darly, esrarı çalmıştır ve dışarıda onlar kılıçla oynarken içmeye başlayacak, bunu gören Josh, bu yaptığına çok kızacak ama içtiği esrarında etkisi ile kendini kaybeden Darly, Josh'a saldırmaya başlayacaktır.

Josh ile Darly arasında geçen kavga sonucunda kaza ile Darly, Josh'ın elindeki kılıcın üzerine düşecektir ve boğazına saplanacaktır. Bu olayı gören Josh, Zach ve Charlie panikten ne yapacağını bilemeyecek, Zach kılıcı çıkaracak ve ayağa kalkan Darly, boğazından kanlar gelerek kaçmaya başlayacaktır. Kaçarken yolda baygınlık geçirip sonrasında ölecektir. Peşlerinden giden arkadaşlar Darly'nin cansız vücudunu görünce O'nu gizleyerek bir yere saklamaya karar verecekler ve kılıcı da sakladıkları çukur alanının içine koyacaklardır. Sonrasında bu olaydan kimseye bahsetmemeye karar verip evlerine ayrılacaklardır.

Ancak Zach, Josh ve Charlie artık eski gibi olamayacaklar, ruhsal problemler yaşamaya başlayacaklardır. Josh, olayın sorumlusu olarak kendisini gördüğü için kendisini eve kapatacak, Zach, sürekli rüyalar ve halüsinasyonlar görmeye başlayacak, Charlie ise çok korktuğu için diğerleri ile arkadaşlığını bitirecektir. Aynı zamanda ergenlik sorunları ve arzuları içinde olan bu gençler normal davranmaya çalışacaklar ancak kısa bir süre sonra Josh'ın hoşlanmadığı John isimli birinin daha öldüğünün haberi gelecektir.




Bu haber üzerine bir partide John'a esrar verdiğini gören Zach, bu olayın sorumlusu olarak Josh'tan şüphelenecek ve Darly'yi sakladıkları yere gittiğinde cesedinde kılıcında orada olmadığını görecektir.

Sonrasında bu konudan Charlie'ye bahsedecek ancak Charlie korkacak ve Zach, Josh ile konuşmaya çalıştığında Josh'un tepkisi ile karşılaşacaktır. Ve sonraki günlerde Josh'ın Zach'ın sevgilisi Allison ve başka bir kız arkadaşının yanına gittiğini anlayan Zach, onları da öldürmek istediğinin farkına varacak ve panik ile bulundukları eve gidecektir. Eve ulaştığında Josh'ın kızların birini öldürdüğünü ve Allison'ı da bağladığını görecek, bunun üzerine dışarıdan yardım isteyecek ve Josh ile girdiği mücadele sonunda bacağından yaralanacaktır. 

Bu kavgayı gören komşular onları ayıracak ve olay yerine gelen polisler Josh'ı tutuklayıp götüreceklerdir. Böylelikle film son bulur.

Ergenlik zamanlarını yaşayan gençlerin kaza sonucu yaşadıkları kötü bir olayın sonunda girdikleri ruhsal bunalımlar nedeniyle içlerinden birinin kendini katil olarak görmesi ile gelişen olayları izleyeceğiniz suç, dram ve gerilim filmidir.