Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

11 Kasım 2019 Pazartesi

Sinema: Buz Devri 5: Büyük Çarpışma - Ice Age: Collision Course - Uzaydan Gelen Dev Bir Asteroite Engel Olmaya Çalışan Buz Devri Canlıları... / Konusu, Özeti, Afişler

Buz Devri 5: Büyük Çarpışma - Ice Age: Collision Course

Oyuncular; Ali Poyrazoğlu, Yekta Kopan, Haluk Bilginer
Yönetmen; Mike Thurmeier, Galen T. Chu
Tür; Aile, Macera, Animasyon

Konusu; Buz Devri canlıları şimdide uzaydan dünyaya çarpmak üzere olan dev bir asteroite engel olmaya
çalışacaklardır.

Özeti; Buz Devri filmlerinin sevimli sincabı yine meşe palamuduna kavuşmaya ve onu saklamaya çalışırken buzulların arasından bir ufoyu ortaya çıkaracaktır ve bu ufonun içinde yaşanan aksiyon dolu komik olaylar sonrasında uzayda gezegenlerin dizilimine sebep olacak ve dev bir asteroitin dünyaya doğru yol almasını sağlayacaktır. Bu olay yaşanırken dünyada Manny ve Ellie'nin evlilik yıl dönümleridir ve O'na sürpriz hazırlayan Ellie, sonrasında gökyüzünde patlayan asteroit parçalarını Manny'nin kendisine hazırladığı yıl dönümü hediyesi sanacak ancak bu yanlış algı uzun sürmeyecek, ardından gelen asteroit parçaları dünyaya çarpmaya başlayacak ve bütün buz devri canlıları canlarını kurtarmak için saklanmaya başlayacaklardır.






Saklandıkları mağarada canlarını kurtaran Manny ve sürüsü sonrasında ortaya çıkacak ve bu sırada yer altındaki dinozorların mekanında bulunan sansar Buck, yüz yıllar öncesinden dünyaya çarpan asteroidlerle ilgili yazıtlar bulmuştur ve dünyaya çarpacak olan bu asteroide engel olmak için yeryüzüne çıkmaya çalışmaktadır.

Buck'ı bir delikten yukarı çıkarken bulan Manny ve diğerleri, Buck'ın anlattıklarına kulak verecekler ve uzaydan gelen asteroite engel olmak için yeryüzünde bulunan ve onu çeken parçasını uzaya fırlatma planını uygulamaya çalışacaklardır.

Yapacak başka çareleri olmayan ekip, hep birlikte yeryüzündeki asteroitin parçalarının olduğu yere doğru yol alırlar. Bu sırada Buck'ın peşinden yer altından uçan vahşi dinozorlar gelmiştir ve O'ndan intikam almak istemektedirler. Üç kişilik aile olan bu dinozolar, Buck ve diğerlerini takip edecek, uygun buldukları bir sırada saldıracaklardır. Ancak yol üzerinde Buck ve Manny'nin sürüsünün başına çok ilginç ve macera dolu olaylar gelecek, asteroitin parçalarının oluşturduğu enerji yüzünden zor zamanlar yaşayacaklar ve sonunda yeryüzündeki asteroitin en büyük parçasının olduğu yere ulaşacaklardır. Buraya ulaştıklarında dev asteroit parçasının içinde kendilerine yaşam alanı oluşturmuş canlılarla karşılaşacaklar ve onları yöneten Ütop Lama olarak adlandırılan lamaya tehlikeden bahsedecekler ancak Ütop Lama onları ciddiye almayacaktır.





Geldikleri bu yerde aynı zamanda Sid'de kendisine bir sevgili bulmuştur ve bu alandaki bütün canlılar asteroitin kristalleri yüzünden oldukça genç ve sağlıklı görünmektedirler. Sid, sevgilisine hediye olarak bir kristal vermek isterken kapalı olan alanının kırılmasına neden olacak ve sonrasında içerideki herkes birden bire yaşlanmaya başlayacaklardır.

Diğer taraftan hızla yaklaşan asteroit için bir şeyler yapılmasını isteyen Buck'ın sözünü dinleyecekler ve bütün asteroit parçalarını gördükleri bir yanar dağın içine atmaya karar vereceklerdir. Çevrelerindeki bütün gaz çıkaran delikleri de kapatacaklar ve böylelikle yanar dağın basıncından faydalanacaklardır. En büyük parçayı da yanar dağın içine atarken peşlerindeki dinozorlar olaya engel olacak ve sonrasında dinozorlarda kararlarını değiştirerek onlara yardımcı olmaya başlayacaklardır. 

Bu hep birlikte çalışmanın sonucunda en büyük parçayı da yanardağın içine attıktan sonra uzaydan gelen dev asteroit parçası yeryüzüne çarpmadan yoluna devam edecektir ve dünya yok olmaktan kurtulacaktır. Bu mutlu haber sonrasında evlenmek üzere olan Şeftali ve Julian'ın düğünlerini yapacaklar ve Sid'de kendine artık bir eş bulmuş olacaktır. Bu mutlu düğün görüntüleri sonrasında film son bulur.

Yine yeni buz devri karakterleri ile karşılaşacağınız, diğer bölümleri gibi oldukça sürükleyici, komik ve eğlenceli olan aile, macera, komedi ve animasyon filmidir.