Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

13 Kasım 2019 Çarşamba

Sinema: Sığınak - Hidden - Bir Virüs Salgını Sonrasında Kendilerini Bir Sığınağa Kapatan Ailenin Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Sığınak - Hidden

Oyuncular; Alexander Skarsgård, Andrea Riseborough, Emily Alyn Lind
Yönetmen; Matt Duffer, Ross Duffer
Tür; Gerilim, Korku

Konusu; Film, aniden ortaya çıkan bir virüs salgını sonrasında kendilerini bir sığınağa kapatan ailenin yaşadıkları gerilim dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Ray, Claire ve Zoe üç kişilik bir ailedir ve evlerinde mutlu bir gün geçirirken birden komşularının evi terk ettiğine tanık olacaklar ve öğrendiklerine göre bir virüs salgını yayılmaya ve insanlar kasabayı biran önce terk etmeye başlamıştır. Bunun üzerine onlarda kasabayı terk etmek isteyecek ancak kasaba tamamen karantina altına alınmıştır ve kısa bir zaman sonra uçaklarla gelen askeri birlikler kasabayı tamamen bombalayacaklardır. Bunun üzerine yakınlarındaki bir sığınağa saklanan Ray ve ailesi, bu bombaların etkisinden kurtulacaklardır ve uzun bir süre bu sığınakta yaşayacaklardır.





Ve virüs havadan bulaştığı için artık onlara da bulaşmıştır ancak filmin izleyicisi bu durumu filmin sonlarına doğru öğrenebilmektedir. Film, sığınağın içindeki ailenin görüntüleri ile başlamaktadır ve ara ara görüntülerle virüs salgının nasıl başladığını anlatmaktadır.

Sığınakta tam bir yıla yakın zaman geçiren aile, dışarıda soluk verenler olarak adlandırdıkları varlıklardan saklanmaktadırlar. Sığınağın içinde ise bir fare ailenin konservelerini yemeye başlayacak ve Ray, bu fareyi öldürmeye çalışırken sığınağın içinde yangın çıkacak ve çıkan dumanlar sığınağın havalandırma bölümünden dışarı çıkacaktır. Bunun üzerine soluk verenlerin kendilerini bulacağını düşünen aile, sığınaktan dışarı çıkarak önlemler almaya çalışacaklar ancak soluk verenler yinede onların yerini bulacaklardır. 

Sığınağın kapısına dayanan soluk verenler, sonrasında içeri girmeyi başaracak ancak Claire ve Zoe havalandırmadan kaçacaktır ve soluk verenler Ray'i yakalayacaklardır. Dışarı çıkan Claire ve Zoe, kaçmayı başaracak ancak kısa bir zaman sonra soluk verenler onları da yakalamayı başaracaktır. Filmin bu sahnesine kadar soluk verenler olarak adlandırdıkları varlıkların bir yaratık olduğu düşünülürken aslında soluk verenlerin insan olduğu ortaya çıkacaktır. Ve sonrasında aslında sığınağa saklanan bu ailenin hava yoluyla kaptıkları virüsün onları öfkelenince zombiye benzeyen vahşi bir yaratığa dönüştürdüğü anlaşılacaktır.





Bunun için sığınağın içinde kendilerine bazı kurallar koymuşlardır ve bunlardan biride ''öfkeni kontrol et'' dir. Öfkelenince çok vahşi ve yırtıcı, aynı zamanda bir insandan çok çok daha güçlü bir yaratığa dönüşen virüs kapmış insanları yakalamak isteyen insanlara soluk verenler denilmektedir.

Bu olay anlaşıldıktan sonra öfkelenmiş ve dönüşmüş olarak gelen Ray, ailesini kurtaracak ve bu sırada kendisi öldürülecektir. Yakalandığı alandan Claire ve Zoe kaçacak, sonrasında Claire'de öfkelenecek ve dönüşecek, bu sırada peşlerindeki eli silahlı ve onları öldürmek isteyen bir kaç insanı öldürecektir.

Ama sonrasında Claire'i de mağlup edecekler ancak bu sırada kızı Zoe öfkelenecek ve dönüşüp, annesini diğerlerinden koruyacak ve kurtaracaktır. Bunun üzerine maskesi çıkan insanda havadan virüsü kapıp dönüşmeye başlayacak ve Claire ile kızı kaçıp saklanacaklardır. Yol üzerinde babalarını ölmek üzere iken görüp son kez vedalaşacaklar ve sonrasında bir kanalizasyon borusunun içinde geceyi geçireceklerdir. Bu sırada onlara yaklaşan birini görecekler ve bu kişinin salgın başlamak üzere iken kaçan komşularının çocuğu olduğunu fark edeceklerdir. Sonrasında çocuk onları kendileri gibi olan diğerlerinin yanına götürecektir ve burada bir çok virüslü insanın arasında yerin altında yeni hayatlarını yaşamaya başlayacaklardır. Böylelikle film son bulur.

Hiç beklenmedik şekilde sürpriz sahnelerin olduğu, bu haliyle seyircisine heyecanlı ve zevkli anlar yaşatan, diğerlerinden farklı bir virüs filmi olan ve yer yer aksiyon ve dram sahneleri de bulunan gerilim ve korku filmidir.