Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

15 Şubat 2020 Cumartesi

Sinema: Ölümcül Deney 3: İnsanlığın Sonu - Resident Evil: Extinction - Post Apokaliptik Bir Zamanda Zombilerle Dolu Dünya... / Konusu, Özeti, Afişler

Ölümcül Deney 3: İnsanlığın Sonu - Resident Evil: Extinction

Oyuncular; Milla Jovovich, Oded Fehr, Ali Larter
Yönetmen; Russell Mulcahy
Tür; Aksiyon, Korku, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Serinin üçüncüsü olan filmde zombiler artık bütün dünyayı sarmışlardır ve Alice, aynı zamanda Umbrella şirketi ile mücadele etmeye devam etmektedir.

Özeti; Umbrella şirketi enfeksiyonu kontrol altına aldıklarını düşünüyorlardı ancak yanılıyorlardı. Raccoon şehri sadece başlangıçtı, bir kaç hafta içinde T virüsü Amerika'yı tüketmişti ve daha sonrada Dünya'yı. Virüs sadece insan yaşamını ortadan kaldırmadı göller ve nehirler kurudu, ormanlar çöle dönüştü. Artık bütün kıtalar çorak arazilerden başka bir şey değildi. Yavaşça fakat emin bir şekilde yeryüzü solup yok olmaya başladı. Hayatta kalan çok az kişi bu akışa ayak uydurabildi. 





İnsanlar büyük şehirlerden uzak duruyorlardı, bir yerde uzun bir süre durdukları takdirde virüs kapmış olan zombileri üzerilerine çekmekteydiler. 

Başlarda sadece bir kaç tane ama gittikçe tükenmeyen bir zombi ordusu insanlara saldırmaya başlamıştı. Geride kalan insanlar için hayatta kalabilmenin tek yolu yollarda olmak gibi görünüyordu.

Film, Alice'in başka klonlarının yaratılması ve deneye tabi tutuldukları sırada teker teker öldürülmesi ile başlamaktadır. Umbrella şirketinden doktor Dr. Sam Isaacs, Alice programı olarak bir çok klon üretmiştir ve Alice'in kanının yapısına ulaşmaya ve kendince bir tedavi yöntemi bulmaya çalışmaktadır. Ancak bu tedavi zombileri insan yapmayacak sadece kendi istedikleri şekilde çalışabilen bir işçilere dönüştürecektir. Ancak testi geçemeyen bütün Alice klonlarını öldürecekler ve Alice'in metabolizmasına benzer özelliklerde bir klon bulana kadar bu denemelere devam edeceklerdir. Diğer tarafta Alice, 2. bölümde birlikte kaçtıkları Carlos ve arkadaşlarından onların güvenliği için ayrılmıştır ve artık güçlü psişik özellikleri olan bir varlık olarak yaşamaktadır. Motoru ile yalnız dolaştığı Amerika arazilerinde yolu Carlos ve ekibine denk gelecektir.





Aynı zamanda Umbrella şirketi, Alice'i uydu sistemleri ile takip etmeye çalışmaktadırlar ve Alice, bu duruma direnmektedir. Alice'in Carlos ve ekibini bulduğu sırada onlara virüs kapmış vahşi karga sürüsü saldırmaktadır ve Alice, psişik özellikleri sayesinde bütün kargaları yakarak öldürüp, herkesi bu tehlikeden kurtarmıştır. 

Carlos'un ekibinde yeni olan Claire ve K-Mart gibi insanlarla da tanışan Alice, onlara Alaska'da güvenli yerlerin olduğunu söyleyecek ve hep birlikte Alaska'ya gitmeye karar vereceklerdir. Bunun için erzak ve benzin gereklidir ve bu yüzden Las Vegas'a gitmek zorunda kalacaklardır. Ancak yol üzerinde karşılarına çıkan bir konteynerin içinden aniden çıkarak saldıran zombiler yüzünden gerilim dolu anlar yaşayacaklar ve aralarından bir çoğu bu saldırı sırasında ölecektir. 

Bu sırada Umbrella şirketinden dr. İsaacs'da Alice'i uzaktan kontrol etmeye çalışacak ancak bu duruma direnerek onlara karşı koyan Alice, dr. İsaac'ın saklandığı yeri bulacak ve adamlarını öldürürken dr. İsaac, klon olan Alice'in kanları ile zombileştirilmiş insanlar tarafından ıssırılacaktır ve helikopterle kısa bir mesafede olan yerin altındaki merkezlerine kaçacaktır. Alice, bu helikopteri kullanarak sağ kalan arkadaşlarını Alaska'ya göndermeyi planlamaktadır ve hep birlikte bir plan yaparak çevresi zombilerle dolu bu merkeze girecekler ve Alice, Claire ile sağ kalan herkesi helikoptere bindirerek Alaska'ya gönderecektir. 






Kendisi ise yerin altındaki Umbrella şirketinin tesisine girecek, bu giriş sırasında bir sürü Alice klonunun ölü halini görecek ve içeriye girdiğinde O'nu yapay zeka olan tesisin bilgisayar sistemi karşılayacaktır. 

Sistem O'na, dr. İsaacs'ın kaptığı virüs yüzünden kendine çok fazla antivirüs enjekte etmesi nedeni ile vahşi bir yaratığa dönüştüğünü söyleyecek ve O'nu öldürmesi için Alice'e yardım edecektir. Alice'in kanı tedavi içi uygun kandır ve bunları duyan Alice, tesisin içinde canavarlaşmış dr. İsaacs ile aksiyon dolu bir mücadele içine girecek ve bu sırada yaşanan arbede yüzünden içerisinde olduğu sıvı kapsülden çıkmak zorunda kalan klon Alice'in de yardımı ile dr. İsaacs'ı parçalara ayırarak yok etmeyi başaracaklardır. 

Alice, kendi klonu ile karşılaşacak ve ardından kendileri gibi yüzlerce klonun daha olduğunu göreceklerdir. Bu olay üzerine Alice, Tokyo'da bir toplantı yapan Umbrella şirketinin diğer üyelerine hologramik görüntü ile bağlanacak ve onlara bir kaç arkadaşı ile yanlarına geleceğini söyleyip tehdit etmesinden sonra film son bulacaktır.

Her yerin çöle döndüğü ve zombilerle dolu olan Dünya üzerinde yaşanan aksiyon ve gerilim dolu mücadelelerin konu edildiği, serinin üçüncüsü olan film post apokaliptik, aksiyon, korku ve fantastik bilim kurgu filmidir.