Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

14 Kasım 2019 Perşembe

Sinema: Şrek 2 - Shrek 2 - Şrek, Prenses Fiona'nın Ailesi İle Tanışıyor.../ Konusu, Özeti, Afişler

Şrek 2 - Shrek 2

Oyuncular; Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz
Yönetmen; Andrew Adamson, Kelly Asbury, Conrad Vernon
Tür; Aile, Macera, Romantik, Komedi, Animasyon

Konusu; Serinin ikincisi olan filmde şimdide Şrek, prenses Fiona'nın ailesi ile tanışmak için krallığa gidecektir ve orada yine komedi ve macera dolu olaylar yaşanacaktır.

Özeti; İlk filminden sonra Fiona ile Şrek mutlu bir birlikteliğe başlamışlardır ve bataklıkta dostları ile birlikte yaşamaktadırlar. Günlerden bir gün kapılarına Fiona'nın ailesinden mesaj getiren saray muhafızları gelecek ve onları kendileri için düzenlenecek olan baloya davet edecektir. Şhrek, Fiona'nın ailesinin kendini beğenmeyeceğini düşündüğü için önceleri bu baloya gitmeyi reddedecek ancak sonrasında eşek ve Fiona'nın ısrarı ile baloya gitmeyi kabul edecektir. Eşek, Şhrek ve Fiona, saray muhafızları ile uzun bir yolculuğa çıkıp sonunda Fiona'nın ailesinin olduğu ve masal kahramanları ile dolu krallığa geleceklerdir.







Burada Sindirella'nın, Rapunsel'in v.b. bir çok masal kahramanının evi vardır onların arasında birde Peri Anne bulunmaktadır. Fiona'yı bekleyen kalabalık Şrek ve Fiona'nın yeşil dev olmuş hallerini görünce çok şaşıracaklar, Fiona'nın babası kral Haroid, bu durumu kabul etmeyecek ancak annesinin ısrarları sonucunda durumu kabullenmeye başlayacaktır.

Saraya gelmek istemeyen Şhrek, kral Haroid ile fikir ayrılıklarına düşecekler, aralarında gerginlikler yaşanacak ve kendi oğlu Yakışıklı Prensi Fiona ile evlendirmek gibi bir isteği olan Peri Anne ise Şrek ile Fiona'yı ayırmak için çalışmalara başlayacaktır. Bunun için Fiona'nın babası ile ortaklaşa işlere girişecekler, kral Haroid, Şrek'i yok etmesi için krallıkta ünlenmiş bir suikastciyi arayacak ve sonunda Çizmeli Kedi'ye ulaşacaktır. Kraldan altığı altınlar sebebiyle Şrek'e suikast düzenlemeyi planlayan Çizmeli Kedi, suikastinde başarılı olamayacak ve sonrasında Şrek ve eşek ile dost olacaklardır. 

Bu dostluk sonrasında prenses Fiona ve ailesine kendisini kabul ettirmeye çalışan Şrek, Peri Anne'nin büyüler oluşturduğu çalışma alanına gidecek ve oradan kendisi için uygun bir büyü vermesini isteyecektir. Ancak Peri Anne, Şrek'i istemediği için O'na büyü vermeyecek sonrasında Şrek, kendisini yakışıklı bir insana dönüştürecek olan büyüyü çalıp arkadaşları ile kaçmayı başaracaklardır. 







Ardından büyü şişesindeki iksiri eşek ve Şrek içecek ve karşılarına çıkan bir kulübede uykuya daldıklarında ikisi de dönüşmüş olacaktır. Aynı zamanda Fiona'da bu iksirden etkilenecek ve O'da eski güzel haline geri dönecektir.

Şrek ise yakışıklı bir erkek, eşek ise çok gösterişli beyaz bir at olmuştur. Bunun üzerine bir an önce saraya gidip Fiona ile görüşmeye çalışan Şrek, burada Peri Anne'nin kendisine hazırladığı oyun ile karşılaşacak ve prenses Fiona, Yakışıklı Prens'i Şrek sanacaktır. 

Bunu izleyen Şrek, tüm umutlarını kaybedecek, Fiona'nın mutlu olmasını istediği için saraydan ayrılacak ancak sonrasında Peri Anne'nin Fiona'yı oğlu Yakışıklı Prens'e aşık etmek için babası kral Haroid'e aşk iksiri verdiğini görünce, kendisine düzenlenen bir oyun olduğunu anlayıp Fiona'ya gerçekleri anlatmak için saraya gitmek isteyecektir. Ancak bu sırada sarayda Fiona ve Şrek sanılan Yakışıklı Prens için evlilik töreni düzenlenmektedir ve Şrek'i tutsak almışlardır. Şrek, Eşek ve Çizmeli Kedi'yi bu tutsaklıktan Kurabiye ve Şrek'in bataklıktaki masal kahramanları olan dostları kurtaracak, sonrasında saraya girmek için dev bir kurabiye yaptıracaklardır. Bu dev kurabiye ile saraya girmeyi başaran Şrek, Fiona'ya Yakışıklı Prens'in kendisi olmadığını gösterecek ve Fiona'nın babası kral Haroid'in de Fiona'ya aşk iksirini içirmediği anlaşılınca Şrek ve Fiona yeniden birlikte olmaya başlayacaklardır.




Sonrasında Şrek ve Fiona, bu yeni hallerini istemeyip eskisi gibi yeşil dev olarak kalmaya karar vereceklerdir. 

Bu sırada Peri Anne bu olanlara sinirlenerek büyü yapacak ancak kendi büyüsü sayesinde kendisi yok olacaktır. Bu büyüden Fiona'yı kurtarmaya çalışan kral Haroid'de kurbağa dönüşecek, eşekte eski haline geri döndükten sonra Şrek ve Fiona için verilen partinin görüntüleri ile film son bulacaktır.

Yeni ve çok sevimli, aynı zamanda hınzır bir karakter olarak masal kahramanı Çizmeli Kedi'nin de Şrek'in dostları arasına dahil olduğunu izleyeceğiniz, Eşek'in yine birbirinden komik halleri ile eğleneceğiniz, her yaştan insana hitap eden bir aile, macera, romantik komedi ve animasyon filmidir.