Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

12 Kasım 2019 Salı

Sinema: Cadılar Zamanı - Season of the Witch - Cadılar Tarafından Lanetlenen Bir Ülkenin Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Cadılar Zamanı - Season of the Witch

Oyuncular; Nicolas Cage, Ron Perlman, Stephen Campbell-Moore
Yönetmen; Dominic Sena
Tür; Fantastik, Macera

Konusu; Film, 14. yüzyılda cadılar yüzünden lanetlenen bir ülkeyi cadıların etkisinden kurtarmaya çalışan bir grup insanın hikayesini konu almaktadır.

Özeti; 14. Yüzyılda bir ülkede cadı olduğu anlaşıldığı için 3 cadı ölüme mahkum edilir ancak onların sonrasında Süleyman'ın kitabına göre bir ayin düzenlenerek yok edilmesi gerekmektedir. Bu ayini tamamlayamadan bazı cadılar serbest kalacak ve ülke bu andan sonra lanetlenecektir. Cadıların laneti ise ülkeye veba salgını yayılmasına neden olmuştur ve her dört kişiden biri veba hastalığına yakalanmıştır.





O yıllarda Tanrı için savaştığını söyleyen, Haçlı seferlerine katılmış olan Behmen ve Felson, son savaşlarında masum insanları öldürdüklerini anlayınca bağlı olduğu Haçlı birliklerinden ayrılmışlardır. 

Bunun üzerine kendilerine yeni bir yol çizmişlerdir ve gezgin olarak yaşamaya karar vermişlerdir. Çıktıkları yol üzerinde bir kasabaya ulaşacaklar ve bu kasabada insanların veba salgınından öldüğüne tanık olacaklardır. 

Veba o kadar yayılmıştır ki her dört kişiden biri vebadır. Bunun üzerine onların Haçlı seferinde savaşmış askerler olduğunu anlayan kasaba yetkilileri onlardan yardım isteyecek ve vebayı getirdiğine inandıkları bir cadıyı ayin yapılarak yok edilmesi gereken bir kiliseye götürmelerini isteyeceklerdir. Cadıyı yakalamışlardır ancak cadının kilisede Süleyman'ın kitabı okunarak ayinle yok edilmesi gerekmektedir. Bu görevi kabul eden Behmen ve Felson, kafeste kilitli olan cadı ve yanlarında bir rahip ve iki asker ile birlikte yolculuğa çıkacaklardır. Yolculuk sırasında onlara Kay isminde şövalye olmak isteyen bir gençte katılacak ve hep birlikte kiliseye doğru yol alacaklardır. Cadı, Anna isminde genç bir kızın bedenine girmiştir ve Behmen, bu kızın cadı olduğundan emin olamamaktadır.





Yolda cadı nöbet tutan Eckhardt'ı kandırmayı başaracak ve kafesin anahtarını alarak kaçacaktır. Cadının peşine düşen diğerleri bir kasabada O'nu sıkıştıracak ancak cadının büyüsü yüzünden Kay, Eckhardt'ı yanlışlıkla öldürmek durumunda kalacaktır.

Bu olay sonrasında cadıyı yakalayacaklar ve kendilerine eşlik eden Hagamar'da ölecek ve Behmen, cadıyı öldürerek bu işten kurtulmayı isteyecektir. Ancak yol çok az kalmıştır, yakında kiliseye ulaşacaklardır. Kiliseye ulaştıklarında bütün rahiplerin vebadan öldüğünü görecekler ve Süleyman'ın kitabını okuyarak ayini kendileri yapmaya karar vereceklerdir. 

Bu ayin sırasında Anna'nın içindeki cadı ortaya çıkacak, baş iblis olarak görünecek ve kendisi gibi bir çok cadıyı da çağırarak Behmen, Felson, Kay ve rahip Debelzaq'a saldıracaktır. Debelzaq, Süleyman'ın kitabını okurken ve ayini başlatmışken diğerleri iblislerle mücadele edecek, bu sırada Debelzaq ölecek ve ayine kaldığı yerden Kay devam edecektir. Ayinin bitmesi için uğraşan Felson ve Behmen'de iblis ile mücadele ederken hayatını kaybedecek ancak ayini Kay bitirmiş olacak ve biten ayin sonunda iblis yok olacaktır. İblisin yok olmasından sonra Anna, yeniden eski haline geri dönecek ve Kay ile birlikte Behmen, Felson, Debelzaq için bir mezar yapacaklardır. Ve sonrasında bütün ülkeden veba salgını yok olacak böylelikle film son bulacaktır.

Filmdeki görüntülerle sizi 14. yüzyıla doğru tarihi bir seyahate çıkaracak olan, o dönemin yaşam şartlarına tanık olacağınız, cadıların olumsuz etkilerinden korunmaya çalışan toplumun verdiği mücadelelerin konu edildiği ve yer yer dram sahneleri bulunan, aksiyon ve fantastik macera filmidir.