Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

5 Aralık 2020 Cumartesi

Sinema: Sihirli Kedi - Neko no ongaeshi - The Cat Returns - Prens Bir Kedi ile Tanışan Yardım Sever Kız Haru'nun Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Sihirli Kedi - Neko no ongaeshi - The Cat Returns

Oyuncular; Chizuru Ikewaki, Yoshihiko Hakamada, Aki Maeda
Yönetmen; Hiroyuki Morita
Tür; Animasyon, Macera, Komedi

Konusu; Film, yardım sever bir kız olan Haru'nun bir kediye yardım etmesi sonrasında kediler diyarına girmesine kadar gelişen macerasını konu almaktadır.

Özeti; Annesi ile birlikte yaşayan sevimli kız Haru, o gün okula gidecek ve okuldan dönüşte arkadaşı ile birlikte kaldırımda yürürken, ağzında bir paket taşıyan kedi göreceklerdir ve bu kediyi belirli bir süre izleyince, kedinin karşıya geçmeye çalıştığını fark edeceklerdir ve kedi karşıya geçerken ağzındaki paketi düşürecek ve onu almaya çalışırken bir kamyon ona doğru gelecektir. Bunu gören Haru, bu duruma müdahale edecek ve ani bir hareketle kediyi yoldan almayı başaracak ve kedinin hayatı kurtulacaktır. Kaldırıma çıkan Haru, biraz sonra önüne baktığında kedinin ayağa kalktığını ve kendisi ile konuştuğunu görecektir. Kedi, Haru'ya kendisini kurtardığı için teşekkür edecek ve minnettarlığını daha sonra göstereceğini söyleyerek yanından uzaklaşacaktır. Eve giden Haru, bu durumu annesine anlatacak ancak annesi O'nun ne demek istediğini anlamayacak ve Haru'da bu durumun çocukken kedilerle anlaşması şeklinde bir olay olduğunu düşünecektir. 




Ve gece herkes uyuduğunda dışarıdan kedi sesleri gelince uyanan Haru, dışarı çıkacak ve ayakta yürüyen bir kedi sürüsünün geldiğini görecektir. Bu kedi sürüsü, krallarını taşımaktadırlar ve bugün Haru'nun kurtardığı kedide kralın en sevdiği oğludur ve kral, Haru'ya bu yaptığı iyilik için teşekkür edecek ve O'na bir hediye verecektir. Hediye bir program anlaşmasıdır ve Haru'nun artık başına hep iyi şeyler gelecektir ve sayısız mutluluk yaşayacaktır. 

Sonrasında kral ve kediler yanından ayrılacaktır. Ertesi gün uyandığında kapısının önünde büyümüş kedi otları bulacak, dışarı çıktığında sokak kedileri tarafından takip edilecek ve okula gittiğinde özel dolabında paketlenmiş fareler bulacaktır. Bunların ne anlama geldiğini anlamayan Haru, kendisindeki programa bakınca dün gece yaşananların gerçek olduğunu anlayacak ve bu sırada kral kediyi temsil eden bir kedi ile karşılaşacak ve kedilerin kendi sevdiği şeyleri Haru'nun seveceğini düşünerek bunları yaptığını anlayacaktır. 

Bunun üzerine Haru, kedi krallığına davet edilecek ve kral kedi, oğlu ile Haru'yu evlendirmeyi düşünecektir. İlk başta bu fikir saçma gelse de sonrasında bu durumu mantıklı görebilen Haru, bu sırada bir ses duyacak ve ses O'na kedi işleri ofisini bulmasını söyleyecek, bunun için kavşaktaki büyük beyaz kediyi bulması gerekecektir. Kavşağa giden Haru, burada büyük beyaz kediyi bulacak ve kedi O'na kendisini takip etmesini söyleyince onu takip eden Haru, bir çok gizli yollardan geçtikten sonra başka bir boyutta olan kedi kasabasına gidecek ve burada kedi işleri ofisine ulaşacaktır. Buradaki en büyük apartmanlar bile Haru'nun boyundadır ve kediler ayakta yürümekte, insanlar gibi yaşamaktadır. Burada Muta, Toto ve Baron ile tanışacak ve insanların tasarladığı şeylerin, heykellerin bir ruha kavuştuğunu ve canlandığını öğrenecektir. 




İnsanlar kalpten, severek bir şeyler tasarladığında onlar burada canlanmaktadır. Baron ve karga Toto'da böyle bir varlıktır. Hep birlikte Haru'yu kedi krallığına götürmeye çalışacaklar ancak bu sırada kedi krallığından gelen kedi sürüsü Haru'yu kaçırarak götürecektir ve Muta, Toto ve Baron'da onların peşlerinden gidecek ve özel boyutlar arası açılan bir çok kapıdan içeri gireceklerdir ve kedi krallığına ulaşacaklardır.

Burada Haru, kediler kadar küçülecektir ve kedi sarayına götürülecektir. Muto ile birlikte saraya giden Haru, burada krala kedi olmadığı için evlenmek istemediğini söylemeye çalışacak ancak kral, Haru'yu da kedi yapacaktır. Kedi gibi kulakları, dişleri ve patileri olacaktır. Ancak bu durumdan hiç memnun kalmayan Haru, Muto'dan yardım isteyecek ancak Muto'da kedi jölesinin içinde düştüğü için yardım edemeyecektir ve kralın zorlaması ile evlenmeyi kabul etmek zorunda kalacaktır. 

Ancak diğer dostları da gelmişlerdir ve Baron, düğün alanına gelerek Haru'yu ve Muto'yu kurtaracaktır ve gizli bir geçitten saraydan çıkmayı başaracaklardır. Ancak kedi krallığında bir kule vardır ve krallıktan çıkış bu kulenin ucundadır ve kuleye ulaşmak için labirenti geçmeleri gerekmektedir. Aynı zamanda gün ağarmadan krallıktan çıkmaları gerekmektedir yoksa Haru, tamamen kedi olarak kalacaktır. Zorlu bir mücadele sonunda peşlerindeki kedi askerlerden kaçarak labirenti aşacaklar ve sonrasında kuleye çıkacaklardır. Ancak kral, uzaktan kumandası ile kuleyi yıkacak ve çıkışa ulaşamayacaklardır. Bu sırada kralın oğlu seferden gelecek ve babasının bu yaptıklarını kesinlikle kabul etmeyecek ve Haru ile evlenmek istemeyecektir. Tüm bunlar babasının planıdır ve Haru, artık özgür kalacaktır. Haru, burada Yuki ile tanışmıştır ve Yuki, Haru'nun küçükken beslediği yavru kedidir ve prens, Yuki ile evlenecektir. 




Ancak kral, bu durumdan hiç hoşlanmayacak ve Muto'nun da yıllardır aranan bir suçlu olduğunu duyunca Haru'nun gitmesine izin vermeyecek, Baron ile bir mücadele içine girecektir ve Baron, kralı mağlup edecektir. Bu sırada çıkıştan geçen Haru, yeniden insan olacak ancak çıkış gökyüzündedir ve Dünya'ya düşerken Muto ve Baron'da O'nunla gelecek ve yere çok yaklaştıkları sırada karga dostları Toto, kendi arkadaşları ile onları havada iken kurtaracaktır ve hepsinin hayatı kurtulacaktır. Ve dostları ile ayrılan Haru, ihtiyacı olduğunda onlara ulaşmak üzere evine annesinin yanına dönecektir ve hayatına kaldığı yerden devam edecektir. Böylelikle film son bulacaktır.

Yardım sever ve oldukça iyi niyetli olan Haru ismindeki bir kızın kedi prensle tanışması sonrasında yaşananların konu edildiği, oldukça sevimli bir hikayesi olan anime, macera ve komedi filmidir.