Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

13 Şubat 2020 Perşembe

Sinema: Timsah: Nehrin Dişleri - Rogue - Dev Bir Timsahın İnsanlara Yaşattığı Gerilim Dolu Anlar... / Konusu, Özeti, Afişler

Timsah: Nehrin Dişleri - Rogue

Oyuncular; Michael Vartan, Radha Mitchell, Sam Worthington
Yönetmen; Greg McLean
Tür; Aksiyon, Macera, Biyografi, Gerilim

Konusu; Film, bir nehir gezisine çıkan gezi yazarı ve teknedeki yolculara dev bir timsahın saldırması ile
gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Kate, bulunduğu bölgede nehirdeki timsahları tekne gezisi ile insanlara tanıtan bir rehberdir. Yıllardır bu işi yapan Kate, o gün teknesine Amerikalı bir gezi yazarı olan Pete'de alacaktır ve diğer yolcularla birlikte toplam dokuz kişi olarak tekne gezisine çıkacaklardır. Bulundukları bölgede çeşit çeşit timsahlar vardır ve bunların çoğu çok yüksek mesafelere zıplayabilmektedirler. Yolculuk sırasında timsahları besleyen insanları görecekler ve bu sırada karşılarına Kate'den hoşlanan ve O'nu takıntı yapmış olan arkadaşı Neil ve yanında Russel, başka bir tekne ile çıkacaklardır. Bu karşılaşma sırasında gergin anlar yaşayacaklar ve sonrasında yollarına devam edeceklerdir.





Tekne turunun planlanan şekilde seyrettiği bu yolculukta birden yolculardan biri bir yardım fişeğinin atıldığını görecek ve bunu gören Kate, fişeğin atıldığı yere gidecek ancak gittikleri bu yerde kimseyi göremeyecekler ve geri dönmeyi düşündükleri sırada suyun içinden gelen dev bir timsah teknelerine vuracaktır ve darbe sonrasında hasar alan tekne su almaya başlayacaktır. 

Acilen bir çare olması için Kate, en yakın gördüğü kara alanına tekneyi sürecektir ancak bu geldikleri kara alanı nehrin ortasında oluşmuş bir minik adadır. Her yeri sularla çevrili olan bu adada sıkışan insanlar ne yapacaklarını şaşırırlar. Çevrelerinde onları yemek isteyen dev bir timsah vardır ve gelgit nedeni ile yakında suların altında kalacak olan bir adanın üzerindedirler.

Yolculardan biri bu duruma dayanamayıp suya girerek karşıdaki kara alanına kadar yüzmek isteyecek ancak O'na engel olmak isteyen diğer yolculardan birini timsah aniden sudan çıkarak alıp götürecektir. Artık iyice panik yapan insanlar, bu sırada bulundukları yere daha önce karşılaştıkları Neil'in kendi teknesi ile geldiğini görecekler ancak Neil ve arkadaşı Russel, onlarla alay etmek üzereler iken suyun içinden çıkan dev timsah, onlarında teknesini batıracak ve bu olay sonrasında yalnızca Neil kurtulabilecektir. Panikle yüzerek insanların bulunduğu adaya giden Neil, sonrasında çare olarak sessizce suyun içinden karşı karaya geçerek ağaçlar arasında bir ip bağlayıp adada bulunan insanların bu ipe tutunarak karşıya geçmelerini sağlayacaktır. 





Karşı karaya geçen Neil, ipi bağlayacak ve ilk önce yolculardan Mary, ipe asılarak gitmeyi deneyecek ancak korkunca ortada kalacaktır ve bu duruma dayanamayan diğer yolculardan bir baba ve kızı da ipe tutunarak geçmeye çalışınca, üç kişinin ağırlığını taşıyamayan ağaç kırılacaktır ve herkes suya düşecektir. 

Diğer tarafta onları bekleyen Neil'e ise karada timsah saldırmış ve öldürmüştür. Suya düşenler ise panik ile yeniden adaya çıkacaklar ancak babayı yine timsah kapacaktır. Bunun üzerine başka bir çare olarak timsaha adanın bir tarafından dikkatini çekmesi için bir yem atacaklar ve timsah yem ile uğraşırken adanın diğer tarafından çıkmayı deneyeceklerdir. Yemi attıktan sonra timsah yem ile ilgilenirken yolculardan geriye kalanların
hepsi karşıya geçmeyi başaracak ancak yem ile ilgilenmek zorunda kalan Pete, sona kalacak ve Kate'i de karşıya geçerken yemden kurtulan timsah kapacaktır. 

Bunun üzerine Kate'in köpeği ile karaya geçen Pete, burada köpeğin bir iz bulması neticesinde Kate'in yaralı bedenine ulaşacaktır ve yanlışlıkla girdiği bu yerin dev timsahın yuvası olduğunu fark edecektir. Burada Neil'in de cesedini görecek ve kısa bir süre sonra timsah gelecek, timsah ile aksiyon ve gerilim dolu bir mücadele içine giren Pete, burada köpeğin ölümüne tanık olacak ancak sonrasında sivri bir kazık ile kendisini yemeğe çalışan dev timsahı öldürmeyi başaracaktır. 






Ölen timsahın ağzından çıkan Pete, sonrasında Kate'i de alıp diğer kurtulanların bulunduğu alana gidecek ve gelen yardım ekibi ile film son bulacaktır.

Gerçek olaylara dayalı bir senaryosu olan filmde dev bir timsahın insanlara yaşattığı gerilim dolu anları izleyeceğiniz aksiyon, macera ve biyografik gerilim filmidir.