Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

9 Şubat 2020 Pazar

Sinema: Kayıp Kız - Gone Girl - Sahte Bir Ölüm Komplosu Düzenleyen Kayıp Bir Eş... / Konusu, Özeti, Afişler

Kayıp Kız - Gone Girl

Oyuncular; Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris
Yönetmen; David Fincher
Tür; Suç, Polisiye, Dram, Gerilim

Konusu; Film, mutlu bir şekilde başlayan ilişkilerinde sorunlar baş gösterince, çiftlerden birinin diğerine sahte bir ölüm komplosu düzenlemesi ile gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Nick ve Amy, farklı konularda yazarlık işi ile uğraşan ve bir davette tanışarak birlikte olmaya karar vermiş iki çifttir. Oldukça heyecanlı, eğlenceli ve aşk dolu başlayan ve belirli bir süre bu şekilde devam eden ilişkileri Nick'in annesinin hastalığı için çocukluğunun geçtiği kasabaya taşınmayı istemesi ile değişmeye başlayacaktır. Şehir hayatından uzaklaşarak kasabaya gelen çift, Nick'in işinden de ayrılması ile daha zor zamanlar geçirmeye başlayacaklar ve Nick, kasabada bir bar açarak kardeşi ile burayı işletmeye başlayacaktır. 





Gün geçtikçe ilişkileri durağan olmaya başlayınca Amy, bir bebek yapmak fikrini ortaya atacak ancak bu konuda Nick'in sert tavırları ile karşı karşıya kalacaktır. 

Nick, bu konuya tepki verdiği sırada Amy'e sert davranmıştır ve bu olay sonrasında aradan belirli bir zaman geçtikten sonra Amy, birden bire kaybolmuştur. Ancak Nick eve geldiğinde evdeki bazı eşyaların kırıldığını ve yerlerinin
değiştiğini fark edip polise haber vermiştir ve olay yerine gelen polis, inceleme yaptıktan sonra ülke genelinde her yerde Amy'i aramaya başlamışlardır.

Amy, nasıl olduğu bilinmediği bir şekilde kaybolmuştur ve evde dolapların içinde zarfa yazılmış ipuçlarını bulan polis, bu ipuçlarını takip edip Amy'e olanları anlamaya çalışacak ancak tüm elde edilen veriler Nick'in karısını öldürmüş olduğu şeklinde görünecektir. Amy'in kayboluş durumu artık basına da yansımıştır ve hakkında özel programlar yapılmaktadır. Amy'in hayranları toplanıp gönüllü olarak arama çalışmaları yapmaktadır. Nick, ne kadar masum olduğunu söylese de herkes Nick'ten şüphelenecek, bu sırada Nick'in yasak bir ilişkisinin olduğu da ortaya çıkacaktır. Bulduğu ipuçlarını takip eden polis ise son olarak Amy'in günlüğüne ulaşacak ve günlükte Amy'in el yazısı ile Nick'in kendisini öldürebileceği şeklinde yazılar ortaya çıkınca artık Nick, bir numaralı şüpheli olacaktır.





Oysaki durum tamamen bambaşkadır. Amy, aslında tüm bu olayları kendi düzenlemiştir. Nick'in kendisine sert davrandığı gece planlar yapmaya başlamış, bunun üzerine birde Nick'in kendisini aldattığını öğrenince sahte bir cinayet süsü yaratarak Nick'in eşini öldürmekle ilgili ceza alarak hapse yatmasını sağlamak istemiştir. 

Günlerce bu olayı en ince ayrıntısına kadar planlayan Amy, polislerin bulacağı ip uçlarından delillere kadar her şeyi ayarlamış, düzenlemiş ve günü geldiği zaman belirlediği şekilde ortalıklardan kaybolmuştur ve gittiği yerden de olay ile ilgili çalışmalara devam etmiştir.

Amy'in amacı aslında sonuç olarak kendisini de öldürerek polislerin cesedini bulmasını sağlamak ve Nick'in kaçınılmaz bir şekilde cinayet zanlısı olarak hapse girmesine neden olmaktır. Ancak saklandığı bir yazlık otelde yeni tanıştığı insanlar Amy'in bütün parasını çalacaklar ve bu durumdan dolayı zor anlar yaşayan Amy, lise yıllarından kendisine takıntılı bir şekilde aşık olan Desi'yi arayacaktır ve O'ndan yardım isteyip, yaşanan bütün olayları kendi bildiği gibi yorumlayacaktır. Amy'e inanan Desi, O'nunla yeni bir başlangıç yapmayı umut ederken bu zaman zarfında Nick'in ekrandan açıklamalarını duyan Amy, planlarını değiştirmiştir ve yeni planına göre Desi'nin kendisini kaçırdığını ve zorla evinde tutsak aldığını, tecavüz ettiğini söyleyecek ve kendisini kurtarmak içinde Desi'yi öldürerek kaçtığını belirtecektir. 




Planladığı her şeyi uygulayan Amy, Desi'yi öldürerek evinden kaçacak ve Nick ile yaşadıkları evlerine geri gelecektir. 

Şu zamana kadar herkes Nick'in Amy'i öldürdüğünü düşünürken Amy, Desi tarafından kaçırıldığını ve Nick'in hiç bir suçunun olmadığını söyleyecektir. Ancak Nick, Amy'in bütün planlarını fark etmiştir ama bunları ispatlayamamaktadır. 

Çaresizce Amy'in kontrolü altında yaşamaya zorunlu kalan Nick, Amy'in insanlara yaptığı sahte açıklamaların hepsini onaylamak zorunda kalmıştır ve yaşanan tüm bu olayların ardından kameralara mutlu bir çiftmiş gibi yeni bebeklerini beklediklerini açıklayacaklar ve böylelikle film son bulacaktır.

Eşinden intikam almak isteyen psikopat bir kadının toplumu, polisleri kandırarak uyguladığı akıl almaz planlarına tanık olacağınız, bir aşk filmi gibi başlayan ve yerini gerilim dolu anlara bırakan suç, polisiye, dram ve gerilim filmidir.