Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

20 Kasım 2019 Çarşamba

Sinema: Maske 2 - The Mask 2 - Son of the Mask - Maskeden Bir Çocuk Dünya'ya Geliyor... / Konusu, Özeti, Afişler

Maske 2 - The Mask 2 - Son of the Mask

Oyuncular; Jamie Kennedy, Alan Cumming, Liam Falconer
Yönetmen; Lawrence Guterman
Tür; Aksiyon, Fantastik, Komedi

Konusu; Serinin ikinci filminde bu sefer maskenin sahibi olan Odin'in oğlu Loki, dünyadaki maskesini aramaya gelmiş fakat maskeyi bulan kişi tarafından maskeden olmuş birde çocuk dünyaya gelmiştir.

Özeti; Çizgi roman karakterleri tasarlayan ve işinde henüz başarıyı tutturamamış, Tonya ile evli, aynı zamanda Otis isminde dünyalar tatlısı birde köpekleri olan Tim Avery, köpeğinin bulması sayesinde bir gün evinde maske ile karşılaşacaktır. Maskenin büyüsünden haberi olmayan Tim, O'nu bir kenara koyacak, bu sırada maskeyi aramak için dünyaya gelmiş olan Loki isminde bir Tanrı, maskenin taklitlerini bularak sinir krizleri geçirecektir. Odin'in oğlu olan Loki babası tarafından maskeyi bulmak için dünyaya gönderilmiştir ancak bulduğu bütün maskeler sahtedir.




Diğer tarafta Tim, cadılar bayramı için bir partiye katılmak zorunda kalacak, maskesinin olmaması nedeni ile Otis'in bulduğu bu büyülü maskeyi takmaya karar verecek ve partiye giderken arabanın içinde maskeyi takıp yeşil bir varlık haline dönüşecektir.

Partideki herkesle eğlenen ve oldukça komik anlar yaşatan Tim, sonrasında eve gelecek ve hep çocuk yapmak isteyen eşi Tonya ile yüzünde maske varken birlikte olacaklardır ve maskeye ait spermlerin kavgasından sonra içlerinden
biri yumurtaya ulaşacaktır. Ardından Tonya'nın hamile olduğunu öğrenecekler ama bu sırada Otis, maskeyi kendi kulübesinde toprağın altına saklayacaktır. Ne kadar arasa da maskeyi bulamayan Tim, sonrasında maskenin görüntüsünü kendi iş yerinde bir örnek olarak kullanacak, bu sayede terfi alacak ve zamanla oğulları Alvey büyüyecek ve maskenin özelliklerini göstermeye başlayacaktır.

Bu sırada Odin, oğlu Loki'ye maskeden bir çocuk olduğunu söyleyecek ve bunun üzerine Loki, çocuk ile aynı günde doğan bütün çocukların listesini alacak ve teker teker hepsinin evine giderek maskeyi aramaya başlayacaktır. Aynı zamanda Tim'im köpeği Otis, Alvey'i kıskanmaya başlamıştır ve maskeyi kendi takınca haylaz yeşil bir köpeğe dönüşmüştür. Bu yeni hali ile Alvey'i evden göndermeye çalışacak, aksiyon ve komedi dolu bir çok olay yaşanacak ama bunu başaramayacaktır. 




Bu sırada Alvey ile başı dertte olan Tim, Alvey'in üstün güçlerine karşı koyamadığı bir sırada kapılarına Loki gelecek ve sonrasında maskeden olan çocuğun Alvey olduğunu anlayacaktır.

Bunun üzerine Tim'den maskeyi isteyecek, Tim yerini bilmediği için Loki, onlara saldırmak üzere iken devreye Odin girecek ve Loki'nin bütün güçlerini elinden alacaktır. Bu hali ile hiç bir şey yapamayan Loki, sonrasında Alvey'in evine gidecek ve babası ile iletişime geçip yeniden güçlerini isteyecek ve Odin, O'na  güçlerini geri verip maskeyi bulması için bir saat süre verecektir, yoksa ebediyen dünyada kalacaktır. 

Bu sırada Tim'in evinde olan Loki, Alvey'i kaçıracaktır ve Tim'e maskeyi getirince alabileceğini söyleyecektir. Sonrasında kız arkadaşı köpek ile bir yemekte bulunan ve yüzünde maske olan Otis'den maskeyi alan Tim, Tonya ile birlikte Loki'nin yanına gidecekler ancak Loki, bu sırada Alvey ile çok eğlenmiştir ve O'na bağlandığı için vermek istemeyecektir. Bunun üzerine maskeyi Tim takacak ve Loki ile aralarında aksiyon ve komedi dolu bir mücadele yaşanacak, sonrasında kararı Alvey'in vermesini isteyeceklerdir.





Alvey ise ilk kez baba diyerek maskeyi çıkarmış olan Tim'i seçecek ve ardından bulundukları yere Odin gelecek, tam Loki'yi cezalandırmak üzere iken Tim, birbirlerinin aile olduklarını ve kıymetlerini bilmeleri gerektiğini söyleyip onlara maskeyi verecektir.

Bu olay sonrasında Odin ve Loki gökyüzüne doğru uçarak kendi alemlerine gideceklerdir. Son olarak Tim ile Tonya'da Tim'in başarılı çizgi film projesini izleyecekler ve yeni bebeklerinin geleceğini konuşurlarken film son bulacaktır.

Maske'nin asıl sahiplerinin ortaya çıktığı bu bölümde Tim'in köpeği Otis'in maskeyi taktıktan sonraki halleri oldukça eğlenceli film sahnelerindendir. Diğer bölümü gibi severek izleyebileceğiniz serinin ikincisi olan film aksiyon ve fantastik komedi filmidir.