Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

17 Kasım 2019 Pazar

Sinema: Ölümcül Deney 2: Kıyamet - Resident Evil 2: Apocalypse - T Virüsü İnsanlığa Yayılıyor... / Konusu, Özeti, Afişler

Ölümcül Deney 2: Kıyamet - Resident Evil 2: Apocalypse

Oyuncular; Milla Jovovich, Sienna Guillory, Oded Fehr
Yönetmen; Alexander Witt
Tür; Korku, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Serinin birinci bölümünde kaldığı yerden devam film, insanları zombiye çeviren T virüsünün nasıl halka yayıldığını anlatmakta ve Alice'in dışarı çıktıktan sonra zombilere ve Umbrella şirketine karşı verdiği yaşam mücadelesini konu almaktadır.

Özeti; T virüsü ilk olarak Raccoon City'de ortaya çıkmıştır. Umbrella şirketinden halka yayılan virüs bir çok insanı etkisi altına almaya başlamış ve şehir tam anlamı ile kaosa dönüşmüştür. Zombileşen insanların saldırına maruz kalan diğer insanlar ellerinden geldiğince saklanırken, onların arasından polislik görevi yapan Jill, silahı ile polis merkezine giderek zombileşen bütün insanları öldürmeye çalışacak ve herkese kaçmasını söyleyerek kendide Peyton isimli arkadaşı ile kaçmaya başlayacaktır.



Dışarıda bir kiliseye girecekler, burada kendileri gibi saklanan başka insanlarla karşılaşacaklar ancak kilisenin içinde zombilerin dışında birde Nemesis programına göre Umbrella şirketi tarafından üretilmiş vahşi yaratıkların olduğunu göreceklerdir.

Kilisenin içinde bu yaratıklara karşı mücadele verdikleri sırada aralarına motor ile gelen Alice'de katılacaktır ve geldiği gibi yaratıkların hepsini öldürmeyi başaracaktır. Sonrasında geriye kalanlarla beraber dışarı çıkacaklar, ancak Peyton, ısırılmıştır ve yanlarında birde Terri
isimli bir kadın vardır. Peyton'nin ısırıldığını ve yakında dönüşeceğini konuştukları sırada bir mezarlıktadırlar ve T virüsü mezarda yatan cesetleri de etkileyecek, mezarların içinden ölüler çıkıp Alice ve diğerlerine saldırmaya başlayacaktır. 

Diğer taraftan LJ isimli bir sivil, Umbrella şirketinin yeni ürettikleri ve denemek için insanların arasına gönderdikleri Nemesis programı yaratığının saldırısına uğrayacaktır ve yanında bir çok insan varken sonunda sadece kendisi hayatta kalacaktır. Nemesis programı ile üretilen yaratık, Alice'in dostu olan Matt'dir ve uzaktan Umbrella şirketi tarafından yönetilmektedir. Bu sırada olay yerine gelen Alice ve diğerleri de Nemesis ile karşılaşacak ve Peyton, Nemesis'in kurşunlarına hedef olarak ölecektir.





Alice ve diğerleri bu alana gelmeden önce yol üzerindeki çalan bir telefonu açmışlardır ve kendilerini kameralarla izleyen Umbrella şirketinde çalışan bir bilim adamı ile konuşmuşlardır. Anlaşmalarına göre Dr. Ashford'un kızı salgının başladığı sırada Raccoon City'de bir okulda mahsur kalmıştır ve O'nu kurtarmaları karşılığında onları Raccoon City'den nükleer saldırı yapılmadan önce çıkarmakla ilgili söz vermiştir.

Bu anlaşma üzerine Alice ve diğerleri, şehirden çıkabilmek için doktorun kızını aramaya gitmişlerdir ve yolda Nemesis ile karşılaşmışlardır. Sonrasında Nemesis'ten kaçmayı başaracaklar ve kızın bulunduğu okula geleceklerdir. Burada okula sığınmış güvenlik görevlileri ile karşılaşacaklar, üç kişi olarak giren bu güvenlik görevlilerinden sadece Carlos'un hayatta kaldığını göreceklerdir. Diğerleri zombiler ve zombileşmiş köpekler yüzünden ölmüştür. Bu köpekler Alice ve diğerlerine de saldıracak, aynı zamanda okulun içine geldiklerinde doktorun Angela isimli kızını ararken Terri'de zombi öğrenciler tarafından öldürülecek ve geriye Alice, Jill, Angela, LJ ve Carlos kalacaktır. 

Ancak Angela'da çok yoğun bir şekilde T virüsü vardır ve aynı şekilde bu yoğunlukta Alice'de de T virüsü bulunmaktadır. Angela'ya babası hastalığını iyileştirebilmek için T virüsünü enjekte etmiştir ama Umbrella şirketi bu virüsü alarak kötü emellerine alet etmişlerdir. Bu yüzden Angela'da T virüsü vardır ve yanında virüsün antisi bulunmaktadır. Alice'de ki T virüsü ise hücresel seviyede O'nunla bir bağ kurmuştur ve Alice'i zombileştirmemiş, aksine çok daha güçlü özellikleri olan bir varlık yapmıştır.




Isırılmış olan Carlos'a anti virüsü enjekte ettikten sonra Dr.Ashford ile anlaştıkları yerde helikoptere binmeye gidecekler ancak Dr. Ashford, Umbrella şirketi yöneticileri ile iş birliği içindedir ve Alice ile diğerlerini Umbrella şirketinin askerleri karşılayacaktır.

Helikoptere ulaştıklarında karşılarında bir çok asker ile Umbrella şirketinden Major Cain'i bulacaklar ve Cain, Alice ile Nemesis'i savaştırarak hangisinin daha güçlü olduğunu
anlamak isteyecektir. Alice, ilk başta bunu kabul etmese de arkadaşlarını öldürmek ile tehdit ettikleri için Nemesis ile kavga edecek, Nemesis'i yaraladığı sırada O'nun Matt olduğunu fark edecek ve öldürmekten vazgeçecektir. 

Sonrasında Nemesis ve Alice, diğerleri ile birlikte Major Cain ve askerlerine saldırmaya başlayacak, hepsini öldürdükten sonra Cain, zombiler tarafından öldürülecek, Alice, Angela, Jill, LJ ve Carlos helikopterle kaçmayı başaracak ancak bu sırada nükleer bomba atılacak ve bombanın etkisi ile helikopter yere düşecektir. Zaman geçince düşen helikopterin yanına Umbrella şirketi çalışanları gelecek ve ölmek üzere olan Alice'i bulup tesislerine götüreceklerdir. Bu sırada ise diğerleri gitmiştir. Tesiste Alice üzerinde tedaviler uygulayacaklar ve kendine gelen Alice, eskisinden daha güçlü ve insanları uzaktan etkileyebilen bir hale gelmiş olacaktır. Bunun üzerine Umbrella şirketinden yeniden kaçmayı başaracak, çıkışta O'nu Angela, Jill, LJ ve Carlos karşılayacak ve onlarla birlikte arabaya binerek bulundukları yerden uzaklaşırken film son bulacaktır.

Serinin ikincisi olan filmde T virüsünün halka nasıl bulaştığına tanık olacak, Nemesis programı yaratıkları ile tanışacaksınız. Serinin bütün filmlerinde olduğu gibi heyecanın ve aksiyonun hiç durmadığı, zombi, virüs ve salgın konulu aksiyon, gerilim, korku ve fantastik bilim kurgu filmidir.