Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

18 Kasım 2019 Pazartesi

Sinema: Acil Arama - The Call - 911 Acil Durum Hattında Çalışan Jordan'ın Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Acil Arama - The Call

Oyuncular; Halle Berry, Abigail Breslin, Morris Chestnut
Yönetmen; Brad Anderson
Tür; Aksiyon, Suç, Polisiye, Gerilim

Konusu; Film, 911 acil durum hattını arayan insanlara yardım eden bir operatörün yaşadığı heyecan, gerilim ve aksiyon dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Jordan, 911 acil yardım hattında çalışan ve işinde başarılı bir operatördür. Aynı zamanda polis olan Phillips ile birliktedirler ve çoğu kez işleri için birbirleri ile görüşmek zorunda kalırlar. Çok yoğun ve sabır isteyen bir mesleği olan Jordan, bir çok konuda insanlara yardım etmektedir ve kendisini arayan ve evine birinin girmek üzere olduğunu söyleyen genç kızın sonrasında işleri biraz daha gergin bir hal almaya başlayacaktır. Evin içinde yalnız olan genç kız, Jordan ile telefonda konuşarak ne yapması gerektiğini dinlemekte, bu sırada ise suçlu evin dışında kapıyı kırmaya çalışmaktadır.





Jordan, Leah isimli kıza bir odaya gidip kendisini kilitlemesini söyleyecek ve Leah, odaya girdikten sonra Jordan'ın yönlendirmeleri ile odanın camını açık bırakacak, aşağı ayakkabılarını atacak ve odadan kaçmış izlenimi vererek yatağın altına saklanacaktır.

Suçlu odaya girdiğinde her yeri arayacak ve son olarak pencereden bakınca Leah'ın ayakkabılarını aşağıda görecek ve kaçtığına inanıp evden çıkarken, Leah'ın kapattığı telefonu Jordan, merak ederek arayacak ve telefon sesini duyan katil yeniden odaya çıkarak Leah'ı bulup öldürecektir. Bu sırada telefonu eline alan katile Jordan, bunu yapmaması gerektiğini söyleyecek ancak katil yaptım bile diyerek Leah'ı öldürecek ve telefonu kapatacaktır.

Bu olay sonrasında suçu kendinde bulan Jordan, arama yaptığı için telefonun sesinin duyulması ile Leah'ın bulunduğunu düşünüp kendini suçlayacaktır. Sonraki günlerde Leah'ın cesedi bulunacak ve Jordan uzun bir süre kendine gelemeyecektir. Altı ay sonra 911 acil servis departmanında yeni gelen operatörlere kurs vererek öğretmenlik yapan Jordan, bu sırada yeni bir acil aramaya şahit olacak, işinde yeni olan operatör ne yapacağını bilemeyince mikrofonu Jordan alacak ve konuşmaya başlayacaktır. Bu sefer bir insan kaçırılma olayı ile karşı karşıya kalan Jordan, telefonu açan kişinin bir arabanın bagajına koyulmuş genç bir kız olduğunu öğrenecek, arabanın ve kaçıran kişinin hakkında bilgiler almaya çalışacak ancak kontörlü hattan aradığı için sinyal ile yerini saptayamayacaklardır. 





Bunun üzerine aksiyon ve gerilim dolu bir yaşam mücadelesine tanık olan Jordan, bütün ekiplere şüpheli araç hakkında bilgi verecek, Casey'in bagajın içinden arka stop lambalarını kırmasını ve elini çıkararak trafikteki diğer insanlardan yardım istemesini söyleyecektir.

Casey, Jordan'ın dediklerini yapacak ve arabanın arkasındaki bir aracın içinden 911 aranacaktır ve aracın yerini saptayacaklardır. Ancak arkasındaki araç yanına gelince şüphelenen zanlı, yolunu değiştirecek, bunun üzerine Jordan, Casey'den arabanın bagajında bulunan boyaları delikten dökmesini isteyecektir. Casey, bunu da yapacak ve ışıklarda durdukları bir sırada yandaki araç zanlıyı arabasından boya aktığı konusunda uyaracak, bunun üzerine arabasını durdurup bagaja bakarken O'nu uyaran aracın şoförü kendisinden şüphelenecek ve 911'i ararken Michael isimli zanlı O'nu da yaralayarak bagaja atacaktır. 

Bunun üzerine arabayı değiştirerek bagajda biri yaralı iki kişi ile yolculuk yapan Michael, bagajdaki adamın çığlıkları nedeni ile O'nu öldürecek ve sonrasında bir benzinciye geldiğinde yardım isteyen Casey'in sesini duyan benzinciyi de yakarak öldürüp kaçacaktır. Sonrasında hep dinlemede olan 911'den Jordan, Michael ile konuşmak zorunda kalacak ve sesinden Michael'in daha önce Leah'ı öldüren adam olduğunu anlayacaktır.





Bu sırada polisler Micahel'in kimliğini de bulmuşlardır ve kendisine ait özel bir kulübesinin olduğunu öğrenmişlerdir. Buraya gittiklerinde hiç bir şey bulamayacaklar ancak Casey'e kurtarılacağı konusunda söz veren Jordan, yerinde duramayacak ve kulübenin bulunduğu yere gidince yerin altında özel olarak inşa edilmiş bir alanı görecektir.

Buraya girince Michael'in daha öncesinden öldürdüğü kızların saçlarını alan bir psikopat olduğunu görecek, kız kardeşine ensest arzular besleyen Michael'in bu arzularını tatmin etmek için sarışın kızları kaçırıp kafa derileri ile birlikte saçlarını aldığını anlayacak ve bu sırada Casey'e de aynı şeyi yaparken arkasından gelerek kafasını yaralayacak ve Casey'i kurtaracaktır. 

Ancak sonrasında Michael kendine gelecek ve Jordan ile birlikte Casey, Michael'e karşı aksiyon dolu bir mücadele verdikten sonra O'nu yerin altındaki bu kapalı alanda zincirlere bağlı bir şekilde bırakıp gideceklerdir ve O'nu ölüme terk edeceklerdir. Bu gidişin sonrasında da film son bulur.

Acil yardım hattında çalışan insanların yaşadıkları zorlukların sinemaya uyarlanmış halini izleyeceğiniz, aksiyon, heyecan ve gerilimin hiç durmadığı ve Halle Berry'in baş rolünde oynadığı aksiyon, polisiye, suç ve gerilim filmidir.