Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

5 Aralık 2020 Cumartesi

Sinema: Altered Carbon: Resleeved - Yakuza Klanları Arasında Yaşanan Aksiyon Dolu Mücadelenin Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Altered Carbon: Resleeved

Oyuncular;  Ray Chase, Doug Stone, Kaiji Tang
Yönetmen;  Takeru Nakajima, Yoshiyuki Okada
Tür; Animasyon, Aksiyon, Suç, Bilim Kurgu

Konusu; İleri bir gelecekte geçen filmde yakuza klanları arasında yaşanan aksiyon ve suç dolu mücadele konu alınmaktadır.

Özeti; 21.yüzyılda insanlık evrende kolonileşmeye başladı. Dünyalarının sınırlarını genişletirken yaşamın kendisini de genişlettiler. Bilinç dijitalleştirildi ve bellek adı verilen cihazlarda depolandı. Dijital bilinç öz benliğe sahip oldu ve vücut değiştirilebilir bir kap haline geldi. Bu insan vücuduna beden denilen bir çağ, giyilip sonra çıkarılabilecek bir şey. Vücudun ölümü artık mutlak korku uyandırmıyor. Zenginler artık yıldızların yaşam süresine rakip olacak bir yaşam sürüyor. 

Latimer Gezegeninde Holly isimli bir kız, peşindeki takım elbiseli korumalardan kaçmaktadır ve liderlerinin O'nu istediğini söyleyerek Holly'i yakalayacaklardır. Holly ise bu gezegenden gitmek istemektedir ancak izin vermemektedirler. Bunun üzerine maskeli bir ninja savaşçısı gelecek ve korumaları öldürüp Holly'i kaçırmak isteyecektir ve bu sırada henüz yeni bedenini değiştirmiş olan Kovacs isimli bir adam, askere ait olan bu bedende kendine geldikten sonra Holly'i bu maskeli ninjadan kurtaracaktır. 





Holly, ünlü bir yakuza klanının özel dövmecisidir ve dövmeciler bu gibi klanlar için çok önemlidir. Tanaseda isimli adamın kiraladığı Takeshi Kovacs isimli bu adam, Holly'i kullanarak Tanaseda'nın öldürülen kardeşini araştırmak için klanın içerisine girecektir. 

Halef ismi verilen törende Tanaseda'nın kardeşinin ölümünün arkasındaki gizem yatmaktadır ve Kovacs, bu gizemi ortaya çıkaracaktır. Bu görüşmeyi özel bir teknoloji sistemi ile yapmışlardır ve Tanaseda, Holly ve Kovacs'ın yanından ayrıldıktan sonra Holly, yine kaçmaya başlayacak ancak bu sefer O'nu birleşmiş milletler askerleri durduracaktır ve kendilerine bilgi vermesini isterken Kovacs, olay yerine gelecek ve ardından onlara teknik olarak oldukça gelişmiş olan bir klana hizmet eden ninja bedenleri saldıracaktır. 

Askerler arasında Gena isimli bir kadında Holly'i korumak için ninjalarla savaşmıştır ve bütün askeri ekibi bu sırada öldürülmüştür. Ve Holly konusunda Kovacs ve Gena anlaşmazlık yaşasa da, sonunda Kovacs'ın istediği olacak ve Holly'in bağlı olduğu Mizumoto klanına gideceklerdir. Burada Mizumoto klanının gelecek lideri olan ve bir darbe hazırlığında olan Shinji ile tanışacaklar sonrasında klanın şimdiki yöneticisi olan Genzo ile kendisine dövme yaptırırken tanışacaklardır. Bu klanlarda dövme oldukça önemli bir konudur ve tüm bedenleri dövmelerle doludur. Ve Kovacs, burada Genzo ile görüşmesi sırasında Tanaseda'nın kardeşinin klanın şeref kuralı için öldüğünü öğrenecektir. Şeref kuralına göre liderler görevi bittiği zaman kendi bedenleri öldüğü gibi bilinçlerini de öldürmektedirler. Bu bilgiyi Kovacs, sanal gerçeklikle iletişim aracılığı ile Tanaseda'ya verecek ancak buna inanmayacaktır. Bu sırada Kovacs, Holly'in hikayesini öğrenecektir. 





Holly, aslında kafalarından vurulan ama bellekleri zarar görmeyen, dolayısı ile hala yaşayan ailesini aramaktadır ve Genzo, O'na ailesini bulmak ile ilgili söz vermiştir ve Holly, bu yüzden Mizumoto klanındadır. 

Bu sırada Holly'i öldürmesi için saldıran ninjaları Shinji'nin gönderdiği anlaşılacak ve koruma olarak yanında bulunan Kovacs ve Gena'dan kurtulmaya çalışacaktır. Bu yüzden çevrelerinde Genzo'nun adamları varken bir düzine ninja, Kovacs, Gena ve Holly'e saldıracak, bu sırada aksiyon dolu bir mücadele yaşanacak ve bütün korumalar öldürülecek ancak Kovacs, Gena ve Holly, kurtulmayı başaracaklardır. Ninjaları ise kaldıkları otelin resepsiyonunda hazırlamış özel bir savunma sistemi yok edecektir. 

Bu olaylar üzerine Kovacs, Holly'i öldürme sebeplerini anlayacaktır. Mizumoto klanının geleneğine göre liderlerin tüm vücuduna yapılan dövmelerde bir kod sistemi vardır. Bu kod sistemi liderlikten ayrılan kişinin belleğini de yok eden özel bir kod sistemidir ve bu kod sistemini dövmeler şeklinde bedenlere işlemeyi Holly bilmektedir ve bu gelenek bütün liderlere uygulanmaktadır. Shinji, yakında yeni lider olacağı için bu gelenekten kurtulmak istemektedir ve Holly'in ölümü bu yüzden önemlidir. Ve bu dövme teknolojisini Holly'den başka bilen yoktur. Tüm bunlar olurken Gena, Kovacs'ın kardeşi olduğunu anlayacak ve kendi bağlı olduğu birliklerden geri çekilmesi emri almış olmasına rağmen Mizumoto klanında kalarak abisini korumaya çalışacaktır. Ve veraset töreni başlayacak ancak törenden önce Genzo, Holly ile birlikte Shinji'yi kaçıracaklar ve Genzo, kendi bilincini Shinji'nin bedenine aktaracaktır ve törende ölen bu vesile ile aslında Shinji olacaktır ve Genzo, Shinji'in kılığında liderliğe devam edecektir. 






Bu gerçeği törene gelen ve kardeşini arayan Tanaseda ortaya çıkaracaktır ve aslında kendi babası olan Genzo'nun ölmediğini, sürekli beden değiştirdiğini anlayacaktır. Klan üyelerinin karşısında bu gerçeği ifşa edecektir ve Holly'de tüm bunlar üzerine dövmesindeki yok etme programını başlatmaya çalışacak ancak başarılı olamayacaktır. 

Bunun üzerine ailesinin belleklerini vermesini isteyen Holly'e, Genzo ailesinin bekleklerini yok ederek gösterecektir. Sonrasında klan üyeleride gerçeği öğrenecek ve Gena ve Kovacs ile birlikte Genzo'nun peşine düşeceklerdir. Ancak Genzo, ileri teknoloji ürünü olan bir yakuza kıyafeti giyecek ve bununla bütün klan korumalarını öldürecek, Kovacs ve Gena'yı da etkisiz hale getirecektir. 

Tam onları öldürmek üzere iken Genzo'nun oğlu olan Tanaseda olay yerine gelecek ve otelin yapay zeka sistemi olan Ogai'yi bu sahtekarlık konusunda aydınlatacak ve Genzo'ya şimdide Ogai, bütün silahları ile saldıracak ve O'nu kısa bir süreliğine etkisiz hale getirecektir. Bu saldırı sonrasında yıkılan enkazların altından ortaya çıkan Genzo, elbisesi hasar almış bir şekilde görünecek ve Kovacs ile aksiyon dolu bir mücadele içine girecek ve bu mücadeleyi Kovacs kazanacaktır. Sonunda mağlup düşen Genzo'nun  dövmesindeki öldürme programını Holly başlatarak yok edecek ve son darbeyi de oğlu Tanaseda yapacaktır ve böylelikle en başından bu yana klanın bütün liderlerini öldürerek kendi liderlikte kalan Genzo ölecektir. Son olarak Gena yanlarından ayrılacak ve Holly, özgürlüğüne kavuşacaktır ancak Kovacs, Tanaseda tarafından yeni bir görev için talimat alacak ve film böylelikle son bulacaktır.

Aksiyon dolu yakuza klanlarının birbirleri arasındaki mücadelesini izleyeceğiniz anime, aksiyon, suç ve bilim kurgu filmidir.