Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

22 Kasım 2019 Cuma

Sinema: Sınır - Border - Bir Trol Olan Tina'nın Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Sınır - Border

Oyuncular; Eva Melander, Eero Milonoff, Jörgen Thorsson
Yönetmen; Ali Abbasi
Tür; Suç, Polisiye, Fantastik, Dram

Konusu; Film, insanlardan ayrı görüntüye ve yeteneklere sahip olan ve trol olarak adlandırılan Tina isimli bir varlığın yaşamını konu almaktadır.

Özeti; Tina, koklayarak hisleri algılama gibi bir yeteneği olduğu için bir gümrükte güvenlik işi ile uğraşmaktadır. Kaçak eşya geçirmeye çalışan insanları yakalamakta, aynı zamanda polislere de bu konularda yardımcı olmaktadır. Tina, dış görünüşü ile diğer insanlardan farklı gözükmektedir ve bu durum O'nu çocukluğundan bu yana yalnızlığa itmiştir. Babası huzur evinde bakım görmektedir ve fırsat buldukça O'nu ziyaret etmektedir. Aynı zamanda Roland isimli bir insan ile yaşamaktadır ve zamanını bu şekilde geçirmektedir. Çalıştığı bir gün gümrükten kendisi gibi görünen biri daha geçecektir ve O'nu aradıklarında aslında erkek gibi görünen bu kişinin kadın cinsel organı olduğu ortaya çıkacaktır.




Tina'da da bu tarz sorunlar vardır ve Vore isimli bu şahısın kendisi gibi olmasından dolayı şaşkınlık geçirmiştir. Sonraki zamanlarda Vore ile bir araya gelecekler, ve kendi hakkındaki gerçekleri öğrenmeye başlayacaktır.

Tina ve Vore aslında bir troldür. Kendilerini böyle tanımlamışlardır ve insandan daha farklı görüntülerinin olması yanında birde kuyrukları vardır, aynı zamanda çift cinsiyetlidirler. Ancak Tina ve Vore'in kuyrukları küçükken kesilmiştir ve Tina, çocukluğundan bu yana arkasındaki kesik bölümü bir kaza sonrası oluşan yara sanmıştır. Geçmişte Tina ve Vore gibi bir çok trol bulunmaktaymış ancak zamanla hepsi yok olmuşlardır. Kimilerinin üzerinde insanlar deney yaparak öldürmüş, kimileri de katledilmiştir. Vore, bu yüzden insanlara büyük bir nefret beslemektedir ve bu nefretini insanların çocuklarını kaçırarak, onlara zarar vererek dışa vurmaktadır. Tina ile Vore bu arada birlikte olacaklar, ve birbirlerinden hoşlanmaya başlayacaktır. 

Bu sıralarda ise Tina, gümrük işi ile uğraşırken bir adamın cep telefonunda yasak filmler olan bir hafıza kartı bulmuştur ve bunun üzerine bu adamın ilişkili olduğu eve gitmişlerdir. Bu evde çocuklar üzerine istismar yapılmaktadır ve Tina, bunu hissedip polis ortağı ile birlikte eve gizlice girerek görüntüleri bulmuşlardır ve zanlıları yakalatmışlardır.




Ancak sonrasında Vore'in evinde buz dolabında bir bebek görecek, ancak bir insan bebeği olmayan bu bebeğin Vore'in belirli aralıklarla doğurduğu bebek olduğunu öğrenecek ve Vore, bu bebekleri insanların bebekleri ile değiştirdiğini söyleyecektir.

Yakalanan zanlı ile iş birliği yapan Vore, kendisinin ifşa olmasına engel olmak için polislerin arabasındayken zanlıyı öldürüp kaçacak ama Tina, bunu yapanın Vore olduğunu anlayacaktır ve Vore, sonrasında bu çocuk istismarı yapanlara değiştirdiği insan çocuklarını verdiğini itiraf edecektir. 

İnsanlardan böyle intikam almanın derdinde olan Vore, Tina'nın tepkisi ile karşılaşacak ve sonrasında Tina'nın komşusunun çocuğuna da zarar vererek kaçacaktır ve kaçarken Tina'ya bir not bırakacaktır. Bir köprüde buluşmaları gerektiğini öğrenen Tina, Vore'u polislere ihbar edecek ve polislerle birlikte Vore'un yanına giderek, kendisinin kötü olmak istemediğini söyledikten sonra Vore'u tutuklatacaktır. Vore ise polislerin dalgınlığından faydalanıp kaçmayı başaracak ve polisler O'nu bulamayacaklardır. Bu olay sonrasında Tina, birde babası sandığı insandan kendisi ile ilgili gerçekleri duyacaktır. Zamanında Tina'nın gerçek annesi ve babası üzerinde deneylerin yapıldığı tesiste bakıcılık yaptığını ve ailesinin Tina'yı O'na emanet  ederek öldüğünü söyleyecektir.


Bunları duyan Tina, artık içinden geldiği gibi, yani bir trol gibi davranmaya başlayacak, hayatı istediği gibi yaşayacak, bu sırada kapısında bir paket bulacaktır.

Paketi açtığında içinden trol bir bebek çıkacak ve O'na bir böcek yedirdikten sonra, bebeğin mutluluğu ile film son bulacaktır.

Kendisi hakkında yanlış şeylere inandırılarak yıllarca başka biri olmaya zorlanmış bir varlığın, sonrasında kendisi hakkında gerçekleri öğrendiğinde yaşama tutunma çabalarını izleyeceğiniz, trol örneği gibi gerçek hayatta da bir çok ötekileştirilen ve başkası olmaya zorlanan insanların olduğu gerçeğini bize hatırlatan film, konusu itibarı ile suç, polisiye ve fantastik dram filmidir.