Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

1 Aralık 2020 Salı

Sinema: Geride Kalanlar - Left Behind - Birdenbire Yok Olmaya Başlayan İnsanlar ve Yaşanan Gerilim Dolu Anlar... / Konusu, Özeti, Afişler

Geride Kalanlar - Left Behind

Oyuncular; Nicolas Cage, Lea Thompson, Cassi Thomson
Yönetmen; Vic Armstrong
Tür; Aksiyon, Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; Film, Dünya'da birdenbire bir çok insanın yok olmaya başlaması ile gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Bir yolcu uçağı pilotu olan Rayford Steele, o gün için Londra seferine hazırlanmaktadır ve kızı Chloe'e hava limanına babası ile annesi hakkında konuşmaya gelmiştir. Ailevi sorunlarını konuştuktan sonra Rayford, uçağa binmiştir ve Chloe, hava limanında Buck Williams isimli bir ünlüyle tanışmış, aralarında olumlu bir elektrik olmuştur ve O'da Londra uçağına binmiştir. Chloe, babasının gitmesi üzerine annesi ve kardeşinin yaşadığı eve gidecek ve dindar olan annesi ile bu tutumu yüzünden biraz tartıştıktan sonra kardeşi ile alışveriş merkezine dolaşmaya çıkacaktır. Rayford'un uçağı ise havalanmıştır ve belirli bir süre yol aldıktan sonra birden bire bazı insanlar yok olmaya başlayacaktır, insanların elbiseleri kalacak ancak içerilerindeki bedenleri ile kendileri yok olacaklardır. 




Aynı şekilde alışveriş merkezinde olan Chloe'nin kardeşi de O'na sarıldığı sırada bu şekilde yok olmuştur ve hem uçakta hem de şehirde insanlar birden bire panik içine girmeye başlamışlardır. Şehirde kazalar olmaya başlamıştır, insanlar yağmalar yapmaya başlamıştır ve tam bir kaos yaşanmaktadır ve olanların nedenlerini kimse bilmemektedir. Aynı durum uçakta da söz konusudur ve çıkan kargaşayı durdurmak için kaptan basıncı düşürecek ve insanları sakinleştirip olanları anlamaya çalışacaktır. 

Bu sırada karşılarından bir uçak, içerisinde kaptanları kaybolmuş şekilde üzerlerine gelecek ve son anda yükselerek havada çarpışmaktan kurtulacaklardır. Ancak bu olay sırasında kanatları hasar alacak ve bu yüzden inişte zorlanacaklardır. Chloe ise kaos içindeki şehirde bir hastaneye gidecek ve buradaki bütün bebeklerin ve çocukların yok olduğunu öğrenecektir. 

Bu olayda özellikle çocuklar yok olmuştur ve bütün Dünya'da gerçekleşmiştir. Chloe, eve gittiğinde annesinin de yok olduğunu görecektir. Uçakta ise kızı kaybolan bir anne, bunu kızının babasının yaptığını düşünecek ve elindeki silahla herkesi tehdit etmeye başlayacaktır. Tüm bunlar üzerine herkes bu durumun İncil'de yazıldığı gibi biranda milyonlarca insanın yok olmasından bahsetmesi üzerine Tanrı'nın işi olduğunu düşüneceklerdir. Chloe ise kiliseye gidecek ve peder ile görüşecek, pederde O'na bunların Tanrı'nın işi olduğunu söyleyecek ancak Chloe, buna inanmayacak ve pederin yanından ayrılacaktır. Rayford ise bu karışıklıkta inecek bir pist bulamayacak ve kule ile görüştüğünde O'na boş bulduğu bir araziye inmesini söyleyeceklerdir. Chloe ise yaşananlardan ötürü kendisini çok kötü hissedecek ve yüksek bir yere çıkarak intihar etmeyi düşünürken O'nu babası ve Buck arayacaktır ve bu mutlu haber üzerine intihar etmekten vazgeçecektir. 





Ve Buck ile babasının iniş için uygun pist bulamadıklarını söylemesi üzerine harekete geçen Chloe, bir alışveriş merkezinin kapalı olan alanına inmeleri için imkan sağlayacaktır ve inmelerine dakikalar kala içinde bir çok yolcu olan uçağı bu alana indireceklerdir. 

Chloe'nin azimli çalışmaları sonrasında hiç kimse yara almadan uçağı indirmeyi başaracaklardır. 

Herkes uçaktan indikten sonra yaşananların Dünya'nın sonu olduğunu söyleyen Buck'a Chloe, bunların henüz başlangıç olduğunu söyleyecek ve film böylelikle son bulacaktır.

Birdenbire insanların yok olmaya başlaması sonrasında yaşanan gerilim dolu anların konu edildiği aksiyon, gerilim ve bilim kurgu filmidir.