Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

14 Kasım 2019 Perşembe

Sinema: Madagaskar Penguenleri - The Penguins of Madagascar - Çavuş, Rico, Kowalski ve Asker'in Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Madagaskar Penguenleri - The Penguins of Madagascar

Oyuncular; Sinan Divrik, Faruk Akgören, Ali Ekber Diribaş
Yönetmen; Simon J. Smith, Eric Darnell
Tür; Aile, Macera, Komedi, Animasyon

Konusu; Film, Madagaskar filminden tanıdığımız dört penguenin Çavuş, Rico, Kowalski ve Asker'in, bütün penguenleri şirinliği yüzünden çirkinleştirmeye çalışan Dave isminde bir ahtapottan korumaya çalışmalarını konu almaktadır.

Özeti; Film, Madagaskar penguenlerinin çocuklukları ile başlamaktadır ve Çavuş, Rico, Kowalski bir penguen sürüsünde arkadaşlardır. Ancak sürünün içinden kendilerini sorgulama yetenekleri olduğu için ayrılacaklar ve bu sırada karlı tepelerden bir penguen yumurtası düşecektir. Bu yumurtanın peşine giden üç arkadaş buz kaplı sahile vurmuş bir geminin üzerine düşen yumurtayı deniz aslanlarından kurtarmak için zorlu bir mücadele içine girecekler ve yumurtayı kurtardıktan sonra içinden sevimli Asker çıkacaktır.







Bu olay onların ilk takım olma anlarıdır ve sonrasında yıllar geçecek, Madagaskar penguenleri büyüyecek ve askerin doğum gününe denk geldiği bir gün yeni maceralara atılacaklardır.

Askere doğum günü hediyesi olarak bir altın bankasının kasasına girecekler ve buradaki peynirli çerezlerden vermek isteyeceklerdir. Ancak bu sırada çerez makinesinin içinde saklanmış olan ahtapot Dave, onları kaçıracak ve kendi deniz altısına götürecektir. 

Dave, burada onlara gerçekleri açıklayacak ve yıllar öncesinden penguenler gelmeden önce insanlar tarafından çok sevildiğini ve ilgi gördüğünü, ancak penguenler hayvanat bahçelerine geldikten sonra bir kenara atıldığını ve bunun için bütün penguenlerden intikam almak istediğini söyleyecektir. Bu intikamı da Medusa Serumu olarak adlandırdığı bir karışım ile yapmayı planlayan Dave, bu serum sayesinde bütün penguenleri çirkinleştirmeyi planlamaktadır. Ancak Çavuş ve ekibi Dave'in elinden kaçmayı başaracak, kaçarken de Medusa Serumu'nu alacaklar ve peşlerine takılan ahtapotlardan aksiyon dolu bir kovalamaca sonunda onları Kuzey Rüzgarı ajanları kurtaracaktır. Dört kişiden oluşan bu ajanlar, uzun zamandır Dave'i takip etmektedirler ve dünyanın her yerindeki penguenlerin kaçırıldığını öğrenmişlerdir.






Dave'in planlarına engel olmaya çalışan Kuzey Rüzgarı takımı, Medusa serumunu Madagaskar penguenlerinin çaldığını görünce sevinecekler ancak sonrasında kendi gemilerine görüntülü olarak bağlanan Dave, çok daha büyük bir serum hazırladığını gösterecektir.

Bunun üzerine O'na engel olmak için Shanghai'de ki su altı yaşam parkına gidecekler, Dave'in deniz kızı penguenlerini kaçırmak istediği sırada O'nu yakalamaya çalışacaklar ancak Dave, deniz kızı pengueni kılığına giren Asker'i de kaçırıp gidecektir. Sonrasında Kuzey Rüzgarı ajanları ve Çavuş, Kowalski ve Rico birlikte bir plan yapacaklar, hep birlikte Dave'in deniz altısına girecekler ancak planları işe yaramayınca Dave, kendisi ile birlikte çalışan ahtapotlarla birlikte hepsini tutsak alacaktır. 

Ardından kobay olarak Asker'in üzerinde Medusa serumunu denemek isteyecek, herkes Asker'in bu deneme sırasında öldüğünü sanacak ancak Asker önceden kemerini çözüp kaçmayı başaracaktır. Sonrasında Dave, bütün penguenler üzerinde Medusa serumunu kullanacak ve onları Manhattan parkında insanların arasına gönderecektir. Penguenlerin bu yeni çirkin ve ürkütücü hallerini gören insanlar kaçışacaklar ve yetkililer gelerek penguenleri toplamaya başlayacaktır. Amacına ulaşan Dave, mutluluk pozları verirken Asker çıkagelecek ve penguenleri çirkinleştiren makineyi kullanarak ve kendini de serumun yerine koyarak, şirinliğinin etkisi ile bütün penguenleri eski haline getirmeye çalışacaktır.




Bunun için Çavuş ve diğerlerinin yardımına ihtiyacı olacaktır ve onları kendisine getirdikten sonra Kuzey Rüzgarı ajanlarınında yardımlarını alarak makineyi çalıştırmayı başaracaklar ve penguenler eski hallerine geri dönecektir.

Bunun sonucunda her şey normale dönecek, penguenler yine en şirin yaratıklar olacak, Dave ise bu olayın etkisi ile küçülerek camdan yapılmış bir süs eşyasının içinde hapsolacak ve küçük bir kız gelip O'nu alacaktır. 

Bu mutlu sonun ardından Kuzey Rüzgarı grubu Madagaskar penguenlerine jet çantaları hediye edecekler ve bu çantaları kullanarak uçan Madagaskar penguenlerinin görüntüleri sonrasında film son bulacaktır.

Madagaskar filmlerinin en sevimli hayvanları olan karakterler için hazırlanmış, oldukça eğlenceli ve komik görüntülerin olduğu, severek izleyeceğiniz bir aile, macera, komedi ve animasyon filmidir.