Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

1 Aralık 2020 Salı

Sinema: Taşıyıcı Anne - When the Bough Breaks - Mutluluk Yerine Bela Getiren Taşıyıcı Bir Anne... / Konusu, Özeti, Afişler

Taşıyıcı Anne - When the Bough Breaks

Oyuncular; Morris Chestnut, Regina Hall, Romany Malco
Yönetmen; Jon Cassar
Tür; Dram, Gerilim

Konusu; Film, bir bebek sahibi olmak isteyen John ve Laura çiftinin taşıyıcı bir anne bulması ile gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; John ve Laura çifti uzun uğraşlar sonucu çocukları olmaması nedeni ile bir taşıyıcı anne ile anlaşarak çocuk sahibi olmak istemektedirler. Bununla ilgili kuruluşlara başvuran çift, Anna isimli bir kadınla tanışacaklar ve bunun için uygun taşıyıcı anne olduğunu düşüneceklerdir. Bunun üzerine Anna ile tanışıp, sevgilisi ile akşam yemeğe davet edecekler ve birbirlerini daha iyi tanıyacaklardır. Daha önce 3 defa düşük yapan Laura'nın son canlı embriyosu kalmıştır ve onlar için bu durum çok ciddidir. John bir avukat, Laura ise usta bir ahçıdır ve kararlarını verdikten sonra embriyonun Anna'ya yerleştirilmesi işlemini başlatacaklar ve bir kaç gün sonra Anna'ın kendi çocuklarına hamile olduğu haberini alacaklardır. Ancak Anna'nın sevgilisi sorunlu biridir ve doktor kontrollerine Anna'yı götürmediği gibi o gün Anna'ya şiddet uygulamıştır ve polisler tarafından alıkonulmuştur. Ve sevgilisi Mike'ın Anna'nın peşinde bir tehdit olduğu için John, Anna'nın kendileri ile kalmasını istemiştir. 





Bunun üzerine Mike, karakola götürülecek ve Anna'yı evine bırakan John, avukat olmasından dolayı suçlar üzerine oldukça bilgilidir ve bir çok suç dosyası hazırlayarak Mike'ı ziyaret edecek ve bir daha Anna'ya yaklaşmaması hakkında O'nu tehdit edecektir. Ve Anna, artık onlarla birlikte yaşayacak ve iş yerinden ayrılmasını sağlayıp Anna'ya bir araba alacaklardır ve doğum olana kadar kendi evlerinde oldukça rahat bir şekilde yaşamasını sağlayacaklardır. 

Ancak belirli bir süre geçtikten sonra Anna, yine Mike ile görüşmeye başlayacak ve Mike, bebeği onlara vermemesi ve bunun karşılığında daha çok para alması konusunda Anna'yı yönlendirecektir. Anna bunu kabul etmese de tehdit ederek bunu yaptıracaktır. 

Sonrasında Anna, Laura'nın özel eşyalarını karıştırarak O'na ait elbiseleri giymeye başlayacak ve bir yandan da John'un aklını almaya çalışacaktır. Laura evde yokken John'a erotik pozlar verecek, bununla da kalmayıp iş yerine erotik videolar gönderecektir. Ancak John, bu yaptığına tepki gösterecek ve bir daha kendisine böyle davranmamasını isteyecektir. Sonraki günlerde evde kimse yokken Mike eve gelecek ve Anna'yı söylediklerini yapması konusunda tehdit etmeye devam edecektir ve artık bu duruma dayanamayan Anna, bir gece Mike'ın evine giderek O'nu öldürecektir. Ve John'a olan tacizlerine ara vermeyen Anna, istediği cevapları alamayınca John'u bebekle kaçmak konusunda tehdit edecek ancak John, yine O'na taviz vermeyecektir. Bunun üzerine John, iş yerinden Anna'nın kendisine gönderdiği videolarının yönetim kurulu tarafından fark edildiğini öğrenecek ve işsiz kalma ihtimali karşı karşıya kalacaktır. Bu sırada John, Mike'ın kimliği ve ne yaptığı ile ilgili bir araştırma yapılmasını istemiştir ve sonuçların içinde Anna hakkında bilgilerde vardır ve Anna'nın geçmişi araştırıldığında üvey babasını öldürmüş olan tehlikeli biri olduğu ortaya çıkacaktır. 





Sonraki günlerde iyice çığırdan çıkan Anna, bir gece John'un kendisi ile birlikte olmasını isteyecek ve bu olmayınca, kendisini öldürmek ile tehdit edecektir. Laura'ya hissettirmeden Anna'yı idare etmeye çalışan John, Anna'nın çıldırarak dışarı kaçması ve kapılarının önüne polislerin gelmesi ile artık olayı Laura'ya da anlatmak zorunda kalacaktır. 

Anna, polislerin yanında John'u cinsel taciz ile suçlayacak ve arabasına binerek onların yanından ayrılacaktır. Duydukları karşısında şaşıran Laura, John'un masum olduğuna inanacak ve bir çözüm aramaya başlayacaklardır. Anna, bir eczaneden hamileliği bitirmek için ilaçlar almıştır ve bunu öğrenen John ve Laura, bir plan yapacaklar ve John'un Anna'ya aşık gibi davranmasını sağlayacaklardır. John, Anna'ya istediğini verecektir ve bu sayede çocuklarını kurtaracaklardır. 

Sürekli John'u arayarak eşinden ayrılmasını isteyen Anna ile buluşan John, O'na aşık olduğuna inandıracak ve O'nu çiftlik evlerine götürecektir. Laura'dan boşanacağını söyleyen John, bir aşk oyunu içine girmek zorunda kalacaktır. Anna ile birlikte oldukları bir sırada Laura'nın yanına boşanmakla ilgili bazı belgeleri almaya gittiğini söyleyen John'u takip eden Anna, evlerinde Laura ile John'un samimi görüntülerini görünce kendisine bir oyun oynandığını anlayacak ve John'a doğum başladı şeklinde yalan bir mesaj gönderecek ve John evde yokken Laura'yı öldürmeye çalışacaktır. Bu sırada hastaneye giden John, Anna'nın yalan söylediğini öğrenecek ve Mike'ın evine gidince cesedini görecek, bunun üzerine Anna'nın Laura'ya zarar vermek istediğini anlayıp panikle eve gidecektir. Bu sırada Anna, evde Laura'nın kedisini öldürmüştür ve O'na saldırmaya başlamıştır. Ancak bu saldırı sırasında Anna'nın doğumu başlayacak ve Laura'da bayılacaktır. 




Sonrasında hastaneye giden Anna, doğumu yapıp bir erkek çocuk doğuracak ve ortalıktan kaybolacaktır. Laura ise hastanede tedavi görecektir. Ve araştırdıklarında Anna'nın çiftlik evine gittiğini anlayacaklar ve Laura ile John, çiftlik evine giderek gizlice bebeği alacaklar ancak bu sırada onlara direnen Anna, tüfek ile saldıracak ve sonrasında Laura tüm bunlara dayanamayıp araba ile ezerek Anna'yı öldürecektir ve film böylelikle son bulacaktır.

Bir bebek sahibi olmak için taşıyıcı anne bulan bir çiftin yaşadığı gerilim dolu anlara tanık olacağınız dram ve gerilim filmidir.