Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

15 Aralık 2019 Pazar

Sinema: Sıfırla - Reset - Bir Evrende Aynı Üç Anne... / Konusu, Özeti, Afişler

Sıfırla - Reset

Oyuncular; Yang Mi, Wallace Huo, Shih Chieh King, Chang Liu, Kim Hee-won
Yönetmen; Chang
Tür; Aksiyon, Bilim Kurgu

Konusu; Film, paralel evrenlere bir kapı açan solucan deliğini oluşturan sistemi icat eden bir bilim insanı olan Xia Tian'ın, oğlunun paralel evrenlerdeki hayatını kurtarmak için verdiği mücadeleleri konu almaktadır.

Özeti; Amerika'da ki bir bilim araştırma merkezinde çıkan isyanın görüntüleri ile başlayan film, sonrasında Çin'de ki henüz yeni bulunmuş olan ve deneme aşamasında oldukları paralel evrenlere kapı açabildikleri sistemin görüntüleri ile devam etmektedir. Bu sistem evrende bir solucan deliği açarak paralel evrenlere geçiş sağlamaktadır. Ancak henüz test aşamasındadır ve insanlı deneyler yapılmamıştır. Maymunlar üzerinde yapılan deneylerde bazı olumsuz sonuçlar ortaya çıkmıştır ve bunlardan biride solucan deliğinden geçen maymunun hücre yapılarındaki bozulma ve psikolojisindeki dengesizliklerdir.




Bu sistemin proje sahibi olarak çalışan Xia Tian isimli kadının Dodo isminde bir oğlu vardır ve oğlu ile kameralı görüşme sırasında birilerinin oğlunu kaçırdığını görecektir. Bunun üzerine acele ile arabasına binip evine gitmeye çalışacak ancak yoldayken arabasını bir tırın kasasının içine sokacaklardır.

İçeride eli silahlı bazı suikastçıların oğlunu rehin aldığını görecek ve suikastçılar, paralel evrenlerle ilgili olan projesine ait bütün verileri getirmesini isteyeceklerdir. Bunun için Xia'ya bir saat süre verecekler ve eğer zamanında getirmez ise oğlunun boynuna yerleştirdikleri bombayı patlatacaklardır. Acele ile çalıştığı tesise giden Xia, veri modülünü alması için kendisinin, Cheng Yijie'in ve Xiang Dong'un göz taraması ile kilit sistemini açması gerekecektir. 

Bu üç kişinin gözü ile kilitli olan sistemin açılması için öncesinden suikastçılar Xiang Dong'un gözünü çıkarmışlardır ve tesise gelen Xia, Xiang'ın cesedini ve çıkarılmış gözünü bulacaktır. Diğer proje müdürü ile de konuşarak kilidi açtıran Xia, veri modülünü alacak ve biran önce suikastçıların yanına gelecektir. Burada modülü onlara verecek ancak suikastçılar oğlunu yinede öldüreceklerdir. Suikastçılar, Xia'yı paralel evrenlere geçiş sırasında kendilerine yardım etmesi için hayatta tutmak istemektedirler ve Xia'ın oğlunu kurtarması için bu sistemi kullanarak zamanda geriye gitmesini önermişlerdir. Ancak oğlunun ölümüne dayanamayan Xia, arabanın kontrolünü bozacak ve kaza yapınca arabadan hafif yara ile kurtularak hemen tesise gelecek ve solucan deliğini kullanarak paralel evrende geçiş yapıp, diğer evrendeki tesisin bulunduğu alanda kendini bulacaktır. 



Bu sırada olayların henüz yeni başladığını görecek ve Xiang Dong'un gözünü almaya çalışan diğer kendisini bayıltarak bir dolabın içinde saklanmasını sağlayacaktır. Sonrasında kendisi modülü alacak ve suikastçılarla buluşmaya gidecek ancak bu sefer onlara modülü vermeyecek ve önce oğlunu alacak, boğazındaki bombayı çıkarttıracak, sonrasında oğlu ile birlikte arabaya binerek kaçacaklardır.

Ancak suikastçıların Xia'ya ihtiyaçları olduğu için peşinden gidecekler ve aksiyon dolu bir kovalamaca sonrasında Cui Hu isimli suikastçı arabasının önüne geçerek bir köprü altında oğluna ateş edecek ve yine Dodo'yu öldürecektir. İkinci kez oğlunu kaybeden Xia, bunun üzerine yeniden solucan deliğinden geçecek ve bu sefer köprünün altında oğlunun öldürüldüğü zamana gelecek ve ikinci kez gelmiş olan Xia ve oğlu Dodo'ya Cui Hu, ateş etmeden önce engelleyecek ve bu durumda bir evrende üç aynı karakter bulunmuş olacaktır. 

Biri baygın olarak tesisin dolabındadır. Diğeri bir kez bu evrene gelmiş ve ötekide ikinci kez bu evrene gelerek paralel evrendeki oğlunu yine kurtarmıştır. Hepsinin amacı ise Dodo'nun hayatını kurtarmaktır. Bu olaylar yaşanırken tesis müdürününde suikastçılarla iş birliği içinde olduğu ortaya çıkacak ve aksiyon dolu bir kovalamaca sonrasında Dodo, hastaneye kaldırılacak ve bütün Xia'lar tesisin içinde bir araya gelecektir. Öncesine suçlarını itiraf eder şekilde müdür Cheng Yijie ve Cui Hu ölmüştür ve Chi Hu, ölmeden önce Amerika'da ki tesiste yapılan aynı deneyin sonuçlarından bahsetmiştir. Anlattığına göre solucan deliğinden geçenler kısa bir süre sonra aklını yitirmektedir ve Amerika'da ki tesiste bu yüzden isyan çıkmıştır ve bilim insanları öldürülmüştür.


Bu olayın gerçekliği üzerine iki kere solucan deliğinden geçmiş olan Xia, hiç geçmemiş olanı öldürmek isterken olay yerine bir kere geçmiş olan Xia gelecektir.

Ve burada iki kere solucan deliğinden geçmiş olan Xia'yı aklını yitirdiği ve zaten öleceği için öldürmek zorunda kalacaklar ve sonrasında hiç solucan deliğinden geçmemiş olan Xia'ya Dodo'yu emanet ederek, kendisininde zaten yapısı bozulan hücrelerinin yüzünden öleceğini bilerek, son kez oğlu ile telefonda konuştuktan sonra solucan deliğine girecektir ve orada bütün hücreleri dağılarak yok olacaktır. Geriye kalan ve hiç solucan deliğinden geçmemiş olan Xia'nın oğluna kavuşması sonrasında film son bulur.

Paralel evrendeki oğlunun hayatını kurtarmak için bir annenin verdiği mücadelelere tanık olacağınız, bir evrende aynı üç kişiliğin bulunması gibi sıra dışı bir olayın konu edildiği, heyecan verici görüntüleri ile yer yer dram ve gerilim sahneleri de bulunan aksiyon ve bilim kurgu filmidir.