Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

24 Kasım 2019 Pazar

Sinema: Terminatör 6: Kara Kader - Terminator: Dark Fate - Yeni Yapay Zeka: Legion ve Yeni Hedef: Dani... / Konusu, Özeti, Afişler

Terminatör 6: Kara Kader - Terminator: Dark Fate

Oyuncular; Arnold Schwarzenegger, Edward Furlong, Linda Hamilton, Mackenzie Davis
Yönetmen; Tim Miller
Tür; Aksiyon, Macera, Bilim Kurgu

Konusu; Serinin altıncısı olan filmde Skynet'in yok edilmesinden sonra gelecek artık Legion isminde yapay bir zeka ile tehlike altındadır ve 2042 yılından bir terminatör ve birde koruyucu olarak geliştirilmiş özellikleri bulunan bir asker gönderilecektir. Ve yeni hedef Legion'a karşı direniş gösteren ekibin liderleri olan Dani'dir.

Özeti; Dani, babası ve kardeşi ile birlikte Meksika'da yaşayan ve kardeşi ile aynı fabrika çalışan bir kadındır. Kardeşi ile işe gittiği sırada, henüz daha gelecekten yeni gelmiş olan terminatör ve koruyucu asker, Dani'yi aramaya başlayacaklardır. Dani'yi yok etmek için gelen terminatör erkek görünümünde, üstün özellikleri bulunan, aynı zamanda bölünebilen, dokunduğu şeylerin şeklini alabilen v.b. bir çok özelliği bulunan Rev-9 isimli bir terminatördür.




Koruyucu olarak gelen ise, insan ile robot karışımı olarak tasarlanmış, geliştirilmiş insan modeli olarak adlandırılan süper bir asker kadındır. Dani, fabrikada iken evine gelen Rev-9, babasından yerini öğrenecek ve fabrikaya babası kılığında gidecektir. Ancak Grace isimli koruyucu askerde fabrikaya gelmiş olacak ve Dani'yi, Rev-9 öldürmek üzere iken kurtarıp kaçıracaktır.

Neler olduğunu anlayamayan Dani, Grace ve kardeşi Miguel ile bir arabaya binerek kaçmaya çalışacaklar, peşlerine kamyon ile takılan Rev-9 ile aralarında aksiyon dolu bir kovalamaca yaşanacak, bu sırada bir kaza olacak ve Dani'nin kardeşi Miguel bu kazada hayatını kaybedecektir. Ve kendi içinde bölünebilme ve iki terminatör olarak saldırmak gibi özellikleri bulunan Rev-9'a karşı Dani ve Grace'in savunmasız kaldıkları bir sırada olay yerine Sarah Connor gelecek ve elindeki yüksek darbe özellikli silahlar ile Rev-9'u geçici olarak etkisiz hale getirecektir. 

Grace, Sarah Connor'u tanımamaktadır ve Sarah, Rev-9'u yok etmeye çalışırken Grace, Dani'yi da alarak Sarah'ın arabası ile kaçacaklardır. Kaçtıkları sırada Grace, kriz geçirmeye başlayacak ve biran önce kullanması gerektiği ilaçlarına ihtiyacının olduğunu söyleyecektir. Bunun üzerine bir eczaneye gidip güçlendirilmiş yapısına uygun ilaçları alacaktır ancak kriz sebebi ile eczanede bayılacaktır. Bu baygınlık sırasında Sarah Connor, yanlarına gelecek ve Dani ile baygın olan Grace'i alarak güvenli bir yere götürecektir.




Grace, kendine geldikten sonra Sarah ile tanışacak ve Sarah, yeni direnişçi liderinin Dani'nın doğurduğu çocuk olduğunu düşünecektir, ancak sonrasında aslında liderin Dani olduğunu anlayacaktır.




Aslında Grace'i gelecekten Dani göndermiştir ve gelecekte Grace ile tanışmaktadırlar. Ve Grace'in geçmişe geldiğinde yardım gerektiğinde gitmesi gereken bir adres vardır ve bu adres Sarah'a uzun zamandır koordinatlar veren mesajlar göndermektedir.

Grace ve Dani'yi bu adresten gelen mesajlar sayesinde bulmuştur ve bu rastlantıyı tuhaf bularak Teksas'da ki bu adrese gitmeye karar vereceklerdir. Yasa dışı yollardan Teksas'a geçmeleri gerekecek ancak peşlerindeki Rev-9,
telekomünikasyon sistemlerine sızıp onların yerini bularak polislere ihbar edecek ve hepsi polisler tarafından tutuklanacaktır. Tutsak alındıkları sırada Rev-9'un saldırılarına uğrayacaklar ve bu saldırıda Grace, yaralanacaktır. 

Sonrasında göçmen merkezine giden Rev-9, burada Dani'yi öldürmeye çalışacak ancak baygın halden kendine gelen Grace, Dani'yi kurtarmayı başaracak ve Sarah'ı da alıp helikopterle Teksas'a gideceklerdir. Burada Sarah'ın oğlunu öldüren terminatör modeli ile karşılaşacaklar ve O'nun insan bilincine sahip olmuş ve aile kurmuş bir hayatı olduğunu göreceklerdir. İsmi Carl olan bu terminatör, Skynet yok olduktan sonra özgürleşmiştir ve Sarah'a karşı John'u öldürdüğü için borçlu olduğunu düşünmektedir.




Bunun üzerine hep birlikte Rev-9'a karşı mücadele etmeye karar verecekler, O'na tuzak kurmaya çalışacaklar, Sarah'ın asker bir dostundan elektro manyetik darbe silahı alacaklar ve bir uçak ile kaçarak Rev-9'u yok etmeyi düşündükleri yere gideceklerdir.




Ancak planları gerçekleşmeyecek, EMD silahı zarar görecek, bu sırada başka bir uçakla gelmiş olan Rev-9, havada onlara çarpacak ve aksiyon dolu bir mücadele yaşanacaktır.

Sonrasında yere düşen uçakların içinden hepsi sağ olarak kurtulup bir fabrikanın içine girmeyi başaracaklar ve bu fabrikadaki dev bir çarkın içine sokmayı başardıkları Rev-9, kısmen yok olacak ancak bu sırada Grace, Rev-9'un tamamen yok edilmesi için kendi güç kaynağının Rev-9 üzerinde patlatılmasını isteyecektir.

Ölmek üzere olan Grace'den güç kaynağını alan Dani, kendisine saldıran Rev-9'a güç kaynağını yerleştirmeye çalışacak, bunu başaramayınca tamamen kapanmış bir şekilde yerde duran Carl, uyanacak ve Dani ile birlikte Rev-9'a güç kaynağını yerleştirerek yok etmeyi başaracaklardır. Bu olay sonrasında Carl'da yok olacak ve Sarah ile Dani, Grace'in çocuk halini görmeye gitmelerinden sonra film son bulacaktır. 

Serinin altıncısı olan filmde aksiyon yine çok fazladır. Göklerde, trafikte, fabrikalarda bitmek bilmeyen aksiyon sahnelerini izleyeceğiniz, Sarah Connor gibi bir sürpriz ile karşılaşacağınız aksiyon, macera ve bilim kurgu filmidir.