Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

17 Kasım 2019 Pazar

Sinema: Karanlıklar Ülkesi 4: Uyanış - Underworld: Awakening - Lycanlar ve Vampirler İnsanlara Karşı... / Konusu, Özeti, Afişler

Karanlıklar Ülkesi 4: Uyanış - Underworld: Awakening

Oyuncular; Kate Beckinsale, Theo James, India Eisley
Yönetmen; Måns Mårlind, Björn Stein
Tür; Aksiyon, Fantastik, Korku

Konusu; Serinin dördüncüsü olan filmde lycanlar ve vampirler artık insanlarla savaşmaya başlamışlardır.

Özeti; Lycan ve vampirlerden yayılan bir virüs insanları etkileyeme başlamıştır ve insanlık bu virüsten korunmak için lycan ve vampirlere savaş açmışlardır. Askeri bütün güçleri ile ülkelerde lycan ve vampir avlayan insanlar lycan ve vampir nüfusunu oldukça azaltmışlardır. Bu olanlar üzerine bulundukları yerden kaçmayı planlayan Selene ve Michael, tam gitmek üzereler iken sahilde insanların saldırısına uğrayacaklar ve baygın haldeyken onları alıp tesislerinde üzerilerinde deneyler yapmak için götüreceklerdir.









Götürdükleri tesiste Michael ve Selene'yi donmuş bir şekilde kabinin içine yerleştirecekler ve aradan 12 yıl geçecektir. 12 yıl sonrasında kendisini donmuş halden uyandıran başka bir tesis deneği sayesinde Selene, kabinden çıkacak ve tesisteki bir çok kişiyi öldürerek kaçmayı başaracaktır.

Selene, denek 1 olarak adlandırılmaktadır ve denek 2 olarak kaçan kişi ise Selene'nin 12 yıl önce yakalandıkları sırada Michael'den olmuş olan kızıdır. Tesiste Selene'in hamile olması sayesinde embriyoyu alıp kızı büyütmüşlerdir ve ismi de Eve'dir. Ancak Eve'de babası gibi bir melezdir ve diğer vampir ve lycanlardan çok daha üstün özellikler göstermektedir. 

Melez olmasının dışında birde tesiste üzerinde yaptıkları deneyler sonucunda gücü çok daha fazla artmıştır. Bunlardan haberi olmayan Eve, annesi Selene'yi kurtardıktan sonra birbirlerinin gözlerinden görebilme imkanı sayesinde bir araya gelecekler, gözünden gördüğü kişinin Michael olduğunu sanan Selene, O'nun yerine kendi kızının olduğunu öğrenince çok şaşıracaktır. Bu sırada onlara David isimli bir vampir yardım edecek, peşlerindeki lycanlarla aksiyon dolu bir mücadele yaşandıktan sonra onları insanların vampir ve lycan avlamalarından geriye kalan vampirlerin yer altında yaşadığı gizli alana götürecek, burada yaralı olan Eve'ye ilk kez kan içirecekler ve hemen kendine gelecektir.





Aslında Selene'i ve Eve'i tutsak alan tesis çalışanları ve yöneticileri de insan taklidi yapan lycanlardan oluşmaktadır. Eve'nin DNA haritasını çıkararak kendilerini O'nun gibi yapmanın derdinde olan bu lycanlar, sonrasında yer altındaki vampirlerin yaşam alanını basacak ve aralarında dev lycanların olması sayesinde ve Selene'in onlardan biri ile mücadele ettiği sırada vampirlerin lideri Thomas, Eve'yi lycanlara gitmeleri için verecektir.

Bunun üzerine çok sinirlenen Selene, kızının kaçırıldığı tesise gidecek, Sebastian isimli bir insan ile işbirliği yapacaklar ve tesisin içinde kızını parçalara ayırmak üzereler iken buna engel olacak, ancak bu sırada Michael'in ölmediğini, başka bir odada dondurucu kabinde uyutulduğunu görecektir. Kabini kurşunla delerek Michael'in çıkmasını sağlayacak ancak kendisi kaçırılmaya devam eden kızını kurtarmaya gidecektir. 

Bu sırada dev bir lycan ile karşılaşacak, aksiyon dolu bir mücadele yaşandıktan sonra kızını kurtarmayı başaracaktır. Aslında Eve'de kaçırıldığı dolmuşun içinde iken kendine gelmiş ve çok güçlü olması sayesinde O'nu parçalamak isteyen Jacob'ı öldürmüştür. Sonrasında birbirine kavuşan anne ve kız, babalarını bulmak için bulunduğu odaya gidecekler ve kabinin içinden çıktığını fark edeceklerdir. Eve, babasının gözünden görmeye başlayacak ve çatıya çıkan Michael'i takip ettikleri sırada filmde son bulacaktır.

Bütün Karanlıklar Ülkesi film serileri gibi aksiyon yine çok fazladır. Lycanlar, bu sefer yapı değiştirmişlerdir ve dev boylara ulaşmışlardır. Selene ile Michael'in kızı olmuş, bu durum filme heyecan katmıştır. Serinin dördüncüsü olan film aksiyon ve fantastik korku filmidir.