Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

21 Aralık 2019 Cumartesi

Sinema: Koleksiyoncu 2 - The Collection - Koleksiyoncu Bir Psikopatın Toplu Katliamları... / Konusu, Özeti, Afişler

Koleksiyoncu 2 - The Collection

Oyuncular; Josh Stewart, Emma Fitzpatrick, Christopher McDonald
Yönetmen; Marcus Dunstan
Tür; Aksiyon, Gerilim, Korku

Konusu; Serinin ilkinde kaldığı yerden devam edilen filmde şimdide, koleksiyoncu psikopat katilin yaşadığı yer olan eski bir otele giden bir grup insanla yaşanan aksiyon ve gerilim dolu olaylar konu alınmaktadır.

Özeti; Arkin'ı son olarak ambülanstan alarak bir sandığın içinde götüren katil, bu seferde Arkin'i kullanıp bir eğlence mekanına saldırı düzenleyecektir ve bu sırada arkadaşları ile eğlenmeye gelen Elena'da oradadır. Elena, çocukluğunda geçirdiği trafik kazası yüzünden duyma zorluğu çeken ve varlıklı babası ile yalnız yaşayan genç bir kızdır. Arkadaşları ile gittiği barda, sevgilisinin kendisini başka bir kız ile aldattığını görünce O'na tokat atan Elena, bu yaptığı olay ile barda insanları öldürmek için fırsat bekleyen katilin dikkatini çekecek ve tuvalete giren Elena, karşısında bir sandık görecektir.





Hareket eden sandığı açınca içinden Arkin çıkacak ve yere yatmasını söylediğinde üzerilerinden bir ok geçecektir ve bu ok aynı zamanda barın içinde yaşatılması için hazırlanmış katliamı başlatan tuş olacaktır. Barın tepesinde bekleyen katil, bir tırmık makinesi sistemi hazırlamıştır ve kapıları kapatılmış barın üzerinden, içeride dans eden bütün insanların üzerine doğru bu makineyi çalıştırmaya başlayacaktır ve katliam şeklinde herkes ölecektir.

Bu sırada tuvalette olan Elena, panikle dışarı kaçacak, Arkin, kendi bağlarını çözüp kaçmayı başaracak ve katil herkesi öldürdükten sonra Elena'yı sandığa kapatarak götürecektir. Bu sırada Arkin, kaçmayı başarmıştır ve gözlerini hastanede açacaktır.

Kendine geldiğinde eşini yanında görecek ve birde psikopat koleksiyoncudan gelmiş bir çiçek bulacaktır. Bunun üzerine eşini annesine gönderecek ve kısa bir zaman sonra içeriye Elena'nın babası için çalışan güvelik uzmanı Lucello gelecektir ve Arkin'dan Elena'yı kurtarmaları için yardım etmesini isteyecektir. İstemeden bu yardımı yapmak zorunda olan Arkin, katilin kendisini kaçırdığı sırada sandığın içindeyken yol haritasını koluna çizmiştir ve bu sayede katilin kurbanlarını götürdüğü yere ulaşacaklardır. Katil, bütün kurbanlarını eski ve kullanılmayan bir otele götürmektedir ve Arkin ile birlikte 6 kişilik ekip olarak Lucello ve adamları bu otele gireceklerdir. Bu sırada içeride Elena, katilin insanlara yaptığı işkencelere tanık olacak ve odada olmadığı bir sırada sandığı açıp kaçmayı başaracaktır. Sonrasında otelin içinde saklanarak havalandırma yolundan kaçan Elena, bir odaya girecek ve burada da kendi gibi sandığa koyulmuş bir kadın görecektir ve sandıktan çıkardığı kadın, sonrasında Elena'ya ihanet edecek ve katilin tarafında hareket etmeye başlayacaktır.






Otelin içinde yüzlerce ceset ve su tanklarının içinde bedenleri parçalanmış cesetler vardır. Aynı zamanda bir çok yaralı ve akli dengesini kaybetmiş insanda vardır. Ve katil, getirdikleri insanların hepsine çok yüksek dozda uyuşturucu vermiştir ve bu yüzden hepsi saldırgan olmuşlardır. Bu sebeple içeri giren ekibe de saldıran insanların hepsini öldürmek zorunda kalacaklar ve otelin içinde bir kedi fare kovalamacası başlayacaktır.

Elena, yalnız başına otelden çıkmaya çalışırken bu sırada ekipten bir kaç kişi katil tarafından acı bir şekilde öldürülecek, bazıları tuzaklara takılacak ve ölecek ve sonrasında geriye sadece Elena, Arkin ve Lucello kalacaktır. Bu sırada Arkin, boş buldukları bir pencereden dışarıdaki insanlara silah ile ateş etmiş ve onların dikkatini çekmiştir. Bu yüzden dışarıdaki insanlar polisleri aramışlardır ve kısa bir süre sonra dışarısı içeri girmeye çalışan polislerle dolmuştur. 

Bunu fark eden katil, oteli ve içerideki her şeyi yakmayı planlayacak, bu sırada Elena ve Arkin'i de yakarak öldürmek isteyecek ancak öldüğü sanılan Lucello ortaya çıkarak katil ile mücadele içine girecek ve bu mücadeleye Arkin'da katılıp sonrasında katili yakarak etkisiz hale getirmeyi başaracaklardır. Bu olayların ardından Lucello ölecek ve yanan otelden sadece Elena ve Arkin kurtulacaktır. Ancak katil henüz ölmemiştir. Ve zaman geçip Arkin kendine gelince, yüzünü görmüş olduğu katilin evini bulacak ve bir gün evinde iken gizlice içeri girip, intikam almak için katili kendi yaptığı gibi bir sandığın içine sokacaktır ve film böylelikle son bulacaktır.

Oldukça fazla kan ve vahşet görüntüleri olan filmde bu sefer koleksiyoncu psikopatın toplu katliamlarına tanık olacaksınız. Serinin 2. olan ve diğerine göre aksiyonun daha fazla olduğu ve devam filminin de geleceği düşünülen etkili bir aksiyon, gerilim ve korku filmidir.