Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

12 Şubat 2020 Çarşamba

Sinema: Çember - Circle - Uzaylılar Tarafından İstila Edilmiş Bir Dünya'da İnsanlar Üzerinde Uygulanan Bir Oyun... / Konusu, Özeti, Afişler

Çember - Circle

Oyuncular; Carter Jenkins, Cesar Garcia, Michael Nardelli, Julie Benz
Yönetmen; Aaron Hann, Mario Miscione
Tür; Dram, Psikoloji, Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; Film, uzaylılar tarafından istila edilen bir Dünya'da insanların çember şeklinde bir ölüm kalım mücadelesi verdikleri oyuna tabi tutulması ile gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Film, bir grup insanın kırmızı sembolleri olan bir çemberin etrafında ayakta uyuşmuş halleri ile başlamaktadır ve kısa bir zaman sonra herkes kendine gelecek, bulundukları kırmızı alandan kimileri ne olduğunu anlamadığı için dışarı çıkacak ve dışarı çıkanlar ölecektir. Çemberin ortasında oyun dışı olan insanlara elektro manyetik bir etki ile ateş eden bir sistem vardır ve insanların ellerinin içine oyunu oynayabilmeleri için özel bir aparat sistemi yerleştirilmiştir.





Toplam 50 kişi ile başlayan oyunda ilk başladığı sırada kendi alanlarından dışarı çıkanlar yüzünden azalmalar başlayacaktır ve bu durumu gözlemleyen insanlar neler olduğunu anlamaya çalışacaklardır. 

Önce ellerindeki sistemi öğrenirler ve bir oy verme düzeneğinin olduğunun farkına varırlar. Ellerinin içine yerleştirilmiş aparatlarla oy verebilen insanlar, belirli zaman aralıkları ile sıradaki ölen kişiyi seçmektedirler ve en çok oy alan kişi ölmektedir. 

Ve oyun başlamıştır. İnsanlar ilk anlarda belirsiz bir şekilde ölmeye başlayacaklar ama sonrasında aralarında iletişim kurarak kimlerin ölmesi gerektiğine dair konuşmalar yapacaklardır. Kimileri buraya getirilme şeklinden bahsetmiştir. Anlatıldığına göre trafikteyken birden insanlar kaçmaya başlamış ve bir yere doğru çekilmişlerdir. Sonra çekildiği bu yerde üst üste yığılmış insan cesetleri görmüşlerdir ve sonrasında kendilerini bu oyun alanında bulmuşlardır. Bu anlatılanlardan sonra uzaylılar tarafından kaçırıldıklarını ve bir deneye tabi olduklarını düşünen grup üyeleri, oyunu oynamaya başlayacaklardır. Önce gruptakilerin içinden en yaşlı olanların ölmesine karar verecekler ve sıra ile yaşlılara oy vererek bir çok yaşlı insanı öldüreceklerdir. 





Sonrasında yaşlı olan insanlar bitecek ve iyi insan kötü insan olmasına göre değerlendirerek insanlara oy vermeye karar vereceklerdir. 

Ettikleri sohbetlerle kimlerin kötü olduğunu anlamaya çalışacaklar ve ona göre oy verip aralarından bazılarının ölmesine neden olacaklardır. Bunun sonrasında ise sistemi yanılmayı denerler ve herkes kendi sağına oy vermeyi ve oyların eşit olması durumunda neler olacağını öğrenmeyi denerler. Ancak yine birileri ölecektir ve bu çare de onları kurtarmayacaktır. 

Bu olay sonrasında sona kalan kişinin kendisine oy veremeyeceğini anlayacaklar ve buradan bir kişinin kurtarılacağını düşünüp, grup içindeki hamile olan bir kadını ve bir çocuğu korumaya karar vereceklerdir. En sona onların kalması gerektiğini düşünecekler ancak herkes aynı fikirde değildir ve bunun üzerine gruplaşmalar başlayacak, belirli gruplar halinde belirledikleri kişilere oy vermeyi deneyecekler ve yine birileri sürekli ölecektir. Sonrasında aralarından gönüllüler çıkacak, ardından eşcinsel olanlara oy vermeyi deneyecekler ve daha sonrasında evli olduğunu söyleyen kişilerin yalanları ortaya çıkacak ve onlara oy verecekler ve bu şekilde gruptaki herkes kendi canını kurtarmak için giriştiği bu oyunda ölecek ve geriye sadece hamile kadın, küçük çocuk ve bir genç erkek kalacaktır. 





Bu genç erkek sona kalan kişilerle ilgili teoriyi ortaya atandır ve hamile kadın ile çocuğu oyuna getirerek kendi sona kalan kişi olacak ve sonrasında kendisini birden dışarıda bulacaktır. 

Ve gökyüzünde dev uzaylı ana gemilerini görecektir. 

Kendisi gibi bu oyundan çıkmış bir kaç insan ile uzaylıların ana gemilerini inceledikleri sırada filmde son bulacaktır.

Bir gizem ile başlayan film, sonlarında her şeyin ne anlama geldiğini açıklamaktadır. Uzaylılar tarafından kaçırılmış insanların üzerinde uygulanan ve yaşamlarının söz konusu olduğu bir oyunun sahnelendiği, diğerlerinden farklı bir istila filmi olarak izleyebileceğiniz dram, psikolojik gerilim ve bilim kurgu filmidir.