Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

11 Şubat 2020 Salı

Sinema: Yol - The Road - Post Apokaliptik Bir Zamanda Yaşam Mücadelesi Veren Baba ve Oğlun Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Yol - The Road

Oyuncular; Viggo Mortensen, Kodi Smit-McPhee, Guy Pearce, Charlize Theron
Yönetmen; John Hillcoat
Tür; Post Apokaliptik, Dram, Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; Post Apokaliptik bir zamanda geçen filmde, bir baba ve oğlun kaynakların tamamen yok olduğu ve insanların yamyamlaştığı bir dünyada yaşadıkları olaylar konu alınmaktadır.

Özeti; Amerika'da her yer kuraklaşmış, yangınlar ormanları yok etmiş ve hayvanlardan eser kalmamıştır. Dünya, bir yok oluş zamanı yaşamaktadır ve bu zamanda bir baba ve oğul yollarda yaşam mücadelesi vermektedir. Yok oluşun başladığı dönemlerde dünyaya gelen çocuk, annesi ile belirli bir yaşa kadar büyümüştür ve sonrasında annesi daha fazla dayanamadığı için babasını ve oğlunu terk edip bir intihar girişimi olarak ölüme gitmiştir. 






Bunun üzerine yalnız kalan baba ve oğul, denizin olduğu sıcak bölgelere ulaşmak için zorlu bir yolculuğa çıkmaya karar vermişlerdir. Yürüyerek ve yiyecekleri olmadan çıktıkları bu yolculukta, her yerde yamyamlaşmış insanlar bulunmaktadır ve dönemin en tehlikeli olayı budur. 

İnsanlar besin kaynakları bulamadıkları için birbirlerini yemeye başlamışlardır ve babanın en büyük telaşı oğlunun böyle insanların eline geçmesidir. Bu yüzden iki tane kurşunu olan silahını yanından hiç ayırmamaktadır ve oğluna da her hangi bir yamyamlık tehlikesi söz konusu olduğunda kendisini silahla vurmasını söylemiş ve öğretmiştir. Yamyamların elinde acı çekerek ölmektense bir anda ölümü yaşamasını istemektedir. 

Her gördükleri insanlardan kaçarak devam ettikleri yolculuklarında dinlenmek için bekledikleri bir sırada, insan çetelerine yakalanacaklardır ve içlerinden birini öldürüp kaçmak zorunda kalacaklardır. Sonrasında bu çeteler ölen arkadaşlarını kendileri yemek için götürecekler, baba ve oğul onlardan gizlenerek kaçmanın yolunu bulacaklardır. Daha sonrasında karşılarına terk edildiğini düşündükleri bir ev çıkacak, evin içinde yemek aradıkları sırada mahzenin olduğunu fark edecekler ve mahzeni açtıklarında bir sürü tutsak alınmış insanları göreceklerdir. Kısa bir zaman sonra ise ellerinde silahlarla evin sahipleri gelecekler ve onlardan da son anda kurtulup kaçmayı başaracaklardır. 





Bu olay sonrasında açlık ve yorgunluk içinde uzunca bir yol kat eden baba ve oğul, yine bir ev ile karşılaşacaklar ancak bu sefer evin dışındaki mahzen alanında bir yemek deposu bulacaklardır ve belirli bir süre buradaki yemekleri yiyerek rahat bir şekilde zaman geçireceklerdir. 

Ancak kısa bir zaman sonra birilerinin kendilerini takip ettiğini anlayınca alabildikleri kadar erzakları alıp buradan da ayrılacaklar ve denizin olduğu bölgeye doğru yola devam edeceklerdir. Bu sırada karşılarına kendileri gibi yaşlı bir adam çıkacak, O'nunla bir gece geçirdikten sonra ayrılacaklar ve sonunda denizi bulacaklardır. 

Ancak deniz eskisi gibi mavi değil artık gri olmuştur. Bu kötü yaşam şartları denizi de etkilemiştir ve aynı zamanda baba ölümcül bir hastalıkla boğuşmaya başlamıştır. Gün geçtikçe hastalığın kendisini yok ettiğini anlayan baba, oğluna yalnız yaşamak ile ilgili eğitimler vermeye ve iyi insanlarla kötü insanlar arasındaki farkı anlaması için uyanık davranmasını öğretmeye çalışmaktadır. Çünkü ileride yalnız kalacaktır ve bunları anlaması gerekmektedir. Bu sırada babanın, oğlunu sahilde bırakarak denizin içinde gördüğü bir gemiye gittiği sırada bir yabancı onların bütün eşyalarını çalacak ve sonrasında bu yabancıdan eşyalarını son anda almayı başaracaklardır. Ancak baba ölmek üzeredir ve artık yürüyemez hale gelmiştir. Bir kaç gün içinde babanın ölümünden sonra yalnız kalan çocuk, sahilde iyi bir aile ile tanışacak ve çocukları olan bu aileye katıldıktan sonra film son bulacaktır.

Bir kıyamet olayından sonra yok olmuş Dünya'da yaşam mücadelesi veren baba ve oğlun dramatik hikayesine tanık olacağınız, sakin bir atmosferde seyreden film post apokaliptik dram, gerilim ve bilim kurgu filmidir.