Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

29 Kasım 2020 Pazar

Belli Başlı Yenilmezler Ekibi ( Marvel ) Karakterleri ve Hikayeleri - Avengers Team (Marvel) Characters

Thor

Asgard'ın yöneticisi Odin'in oğlu olan Thor, şimşek tanrısı olarak bilinmektedir ve kimselerin kullanmaya gücünün yetmediği çok özellikli çekici ile Yenilmezler ekibinin arasında oldukça önemli rolü ile bulunmuştur. Sarı saçları, sempatik tavırları ile zorluklarla alay edermişçesine savaşan Thor, Yenilmezler ekibinin vazgeçilmez bir süper kahramanıdır.


Loki

Asgard'ın yöneticisi olan Odin'in bir başka oğlu olan Loki ise kötülük tanrısı olarak bilinmektedir. Thor'un kardeşidir ve aslında buz devlerinin çocuğu olan Loki, Odin tarafından evlatlık olarak alınmıştır ve bu şekilde Thor ile kardeş olmuşlardır. Loki'nin bencil ve kurnazca düşünceleri, amaçları Yenilmezler ekibi için daima sorun olmuştur ve Thor, defalarca kardeşine karşı durmak zorunda kalmıştır. Aslında kötülüğü amaç edindiği çok açık olmasına rağmen bazı bölümlerde Loki'in iyilik mi yoksa kötülük mü yaptığı anlaşılamaz şekilde görünmüştür. Her zaman kendini düşünen, yıkıcı, bozucu, bencil amaçları ve düşünceleri ile Loki, üstün güçleri olan asası ile Yenilmezlerin düşmanları arasında yerini almıştır.


Hawkeye

Usta bir ok atıcısı olan Hawkeye, yani Şahin Göz, Yenilmezler ekibi ile birlikte kötülüğe karşı savaşan, mücadeleci bir yapısı olan ve çok iyi nişan alma ve görmek gibi özellikleri olan bir süper kahramandır.


Nick Fury

Nick Fury, S.H.I.E.L.D isimli organizasyonun kurucusu, yenilmezleri koordine etmekle uğraşan, olası sorunlarda merkezlik gibi görevleri bulunan, bir süper kahraman özellikleri olmasa da onlar gibi düşünebilen ve mücadele edebilen ve genellikle Yenilmezlerin sözlerine güvendiği dostları, S.H.I.E.L.D organizasyonunun yöneticisidir.


Casus Natasha Romanoff yani Black Widow

Usta bir casus olan Natasha Romanoff yani Karadul,  güzel görünümü ile düşmanlarını ustaca etkisiz hale getirmeyi bir yetenek haline getirmiş, dövüş sanatları konusunda uzman, oldukça zeki ve kararlı ve bu özellikleri ile bir süper kahraman olma özelliğini kazanmış, Yenilmezler ekibinin vazgeçilmez üyelerinden biridir.


Hulk

Robert Bruce Banner isminde bir bilim insanı olan Hulk, etkisi altında kaldığı kimyasallar sonrasında yeşil bir deve dönüşmüştür ve bu özelliği zaman zaman ortaya çıkmaktadır. Öfke gibi aşırı reaksiyonlar gösterdiği zaman Robert'ın içinden ortaya çıkan Hulk, sonrasında zapt edilemeyen yeşil bir deve dönüşmektedir ancak bu özelliği O'nu Yenilmezler için çalışan iyi bir süper kahraman olmaktan alı koymamıştır. Her şeye yetebilen gücü sayesinde Yenilmezler ekibi içinde oldukça önemli olaylarda mücadele etmiş olan Hulk, Yenilmezler ekibinin vazgeçilmez süper kahramanlarından biridir.  


Kaptan Amerika

İlk başta cılız bir Amerikan askeri olan Steve Rogers, yani Kaptan Amerika, üzerinde yapılan deneyler sonrasında bir insanın dört katı daha fazla şekilde metabolizması çalışmaya başlamıştır ve vibranyum maddesinden yapılmış kalkanı ile süper kahraman olmuştur. İlk Yenilmez olarakda bilinen Kaptan Amerika, ortaya çıktığı zamanlarda yaşadığı olaylar sonrasında buzların arasında yıllarca donmuş bir şekilde kalmıştır ve sonrasında bulunarak yeniden hayata dönmüş ve Yenilmezler ekibine katılmıştır. Hem duygusal hem de kararlı ve mücadeleci bir ruha sahip olan Kaptan Amerika, ilk yenilmez ünvanı ile bulunan bir süper kahramandır.


Demir Adam

Tony Stark isminde bir silah tasarımcısı, kendisine özel koruyucu robotik özellikleri olan bir zırh yapması ile Demir Adam olarak anılmaya başlanmıştır ve üstün teknoloji bilgileri ve yeteneği O'nu bir süper kahraman haline getirmiştir. Esprili tavırları ile Yenilmezler ekibine daima neşe katmaya çalışmış ve Yenilmezler ekibinin vazgeçilmez bir üyesi olmuştur.


Ultron

Demir Adam'ın geliştirdiği bir yapay zeka sistemi olan Ultron, amacına ters bir şekilde çalışmaya başlayınca kendisi gibi yapay zekaya sahip robotlar üretmeye çalışmıştır ve Dünya'yı ele geçirme planları yapmaya başlamıştır. Böyle bir ortaya çıkma halinden sonra Yenilmezlerle mücadele etmek zorunda kalmış ve sonunda yok edilmiştir. Yenilmezlerin karşısında duran özellikleri ile düşmanları arasında yerini almıştır.


Quicksilver ve Scarlet Witch

Quicksilver, çok hızlı hareket edebilme özelliğine sahip olan bir meta insandır ve ilk başta kardeşi Scarlet Witch ile birlikte Yenilmezlerin karşısında olmuş, sonrasında kardeşi ile birlikte gerçekleri anlayarak Yenilmezler ekibine dahil olmuşlardır ancak Quicksilver hayatını kaybetmiş, Scarlet mücadelesine devam etmiştir. Scarlet Witch, telekinetik özelliklerinin yanı sıra insanların zihinlerini etkileyebilme yeteneğine sahiptir ve bu olağan üstü özellikleri ile Yenilmez ekibi içinde bir çok başarılı iş yapmıştır.


Jarvis

Jarvis, Demir Adam'ın kendi tasarladığı bir yapay zeka sistemidir ve Ultron ile yaşanan olaylar sırasında zihin taşını kullanarak hayata gelmiş ve üstün özellikleri ile süper kahraman olarak Yenilmezler ekibine katılmıştır.


Thanos

Yenilmezler ekibini en çok uğraştırmış olan bir zorbadır. Sonsuzluk taşlarını ele geçirip kendince kainatta bir katliam yaparak düzeni getirmeye çalışmak gibi absürt bir amaca inanmış, kendisini iyi biri olarak tanımlayan ancak zorbanın ve kötülüğün temsilcisi olan Yenilmezler ekibinin baş düşmanıdır.


Dr. Strange

Doctor Stephen Vincent Strange ismindeki bir doktor, trafik kazası geçirmesi sonucu ellerini kullanamaması üzerine, kendine şifa olması amacıyla gittiği Nepal'de ki ruhsal bir şifa merkezinde büyücülük sanatını öğrenip kendisine çok özel güçler katması sonrasında bir süper kahraman olarak yaşamaya başlamıştır. Ve bu özellikleri ile ardından Yenilmezler ekibine katılmıştır ve kendisindeki zaman taşını korumakla ilgili mücadele etmiştir.


Örümcek Adam

Bir örümcek ısırığı sonrasında örümcek özellikleri gösteren bir gencin iyilik ile ilgili mücadele etmesi üzerine Demir Adam'ın dikkatini çekmiştir ve Demir Adam sayesinde Yenilmezler arasına katılmıştır. Demir Adam, kendisine güçlerini çok daha iyi kullanabileceği özel tasarım bir kıyafet hazırlamıştır ve Örümcek Adam bu kıyafetle çok daha güçlü bir süper kahraman olarak Yenilmezler arasındaki yerini almıştır. Hatta O'nun bu iyilik ile ilgili olan bakış açısını oldukça benimseyen Demir Adam, öldükten sonra Stark teknolojilerini O'na bırakmıştır.


Falcon

Robotik bir tasarım olan metal kanatları ile uçabilme özellikleri kazanmış olan Falcon, Demir Adam gibi kullandığı teknoloji ile kendisinin süper kahraman olarak anılmasına sebep olmuştur ve Yenilmezler ekibi ile birlikte iyilik için mücadele etmiştir.


Kara Panter

Uzaydan Dünya'ya düşen vibranyum isminde çok güçlü bir maddenin insanlar üzerinde kullanılması ile ortaya süper güçlü insan modeli çıkmaya başlamıştır. Ve Kara Panter'de bu insanlardan biri olarak Wakanda isimli Dünya'da herkesten gizlenen özel bir yaşam alanının kralı olarak var olmuştur. O'nun bu özellikleri ve iyilik ile ilgili olması Yenilmezler arasında yerini almasına neden olmuştur ve Thanos'a karşı Wakanda olarak oldukça fazla mücadele etmişlerdir.


Star Lord

Star Lord, yani Peter Quill dünyada doğmuş, çocukken annesinin ölümü sırasında galaksinin yağmacı varlıkları tarafından kaçırılmış ve bunun üzerine dünya dışında başka gezegen ve yaşam alanlarında yaşayarak bir haydut, usta bir hırsız olmuştur. Sonrasında Gamora, Yok Edici Drax, Rocket ve Groot ile tanışmış ve hep birlikte Galaksinin Koruyucuları ekibini oluşturmuşlardır ve iyilikle ilgili oldukları için, aynı zamanda Thanos'a karşı duruşları nedeni ile Yenilmezler ekibine katılmış, onlara bu mücadelelerinde yardım etmişlerdir.


Gamora

Gamora ise, Thanos ismindeki zorba tarafından çocukken ailesi öldürülüp kendisi kaçırılmış ve cerrahi yollarla genetiği değiştirilmiş, yeşil tenli canlı bir silah olmuştur, Thanos'un evlatlık kızı olarak büyütülmüştür. Ancak böyle olmasına rağmen Thanos'tan hep nefret etmiş ve yine Thanos tarafından ruh taşına ulaşmak için öldürülmüştür.


Rocket

Rocket, alt yaşam formunda bir sibernetik deney ürünüdür ve görüntüsü bir rakun şeklindedir. Oldukça sinirli ve komik, bir o kadarda cesur olan ve kararlı ve mücadeleci yapısı ile bir silah uzmanı olarak Galaksinin Koruyucuları ekibinin içinde bulunup, sonrasında onlarla birlikte Yenilmezler ekibine katılmıştır.


Groot

Groot, insansı bitki, dev boyda ve ağaç şeklinde olan, dalları uzayabilen, son derece güçlü ağaç adamdır. Dallarından küçük bir parça alınarak dikildiği zaman yeniden çocuk haliyle ortaya çıkabilme özellikli, bilgisayar oyunu tutkunu, çok sevimli ve sempatik, oldukça iyi ve sevgi dolu olan Groot, Yenilmezler ekibine Galaksinin Koruyucuları ekibi ile dahil olmuş ve ekibin en sevimli üyesidir.


Yok Edici Drax

Yok edici Drax ise, ailesi Ronan tarafından öldürülmüş ve bu yüzden Ronan'dan intikam almak isteyen son derece güçlü bir galaksi varlığıdır. Kaslı yapısı ve ilginç teni ile Galaksinin Koruyucuları ekibi ile birlikte çalışmış ve sonrasında onlarla beraber olarak Yenilmezler ekibine dahil olmuştur.


Nebula

Nebula, Gamora ile birlikte büyüyen Thanos'un evlatlık kızlarından biridir ve robotik ek özellikleri ile oldukça etkili güçlere sahiptir. Ancak ilk zamanlarda aranan bir korsan, suçlu olan Nebula, oldukça öfkeli ve sinirli tavırları ile sonrasında Yenilmezler ekibine katılmış ve Thanos'un yok edilmesinde onlara yardımcı olmuştur. 


Mantis

Dokunduğu şeyleri düşünceleri ile etkileyebilen, üstün zihinsel özellikleri olan ve başında antenleri bulunan, oldukça zarif ve narin yapısı ile Galaksinin Koruyucuları ekibine sonradan dahil olmuş ve onlarla birlikte Thanos'un yok edilmesi için Yenilmezlerle birlikte mücadele etmiş bir kahramandır.


Kaptan Marvel

Carol Danvers isimli askeri bir pilot olan bir kadının Marvel isimli komutanının ışık hızı motorunu patlatması sonrasında ortaya çok yüksek foton enerjisi çıkar ve bu gücü Carol Danvers'ın vücudu emer ve bu yüksek foton gücü ile bedeni bütünleşir. Bu bütünleşme sonucunda oldukça fazla güçlere sahip olan ve ismi kaptan Marvel olarak anılan Carol, Yenilmezler ekibinin son mücadelesinde onlara katılmıştır ve kendisindeki üstün güçlerle Yenilmezler içerisinde en güçlü süper kahraman olarak anılmaya başlanmıştır.


Karınca Adam

Bir kostüm aracılığı ile küçülebilme ve büyüyebilme özellikleri kazanan Scoot'ın, aynı zamanda karıncalarla da iletişim kurmak gibi yeteneklere sahip olması, Karınca Adam olarak ortaya çıkmasına neden olmuştur ve Thanos'un sonsuzluk taşlarını elde ettikten sonra bir çok insanı yok etmesi sırasında bir plan ile Yenilmezlere gelerek kaybolan insanları geri getirebilme yolunu göstermiştir. Bütün Yenilmezler ekibi gibi iyilikle ilgili olması O'nu da ekibe katmıştır ve Eşek Arısı olarak birde partneri bulunmaktadır.


Tesseract

Tesseract, sonsuz güce sahip bir enerji küpüdür ve bu küp başka boyutlardan Dünya'ya kapılar açabilmektedir. Uzay Taşı olarakda bilinmektedir.


Asgard

Tanrısal varlıklar olarak adlandırılan ve 9 diyara hükmeden Odin'in yönettiği, Thor'un ve Loki'nin ülkesidir.


S.H.I.E.L.D

Yenilmezleri yönlendiren ve bir merkez şeklinde kötülükle mücadele etmesi için kurulmuş çok gizli bir örgüttür.


Sonsuzluk Taşları
Uzay, Zihin, Zaman, Ruh, Güç, Gerçeklik

Kendi içerikleri ile ilgili özel güçleri bulunan taşlardır. Bu taşlara sahip olanlar taşların güçlerini kullanabilmektedirler ve Thanos isimli zorba, bu taşların hepsine birden sahip olarak bir katliam gerçekleştirmiştir.