Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

20 Aralık 2019 Cuma

Sinema: Devasa - Colossal - İki Devasa Yaratık ile İlişkili İki İnsanın Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Devasa - Colossal

Oyuncular; Anne Hathaway, Jason Sudeikis, Dan Stevens
Yönetmen; Nacho Vigalondo
Tür; Komedi, Aksiyon, Bilim Kurgu

Konusu; Film, Güney Kore'nin başkenti Seul'a bir canavar saldırması sonrasında bu canavarın kendisi ile ilişkisi olduğunu anlayan ve Amerika'da yaşayan Gloria'nın hikayesini konu almaktadır.

Özeti; Gloria, işinden ayrılmış ve alkol bağımlısı olan genç bir kadındır. Sorumsuz bir hayatı olduğunu düşündüğü için sevgilisi Tim tarafından da terk edilince, ailesinden kalan bir evin olduğu ve çocukluğunu geçirdiği kasabaya dönmeye karar verecektir. Maddi zorluklar yaşayan Gloria, içinde eşyalar olmayan eve girecek ve bir yatak almayı planladığı sırada çocukluk arkadaşı Oscar ile karşılaşacaktır. İlkokuldan arkadaş olan Gloria ve Oscar, sonrasında birlikte zaman geçirerek eski günlerden konuşacaklar ve Oscar'ın barında içki içtikten sonra Gloria, hayatı ile ilgili olanları Oscar'a anlatacaktır ve bunun üzerine Oscar, ertesi gün Gloria'ya kendi barında çalışması için iş teklifinde bulunacaktır ve artık Gloria, Oscar'ın barında çalışmaya başlayacaktır.








Bu sırada Güney Kore'nin Seul kentinde bir canavar ortaya çıkmıştır ve Gloria, bunu
haberlerden izleyince çok şaşırmıştır. Bu tarz bir canavarın çocukluğunda da ortaya çıktığını hatırlayan Gloria, canavarın görüntülerini izlediğinde bir gece önce parkta yalnız başına iken yaptığı hareketlerin aynısını yaptığını fark edecektir.

Bunun üzerine şüphelenecek ve yeniden parka gidip bazı hareketler yapacak, sonrasında Seul'da ki canavarında aynı hareketleri yaptığını görecektir. Bu sırada Seul'de tam bir panik yaşanmaktadır ve insanlar ölmektedir.

Canavarın kendisi ile ilişkili olduğunu anlayan Gloria, bu durumu Oscar ve diğer arkadaşlarına da söyleyecek ve ellerindeki ekranlarla aynı zamanlı izleyerek Seul'de ki canavarında Amerika'da ki parkta bulunan Gloria ile aynı hareketleri yaptığını göreceklerdir. Gloria, nasıl hareket ederse canavarda aynı şekilde hareket etmektedir ve parkın alanından çıkınca canavar yok olmaktadır. Bu olayın şaşkınlığı devam ederken ertesi gün Seul'de bir canavarın daha ortaya çıktığının haberlerini izleyecekler ve bu canavarında Oscar ile ilişkili olduğunu anlayacaklardır. Oscar'ın ki dev bir robot şeklindedir, Gloria'nin ki daha çok dev bir yaratık gibidir. Bunların neden ve nasıl olduğunu anlayamayan Gloria ve Oscar, hayatlarına devam edecekler ve Gloria, bu sırada Oscar'ın bir arkadaşı ile flört edecek ve bu duruma katlanamayan Oscar, kendince Gloria'ya ceza vermek için canavarın çıkmasına neden olan parka giderek sarhoş bir halde eğlenecek ancak Seul'de insanlar zarar görmeye başlayacaktır.







Gloria, buna engel olmaya çalışacak, aynı zamanda Seul'de iki canavarda kavga etmeye başlayacaktır. Psikolojik sorunları olan Oscar, yaşadığı hayatın durgunluğu nedeni ile saldırganlık özellikleri göstermeye başlamış, Gloria'nın bulunmasını da fırsat bilerek bu dürtülerini O'nun üzerinde açığa çıkarmıştır.

Çocukluk yıllarında okul için bir ödev hazırlayan Gloria ve Oscar, Seul'de görünen bu iki canavarın maketlerini yapmışlardır ve Oscar, Gloria'nın maketini parçalayınca, nasıl olduğu bilinmeyen bir şekilde bu maketlerin devasa boylarında gerçekleri ortaya çıkmıştır ve maketlerin sahipleri ile ilişki içine girmişlerdir. 

Ancak Oscar, bozuk psikolojisi nedeni ile artık Gloria'yı rahatsız etmeye başlayacak, kendi istediği gibi davranmayan Gloria'yı parka giderek Seul'de ki insanları öldürmekle tehdit edecek ve bu tehditler karşısında çaresiz kalan Gloria, etki tepki olayından esinlenerek Seul'a gidecek ve Oscar, Amerika'da parkta insanlara zarar vermeye çalışırken Seul'de bulunan Gloria'nın canavarı da Amerika'da ortaya çıkacak ve Gloria, canavarı ile Oscar'a engel olacak ve sonrasında O'nu çok uzaklara fırlatacaktır. Bu olay sonrasında Seul'de ki Oscar'ın robotu da yok olacak ve tehlike tamamen bitmiş olacaktır. Böylelikle film son bulur.

Neden ve nasıl olduğu bilinmeyen bir şekilde iki insan ile ilişkili olarak ortaya çıkan iki devasa yaratığın komik, eğlenceli ve aksiyon dolu görüntülerini izleyeceğiniz, yer yer gerilim ve dramında bulunduğu, komedi, aksiyon ve bilim kurgu filmidir.