Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

21 Kasım 2019 Perşembe

Sinema: Kutsal Geyiğin Ölümü - The Killing of a Sacred Deer - Ölümcül Bir Tuzak İle Mücadele Eden Bir Ailenin Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Kutsal Geyiğin Ölümü - The Killing of a Sacred Deer

Oyuncular; Colin Farrell, Nicole Kidman, Barry Keoghan
Yönetmen; Yórgos Lánthimos
Tür; Gizem, Dram, Gerilim

Konusu; Film, Kardiyolog cerrah olan Dr. Steven Murphy ile oftalmolog eşi Anna'ın iki çocuğu ile birlikte sakin bir şekilde yaşadıkları hayatlarını alt üst eden Martin'in Murphy ailesine yaşattığı gerilim dolu anları konu almaktadır.

Özeti; Dr. Steve Murphy, yaptığı bir ameliyat sonucunda Martin'in babasının ölümüne neden olmuştur ve bu yüzden Martin ile iletişimi kesememiş, O'nunla ilgilenmek zorunda kalmıştır. Psikolojisi bozuk bir çocuk olan Martin, Steve ile sık sık görüşmek istemektedir ve bu görüşmeler Steve'i git gide rahatsız etmeye başlamıştır.





Eşi Anna, oğlu Bob ve kızı Kim ile sakin bir hayat yaşayan Steve, Martin'i ailesi ile tanıştıracak, sonrasında Martin, Steve'i kendi evlerine de davet edecektir. Steve, Martin'in davetini kabul edip evlerine yemeğe gittiğinde annesi tarafından cinsel tacize uğrayacak, bu durumdan rahatsız olup evden ayrılacaktır.

Sonraki zamanlarda artık Martin ile görüşmeyi kesmeyi düşünen Steve, Martin'in gerçek niyetini öğrenince şaşkınlıktan ne yapacağını bilemeyecektir.

Steve'in oğlu Bob, birden bire ayaklarından felç geçirir ve yürüyemez hale gelir, bu duruma neyin sebep olduğunu bir çok test yapmalarına rağmen bulamamışlardır ancak bu sırada hastaneye gelen Martin, Steve'e eşinin ve çocuklarının yavaş yavaş öleceğini, önce ayaklarından felç geçireceklerini, sonra bedenlerinin açlık çekeceğini ve son evre olarak gözlerinden kan gelip öleceklerini söyleyecektir. Ancak Steve, içlerinden birini öldürürse diğerleri de düzelecektir. Martin, kendince böyle bir yöntemle babasının intikamını almaktadır ve bunu söyledikten sonra Steve'in yanından ayrılacaktır. Martin'in söylediklerini inandırıcı bulmayan Steve, ne kadar test yapsalar da, doktorlara gösterseler de Bob için bir çare bulamamışlardır ve Bob, açlık çekmeye de başlamıştır. Akabinde kızları Kim'in de aynı şekilde rahatsızlandığını öğrenecekler ve Steve, eşi Anna'ya her şeyi anlatacaktır.





Ailece artık bu durumu onların başına Martin'in getirdiğini bilmektedirler ancak hiç bir şekilde ispatlayamamaktadırlar. Sebebin ne olduğu bulunamamışlardır ve sıranın Anna'ya gelmesini beklemektedirler.

Steve, bu sırada Martin'i kaçırıp kendi evlerinde hapsedecek, bu durumu düzeltmesi için darp edip yaralayacak ancak akli dengesinde sorunlar olan Martin için acı çekmek zevk almak gibi bir durum olmuştur, bu yüzden bu yöntemlerin hiç bir faydası olmamıştır. 

Kısa bir süre sonra oğulları Bob üçüncü evreye geçecek ve gözlerinden kan gelmeye başlayacaktır. Bundan önce ise Martin'e iyi davranarak kalbini kazanmayı ve bu durumu düzeltmeyi düşünen Anna, Steve evde yokken O'nu göndermiştir ama Martin, yine kararından vazgeçmemiştir. Bu hastalığın çaresinin kendinde olduğunu söylemektedir ancak kesinlikle bilgi vermemektedir. Steve'in kendi gibi bir acı çekmesini ve ailesinden birinin öldürmesini istemektedir. Aile üyeleri bu durumu anladıklarına hepsi ölmek istemeyecek, babaları Steve'e yakınlık göstermeye çalışacaklar ancak Bob'ın gözlerinden kan gelmeye başlamasından sonra artık zamanları kalmadığı için Steve, hepsini bir odada toplayıp kafalarına bez geçirecek ve elindeki silah ile rastgele daireler çizip ateş etmeye başlayacaktır.



Bu yöntem sonrasında küçük oğulları Bob ölecektir ve sonrasında kızları da iyileşecektir.

Bob'un ölümünden sonra hep birlikte yemek yedikleri bir restoranda Martin ile karşılaşan ailenin görüntülerinden sonra film son bulur.

Martin'in Murphy ailesini nasıl hasta ettiği gibi bilinmez bir soru ile karşılaştığımız filmde, Anna'nın anneliği kesinlikle en çok sorgulanan konu olacaktır. Kendini çocukları için öne atması gereken sözde anne Anna, içlerinden birini öldürmeyi ve sonra yeniden çocuk yapabilecekleri gibi absürt bir cevapla Steve'i kandırmaya çalışmaktadır. Bu durum filmde en çok rahatsız eden şeylerden biridir. 

Aralarında hiç bir sıcaklık ve yakınlık olmayan aile üyelerinin başına gelmiş bir bela sonucu yaşanan gerilim dolu olayları izleyeceğiniz, gizem, dram ve gerilim filmidir.