Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

28 Kasım 2019 Perşembe

Sinema: Kötülük Evi - Bad Samaritan - Soygun Yapmak İçin Girdiği Evde Bir Psikopat İle Karşılaşan Hırsızın Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Kötülük Evi - Bad Samaritan

Oyuncular; Carlito Olivero, David Tennant, Kerry Condon, Robert Sheehan
Yönetmen; Dean Devlin
Tür; Suç, Polisiye, Gerilim

Konusu; Film, Sean Falco isimli bir valenin hırsızlık yapmak için girdiği evin zengin bir psikopata ait olduğunu öğrenmesi sonrasında gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Sean ve Derek iki arkadaş, bir restoranda hem vale olarak çalışmaktadırlar hemde gelen zengin müşterilerin arabasını kullanarak navigasyon sistemi sayesinde evlerine ulaşıp hırsızlık yapmaktadırlar. Yine hırsızlık yapacakları bir sırada bu sefer müşteri olarak Cale Erendreich isminde zengin bir iş adamı gelecektir ve O'nun arabasını alan Sean, evine gidip otoparkına girecek ve evinde hırsızlık yapmaya başlayacaktır. Alabilecekleri şeyleri alan Sean, çıkarken özel olarak kilitlenmiş bir kapı görecek ve içerisinde çok daha değerli şeyler olduğunu düşünerek kapıyı açacak ve içeride Cale'nin ofisinin olduğunu, aynı zamanda bir kadının işkence edildikten sonra zincire bağlandığını görecektir.




Katie isimli kadını gören Sean, O'na yardım etmeye çalışacak ancak zincirleri çıkaramayacaktır. Bu sırada Cale restorandan çıkacak, arabasının gelmesini bekleyecek, beklerken uzaktan kontrol sistemi ile cep telefonundan ofisini izleyecek ve bunun farkında varan Sean, Katie'yi kurtaramadan kaçmak zorunda kalacaktır.

Sonrasında restorana giden Sean, Cale'ye arabasını verecek ancak 911'i arayarak Cale'nin evinde bir kadının tutsak edildiğini söyleyecektir. Bunun üzerine eve giden polisler, kontrol edecekler ancak polisler gelmeden önce evine birilerinin girdiğini anlayan Cale, önlemini almıştır ve evine başka bir kadın davet ederek polislerin dikkatini dağıtmıştır. Dışarıdan kendi arabasının içinde olanları izleyen Sean, polislerin gittiğini görünce arkadaşı Derek ile buluşacak ve Cale'nin evde olmadığı bir sırada evine girip Katie'yi kurtarmak isteyeceklerdir ancak Cale, Katie'yi kendisine ait olan başka bir dağ evine götürmüştür. 

Ne yapacağını bilemeyen Sean, polise giderek her şeyi olduğu gibi anlatacak, cep telefonundaki Katie'nin zincirle bağlı olduğu resmi gösterecek, bunun üzerine Cale'nin evine tekrar kontrol etmeye giden polis şefi hiç bir şey bulamayacaktır. Artık son çare olarak Cale'yi FBI'ya ihbar eden Sean, sonrasında Cale'nin kendisinin farkına vardığını ve takip ettiğini öğrenecektir. Cale, Sean'ın arabasına takip cihazı yerleştirmiştir ve evini öğrenmiştir. Sean, duşta iken evine giren Cale, O'nun bütün şifrelerini ve sosyal medya hesaplarını almıştır. Bu bilgilerle ailesini ve çevresini öğrenen Cale, Sean'ın ailesini işten kovduracak, kız arkadaşı Riley'in erotik pozlarını yakınlarına gönderecektir. 




Sonrasında Riley'i yalnız bir yerde yakalayan Cale, O'nu hastanelik edecek ve Sean'ı arayıp hayatını bir hapse çevirmekle tehdit edecektir. Diğer tarafta, Cale ile ilgili çok eskiden bilinen bir suç davasını kontrol eden FBI ajanları, Sean'ın ihbarı üzerine kayıp olan Katie'nin bilgilerine ulaşacak ve Cale'nin bütün varlığını kontrol etmeye başlayacaklardır.

Cale, babası yarış atları beslerken onların terbiyesi ile ilgilenen, ancak çocukluk zamanlarında yaşadığı ruhsal problemler nedeni ile atları ve insanları terbiye ederek öldürmek gibi bir sapkınlık içine girmiş çok zengin bir psikopattır. 

Bu olaylar yaşanırken Cale, Derek'i de öldürmüştür ve bunu öğrenen Sean, bu üzüntü ile Cale'nin evine girecek ve Cale'nin evin içine kendisini öldürmek için uzaktan kontrol edilebilen bomba yerleştirdiğini görüp, son anda kaçmayı başaracaktır. Cale'nin arabasına binen Sean, navigasyon sistemi sayesinde Cale'nin Katie'yi tutsak olarak kapattığı dağ evinin adresine ulaşacak ve Katie'yi kurtarmaya gidecektir. Dağ evine gelen Sean, evin içinde
Katie'yi görecek ancak arkasından Cale, O'na kürekle saldırıp bayıltacaktır. Kendine gelen Sean, Cale'nin Katie'yi öldürmek üzere olduğunu ve bütün suçu Sean'ın üzerine atmaya çalıştığını görecektir. Ve daha öncesinden onlarca işlediği cinayetleri gömdüğü çukura Katie'yi ateş ederek düşürecek, O'nun öldüğünü sanacak ve Sean'a planlarını anlatırken çukurdan çıkan Katie, arkasından Cale'ye kürekle vurarak Sean'ı kurtaracaktır.




Sonrasında kendine gelen Cale, ikisini de kovalamaya başlayacak, ormanın içinde yaşanan aksiyon dolu bir kovalama sonrasında Katie ve Sean, Cale'yi darp ederek bayıltmayı başaracak ve dağ evinin içine zincirleyerek oradan uzaklaşacaklardır.

Yol üzerinde FBI'ın da geldiğini görecekler ve eve giren FBI ajanlarının Cale'yi tutuklamasından sonra film son bulacaktır.

Yaptıklarına insanları terbiye etmek şeklinde bir kılıf bulmuş olan psikopatın, akıl oyunları ve maddi imkanları sayesinde insanlara yaşattığı gerilim yüklü anlara tanık olacağınız, polisiye, suç ve gerilim filmidir.