Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

15 Kasım 2019 Cuma

Sinema: Şrek 3 - Shrek 3 - Shrek the Third - Şrek'in Krallık Deneyimi... / Konusu, Özeti, Afişler

Şrek 3 - Shrek 3 - Shrek the Third

Oyuncular; Mike Myers, Eddie Murphy, Antonio Banderas 
Yönetmen; Chris Miller, Raman Hui
Tür; Aile, Macera, Komedi, Animasyon

Konusu; Serinin ikincisine kaldığı yerden devam edilen filmde Şrek, şimdide kendi üzerine kalan krallık görevinden kaçmaya çalışacak ve hamile olan Fiona ile bataklıklarında yaşamanın mücadelesini verecektir.

Özeti; Kurbağa'ya dönüşen kralın yerine artık Şrek, ülkede krallık yapmaktadır ve bu işi becerememektedir. Bu işten oldukça sıkılmış olan Şrek, aynı zamanda kurbağa kralın ölümüne şahit olacak ve kral son olarak eğer Şrek kral olmak istemiyorsa O'nun yerine Arthur isminde bir akrabalarının kral olabileceğini söyleyecektir. Bunun üzerine Arthur'u bulmaya giden Şrek, Eşek ve Çizmeli Kedi ile bir deniz yolculuğuna çıkacaktır. Ancak yolculuğa çıkmadan önce Fiona, Şrek'e hamile olduğunu söyleyecek, bu durum Şrek'in psikolojisini bozacaktır.






Kendisini çocuk yetiştirmeye hazır hissetmeyen Şrek, bu konuda kendisini korkutan rüyalar görmeye başlayacaktır. Aynı zamanda Eşek'te Ejderha ile evlenmişlerdir ve beş tane Eşek ve Ejderha karışımı bebekleri olmuştur. Bu çok sevimli bebekler Eşek görünümündedir, Ejderha gibi kanatları vardır ve ağızlarından ateş çıkmaktadır.

Gemi ile çıktıkları yolculuk sona erecek ve Arthur'un bulunduğu kente gelecekler, burada çevresi tarafından hep aşağılanan Arthur'a kral olduğunu söyleyerek O'nu geri getireceklerdir. Ancak yolda Arthur, krallığın ne kadar zor bir iş olduğunu duyacak ve bundan vazgeçince geminin dümenini çevirecek ve kırılan dümen sayesinde gemi kayalıklara çarpacak ve Şrek ile diğerleri bir adaya çıkacaklardır. 

Diğer tarafta ise Peri Anne'nin oğlu olan Yakışıklı Prens krallığı ele geçirmeye çalışmaktadır ve kötü olan masal kahramanlarını toplayıp ülkede kaos ve kargaşa çıkarıp kralsız olan krallığı ele geçirmişlerdir. Fiona, bu sırada diğer masal kahramanı prenses arkadaşları ile birlikte saklanmıştır ancak Rapunsel, onlara ihanet edecek ve Yakışıklı Prens'in tarafına geçerek Fiona ve diğerlerinin tutsak alınmasını sağlayacaktır. Bu sırada adada olan Şrek ve diğerleri ise Marlin isimli bir büyücü ile karşılaşacaklar ve Marlin, büyü yaparak onları krallığa gönderecektir.






Ancak gelirken bir sorun olacak ve Çizmeli Kedi ile Eşek'in ruhları bedenlerinde yer değiştirecektir. Eşek, Çizmeli Kedi gibi, Çizmeli Kedi'de Eşek gibi konuşmaya başlayacak, Marlin'in büyüsünün ters teptiğini anlayacaklar ve krallığı kurtarmaya çalışacaklardır.

Bu sırada tutsak olan Şrek'in masal kahramanı arkadaşlarını kurtaracaklar, Ejderha ve yavruları da kurtulacak, ardından Fiona ve diğer prenseslerde kurtulmayı başaracak ancak bu sırada Yakışıklı Prens Şrek'i tutsak alacaktır.

Yakında sahnelemek istediği gösteride Şrek'i bütün insanların gözü önünde öldürmeyi planlayan Yakışıklı Prens'in bu isteği olmayacak, gösteriyi Şrek'in dostları, Arthur, Fiona ve Prensesler, Ejderha basacak ve Şrek'i bu tutsaklıktan kurtarıp Yakışıklı Prens'in sahtekarlığını diğer kötü karakterlere anlatacaklardır. Bu olay sonrasında kötü karakterlerde kendi içlerindeki iyiliği dışa vurmayı öğrenecek, onlara bunu gösteren Arthur'dur ve sonrasında ülkenin yeni Kral'ı Arthur olacak, Şrek ve Fiona ise yeniden bataklıklarına dönecek ve birbirinden sevimli üçüz bebekleri olacaktır. Şrek ve Fiona'nın mutlu aile görüntülerinden sonra filmde son bulur.

Eşek'in ve Şrek'in birbirinden sevimli çocuklarını izlemekten zevk alacağınız, masal kahramanları ile dolu büyülü bir maceraya çıkacağınız, her zamanki gibi oldukça komik ve eğlenceli görüntülerin olduğu bir aile, macera, komedi ve animasyon filmidir.