Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

14 Şubat 2020 Cuma

Sinema: Küp 2: Hiperküp - Cube 2: Hypercube - Hiper Bir Küp Sisteminde Paralel Yaşamlar ve Kuantum Alemleri İle Mücadele Eden İnsanlar... / Konusu, Özeti, Afişler

Küp 2: Hiperküp - Cube 2: Hypercube

Oyuncular; Kari Matchett, Geraint Wyn Davies, Grace Lynn Kung
Yönetmen; Andrzej Sekula
Tür; Gizem, Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; Serinin ikincisi olan filmde şimdide içeriğinde paralel yaşamlar ve kuantum alemleri gibi özellikleri bulunduran hiper bir küp sisteminin içerisinde gözlerini açan insanların verdikleri yaşam mücadelesi konu alınmaktadır.

Özeti; Küp sistemi ilk filmdekinden farklı olarak şimdikinde küpler arasındaki geçişi sağlayan kapı dokunmatik sensörlüdür ve odaların içerisinde tuzak yoktur. Ölümcül tuzaklar insanlar odaların içindeyken ortaya çıkmaktadır ve bu küp sisteminde bütün odalar aynı görüntüde, aynı şekilde, altı köşede çıkışlar vardır ancak sadece beyaz ışıklarla kaplıdır.





Film, küpün içerisine gönderilen insanların baygın bir şekilde sedyedeki görüntüleri ile başlamaktadır ve akabinde bir albayın küpün içerisine girmiş olmasına üzülmesi ile devam etmektedir.

Bu olay sonrasında küpün içinde gözlerini açan insanlar, teker teker odaları dolaşmaya başlayacaklar ve birbirleri ile tanışacaklardır. Kimileri korkmuştur ve bu yüzden öfkeli davranmaktadır. 

Bir araya gelen 6 kişi, Mühendis Jerry, Psikoterapist Kate, danışman olduğunu söyleyen ama aslında Becky isimli bir kızı arayan dedektif Simon, bilgisayar oyun tasarımcısı Max, görme engelli olan ve aslında usta bir bilgisayar hackerı olan Sasha ( ülkelerin güvenlik sistemlerini çökertecek derecede yetenekli ve ünlü bir hacker olan Sasha, aynı zamanda kendisi saklanmak için özellikle bu küp sistemine girmiştir.), alzheimer hastası ve emekli teorik matematikçi olan bayan Paley, hepsi aynı odada bir araya gelmişlerdir ve buraya nasıl geldiklerini, neler olduğunu anlamaya çalışmaktadırlar. İçlerinden mühendis Jerry, bu küp sisteminin bazı kısımlarının tasarımı ile ilgilenmiştir ancak kim için çalıştığını bilmemektedir. Odaları değiştirdikleri sırada albay Thomas'ın kendisini astığını görmüşlerdir ve O'nu kurtarırken oyun tasarımcısı Max ile tanışmışlardır. Ancak bu odada kısa bir zaman sonra ölümcül bir tuzak ortaya çıkmıştır ve albay Thomas'ı öldürmüştür. 






Bu olay yaşanırken diğer odaya kaçan insanlar, az sonra çok sıra dışı olaylar yaşamaya başlayacaklar ve bunlara anlam getirmekte zorlanacaklardır. Açtıkları bir odanın kapağında kendisini bayan Paley'i öldürürken gören Simon, kendisine bayan Paley'e güvenmemesini söyleyecek ve ardından gördüğü kendi görüntüsünün kafasını bir tuzak sistemi koparacaktır.

Neler olduğunu düşünmeye başlayan ekip, bu küp sisteminin bir hiper küp olduğunu ve içeriğinde paralel yaşamların söz konusu olduğunu anlayacaklardır. Başka gerçeklikleri de kendi yapısında yaşatan bu küp sistemi, iç içe milyonlarca küplerin bir araya gelmiş olması ile ortaya çıkmıştır ve odalar arasındaki kapıların açılıp kapanması ile odalar değişmektedir. 

Üst üste gelmiş odalar ayrı boyutlarda bulunmaktadırlar ve her kapı açılıp kapandığında başka bir paralel gerçeklikteki odanın bulunduğu alana geçmektedirler. Hiper Küp sistemi bu şekilde işlemektedir. Bu sistemde bazı odalarda paralel bir gerçeklikte kendi görüntülerini görecekler, bazen değişken zamanlı hız odalarına girecekler, bazı odalarda başka bir gerçeklikteki kendi cesetlerini görecekler ve tam bir anlam karmaşası içerisine düşen insanlar, yaşam mücadelesi vermeye başlayacaklardır. Bu olaylar yaşanırken Jerry, bir tuzak sebebi ile ölecek ve kendi bildiği doğrular yüzünden insanlara saldırmaya başlayan Simon'da bayan Paley'in ölümüne neden olacak ve kısa bir zaman sonra herkes birbirinden ayrılmak zorunda kalacaktır.






Kimileri ikişer olarak kimileri yalnız devam ettiği bu zorlu oyunda, ölen insanların paralel evrendeki gerçeklikleri ile de karşılaşacaklardır. Paralel gerçeklikte ortaya çıkan Jerry, bu seferde Simon tarafından öldürülecek ve Simon, bütün gerçekliklerde ki Jerry'leri öldürmeye başlayacaktır.

Diğer tarafta sonradan odanın içinden ortaya çıkan avukat Julia ile Max, başka bir odada nasıl olduğu bilinmeyen bir şekilde öleceklerdir. Grubun içinden Kate ve Sasha ise yalnız kaldıkları odada Sasha'nın aslında aranılan bilgisayar hackerı olduğu gerçeği ortaya çıkacak ve onların bulunduğu odanın içinde bütün gerçekliklerin bir araya gelmesi zamanı yaklaşacaktır. 

Odaları gezerken sürekli gördükleri bir sayı vardır ve bu sayının anlamı bir zamanı temsil etmektedir. O zaman gelince bütün gerçeklikler tek bir odada toplanacak ve çıkış ancak bu şekilde sağlanabilecektir. Ancak zaman gelmeden önce başka bir odadan gelen Simon, oldukça yaşlanmış bir şekilde ortaya çıkacak, bu sırada Sasha'yı öldürecek ve kendini kurtaran Kate, Simon'ı öldürmeyi başarıp çöküş yaşandığı zaman tek kalan kişi olarak hiper küp sisteminden çıkacaktır. Bu çıkış sırasında küp sisteminin içeriği görüntülenecek ve milyonlarca küpün iç içe, üst üste, yana yana olduğu ortaya çıkacaktır. Sonrasında ise bir metal sıvının üzerinde kendini bulan Kate'in, küpü organize edenler için çalıştığı ortaya çıkacaktır. Ve Kate'in, usta bir hacker olan Sasha'nın boynundan aldığı cihazı karşısında duran yetkililere vererek öldürülmesi ile film son bulur.

Anlayışı zorlayan sahneleri ile oldukça etkili bir senaryoya sahip filmde şimdide paralel gerçeklikler ve kuantum alemleri küp sistemlerine dahil edilmiştir. Serinin ikincisi olan film, ilgiyle izleyebileceğinizi düşündüğümüz gizem, gerilim ve bilim kurgu filmidir.