Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

12 Nisan 2020 Pazar

Sinema: Yıldız Savaşları: Bölüm 3, Sith'in İntikamı - Star Wars: Episode 3, Revenge of the Sith - 2005 - Bir Jedi Olan Anakin'in Darth Vader Oluş Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Yıldız Savaşları: Bölüm 3, Sith'in İntikamı - Star Wars: Episode 3, Revenge of the Sith - 2005

Oyuncular; Ewan McGregor, Hayden Christensen, Natalie Portman 
Yönetmen; George Lucas
Tür; Aksiyon, Savaş, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Film, Darth Sidious'un bitmek bilmeyen etki alanına şimdide Anakin girecektir ve O'nun öğrencisi olarak yeni yaşamında jedilere düşman bir Sith Lordu olacaktır.

Giriş Yazısı;
Savaş! Cumhuriyet, acımasız Sith Lordu Kont Dooku'nun saldırıları altında parçalanıyor. Her iki tarafta da kahramanlar var. Kötülük her yerdedir. Çarpıcı bir hareketle, şeytani droid lideri General Grievous, Cumhuriyet başkentine girmiş ve Galaktik Senato lideri başkan ( Şansölye ) Palpatine'yi ele geçirmiştir. Ayrılıkçı Droid Ordusu, kuşatılmış başkentten değerli rehinesiyle kaçmaya çalışırken, iki Jedi Şövalyesi esir başkanı kurtarmak için çaresiz bir misyona öncülük eder...







Özeti; Kenobi ve Anakin, istila altındaki cumhuriyetin gezegeni çevresinde droidlerle ve ana gemileriyle mücadele etmektedirler. Başkan esir alınmıştır ve O'nu kurtarmak için bulunduğu ana gemiye gireceklerdir. İçeride başkanın bağlı bir şekilde tutsak olduğunu görecekler ve yanlarına Sith Lordu Kont Dooku gelecektir.

Bu sefer ikisi birlikte Kont Dooku ile mücadele içine girecekler ve Kenobi, bu mücadele sırasında baygın düşmüşken Anakin, Kont Dooku'nun kollarını ışın kılıcı ile kesecek ve sonrasında Kont Dooku ölecektir. Başkanı kurtaran Anakin, Kenobi'yi de sırtlanacak ve yanlarında Artuditu ile gemiden çıkmaya çalışacaklardır. Ancak bu sırada gemide olan general Grievous komutasındaki droidlere yakalanacaklar ve onları generalin yanına götüreceklerdir. 

Bu karşılaşma sonrasında mücadele ederek aralarından çıkmayı başaran Anakin, Kenobi ve başkan, general Grievous'u ellerinden kaçıracaklardır. Başka bir gemiye kaçan Grievous, uzaktan kendi ana gemisini imha edecek ve içerisinde bulunan Anakin, Kenobi ve başkan, yarısı yok olmuş gemi ile gezegene inmeyi başaracaklardır. Bu başarı ile övgü alan Anakin'e birde Amidala'nın hamile olduğunu söylemesi mutluluk verecektir. Diğer tarafta kaçan Grievous, Darth Sidious ile görüşecek ve yeni emirlerini alacaktır. Aynı zamanda Kont Dooku'nun ölümünden sonra kendisine yeni bir öğrenci almayı düşündüğünü ve bu öğrencinin çok daha genç ve güçlü olduğunu söyleyecektir.






Bu sırada uykusunda Amidala'nın doğum sırasında öleceği ile ilgili rüyalar gören Anakin, bu durumdan çok korkacak ve açıklama getirmesi için usta Yoda ile görüşmeye gidecektir. Yoda, O'na korkularından ve kendisine bağlılık yapan şeylerden kurtulmasını söyleyecek ancak bu cevaplar Anakin'i tatmin etmeyecektir.

Ardından Kenobi, Anakin'e başkana dikkat etmesini söyleyecek ve bu söylemin üzerine başkan, Anakin'i jedi konseyine kişisel temsilcisi olarak atayacaktır. Bu görevlendirme ile bir usta olan Anakin'in ustalığını kabul etmeyen konsey üyeleri, O'nu konseye alacaklardır. Çünkü konsey, başkan Palpatine güvenmemektedir ve şimdilerde Anakin ile arası iyi olduğu için O'nun bütün hareketleri hakkında kendilerine rapor vermesi için Anakin'i görevlendireceklerdir. Kehanete göre Anakin, bütün Sith'leri yok edip güce denge getirecek kişidir ve bu konu O'nun kibire saplanmasına neden olacaktır. 

Ve sonrasında başkan ile görüşmeye giden Anakin, general Grievous'un Utapau gezegeninde olduğunu öğrenecektir. Bu haberi Anakin'e veren başkan, hem konseyi kötülemektedir hemde Anakin'in onlardan üstün olduğunu ifade etmeye çalışmaktadır. Jedilerin cumhuriyeti devirmek istediğini söyleyen başkan, aynı zamanda Anakin'i casus olarak yanına gönderdiklerini de anlamıştır. İçten içe Anakin'i etkilemeye çalışan başkan, Anakin'in gördüğü rüyada Amidala'nın öldüğünü ve bundan çok korktuğunu bildiği için, ölümü yenmiş olan bilge Darth Plagueis'in hikayesini anlatarak O'nu etkilemeye çalışacaktır.






Ölüme çare bulan bu bilge, kendi gücünün yok olmasından korktuğu için onları bir öğrencisine öğretmiştir ancak öğrencisi tarafından öldürülmüştür. Amidala'yı ölümden bu şekilde kurtarabileceğini düşündüğü için bu hikayeden etkilenen Anakin, artık hep bu gücü elde etmeyi düşünecektir. Diğer tarafta konsey içinde kararlar alınmaktadır ve usta Yoda, droidlerin saldırısı altında olan Kashyyyk gezegenindeki Wookie'leri desteklemek için bir klon ordusu ile bu gezegene gidecektir ve orada droidlerle savaşa girecektir.

Aynı zamanda konsey, general Grievous'u yakalaması için Kenobi'yi görevlendirmiştir ve Utapau gezegenine giden Kenobi, burada yerli halkın başkanlarının rehin olarak alındıklarını ve generalin üst katlarda ordusu ile gizlendiğini öğrenecektir. Bu haber üzerine gitmiş numarası yaparak generalin bulunduğu kata çıkacak ve 4 ışın kılıcı olan general ile aksiyon dolu bir mücadele içine girecektir. Aynı zamanda cumhuriyetin klon ordusu da gelmiştir ve droidlerle savaşmaktadırlar. Bu mücadele sırasında kollarını kaybeden general kaçacak ancak Kenobi, O'nu yakalayarak öldürecektir.

Diğer tarafta başkan yüzünden konseyden ve jedilerden şüphelenmeye başlayan Anakin, başkanla görüşmeye devam edip, bu şüphelerini büyütecek ve başkan O'na gücün karanlık taraflarını da öğrenmesi gerektiğini söyleyince, O'nun bir Sith Lordu olduğunu anlayacaktır. Ve bu durumu konseye bildirecek, konseyden 3 jedi aralarında Mace Windu ile başkanı tutuklamaya gelecekler ancak ikisi hayatını kaybedecek ve Mace Windu, başkanı Sith Lordu şekli ile ifşa ederek öldürmek üzere iken olay yerine gelen Anakin, bu duruma engel olacaktır ve bu durumdan istifade eden Sith Lordu, Mace Windu'yu öldürecektir.






Bu olay üzerine Anakin, başkan kılığına girmiş olan Darth Sidious'un istediklerini yapmayı ve öğrencisi olmayı kabul edecek ve zihnini O'na açacaktır. İlk iş olarak Anakin'den jedi tapınaklarındaki bütün jedileri ve vali Garvey'i öldürmesini isteyecektir. Aynı zamanda Darth Sidious, iş birlikçi bütün klon kumandanlarına mesaj gönderecek ve onlarda yanlarındaki bütün jedileri öldüreceklerdir.

Birde otomatik bir mesaj ile bütün jedileri tapınağa çağıracaklar ve burada onları öldüreceklerdir. Bu saldırı sırasında bir çok jedi ölecek ve Yoda, saldırıyı fark edip kendini koruyabilecek, Kenobi ise saldırı sırasında suya düşerek hayatını kurtaracaktır. Anakin ise tapınağa gidecek ve henüz jedi eğitimi alan çocukları da öldürecektir.

Sağ kalan iki kişi Yoda ve Kenobi, senatör Organa ile buluşacak ve plan yapmaya başlayacaklardır. Başkan kılığındaki Darth Sidious ise senatoda
bir toplantı gerçekleştirecek ve tüm üyelere, bütün jedilerin ihanet ettiğini, ölmesi gerektiğini, cumhuriyet sistemin değişeceğini ve adınında 1. Galaktik İmparatorluğu olacağını bildirecektir. Kurul bu kararını onaylayacak ve Anakin'de yeni görev olarak, ayrılıkçı olarak görünen ve kısa bir süre önce Darth Sidious için çalışan federasyon valilerini ve diğer birliklerin yöneticilerini öldürecektir. Bu sırada Kenobi, güvenlik kayıtlarına bakmış ve Anakin'in ihanetini görmüştür. Bunun üzerine Amidala ile birlikte Anakin'in yanına giden Kenobi, burada Anakin'in kendisini görünce Amidala'ya öfkeyle davrandığını görecek ve darp etmesi sonucu bayılan Amidala sonrasında ikisi de aksiyon dolu bir mücadele içine gireceklerdir. Kızgın lavlar üzerinde Kenobi ile mücadele eden Anakin, sonunda yenilgiye uğrayacak ve bacakları kesilip, yanarak olduğu yerde kalacaktır.





Diğer tarafta usta Yoda ise Darth Sidious ile bir mücadele içine girmiştir ama yenilgiye uğrayıp kaçmak zorunda kalmıştır. Anakin'in bu durumunu hisseden Darth Sidious ise
yanına gelerek hala hayatta olan Anakin'e yardım edecek ve Yoda, Kenobi ve Amidala'da bir araya geleceklerdir.

Bu sırada Amidala'nın doğumu başlayacak ve bir kız birde erkek çocuğu olacaktır. Ancak doğum sırasında kendisi ölecektir. Diğer tarafta Anakin ise Darth Sidious'un tedavisi sonrasında metalden kollar ve bacaklarla, tamamen siyah bir metal giysi ile yeni adı olan Darth Vader olarak ayağa kalkacaktır. Ancak Amidala'nın öldüğünü öğrenince çok üzülecektir. 

Son olarak Amidala'nın cenazesi yapılacak ve Yoda, Kenobi ve senatör Organa, çocukların ayrı yerlerde ve gizli olması gerektiğini düşünecekler ve kız olanı senatör Organa himayesine alacak, erkek olanı da Anakin'in ailesinin yanına, yani Tatooine gezegenine göndereceklerdir. Böylelikle film son bulacaktır.

İyilik için mücadele eden Anakin'in artık bir Sith Lordu olması gibi üzücü olayların yaşandığı, cumhuriyetin işgal edildiği bu bölümde bitmek bilmeyen aksiyon ve savaş sahneleri sizleri beklemektedir. Diğer bölümleri gibi heyecanın sürekli yaşandığı, sırası ile izlenmesini tavsiye edebileceğimiz aksiyon, savaş ve fantastik bilim kurgu filmidir.